Tips voor online kopen van overhemden

Kleding bestellen via het internet is voor veel mensen nog best wel een opgave. Aan de ene kant is het super handig omdat je vanuit je luie stoel alles kunt regelen, maar er zitten ook zeker wat lastige kanten aan vast. Want hoe zit het met de maat en ziet de kleding er in het echt ook wel zo goed uit? Ja, het is niet altijd even makkelijk. En daarom heb ik voor het artikel van vandaag Mike Spelde geïnterviewd. Hij werkt bij de grootste Nederlandse online leverancier van overhemden, namelijk overhemden.com. Hij weet als geen ander hoe het komt dat mensen miskopen doen én natuurlijk hoe je dit kunt voorkomen. Ik heb hem geïnterviewd en in dit artikel geeft hij tips voor het online kopen van overhemden.

 

Tips voor online kopen van overhemdenDe man op bovenstaande foto is niet Mike, maar mijn man die model staat 🙂

 

1. De juiste maat

”De meest voorkomende reden dat mensen een miskoop doen bij overhemden is omdat ze niet de juiste maat bestellen. Veel mensen kijken even snel in het labeltje van hun huidige overhemd en gebruiken deze maat bij de bestelling van een nieuw overhemd. Ze vergeten dat ieder model weer anders valt en ook de maten tussen de merken kunnen sterk verschillen.

Kijk daarom als eerste goed naar het plaatje en de bijbehorende tekst. Hoe ziet het model van dit overhemd er uit? Is het smal of valt hij juist recht? En wat staat er bij de beschrijving? Ik zie bij onze website dat mensen vrijwel nooit de tab met kenmerken aanklikken terwijl dit zo belangrijk is. Door goed te lezen kun je al inschatten of dit model wel of niet bij jou past.

Kijk vervolgens goed naar de maten. Wat voor type maten worden hier gehanteerd? Internationale maten, boordmaten of kostuummaten? Check voor de zekerheid even de maattabel om te controleren of deze maat ook goed bij jouw lichaam past.”

 

2. Mouwlengte 

”Naast de maten van de body van het overhemd gaat het ook vaak fout bij de mouwlengte. Er zijn veel soorten overhemden op de markt en er bestaan ook merken die zich focussen op heren met een lange, of juist extra korte arm. Check bij het bestellen even de mouwlengte. Dit staat ook gewoon aangegeven bij de omschrijving.

Je kunt ervan uitgaan dat de normale overhemden mouwlengte 6 hebben. Mouwlengte 6 overhemden hebben een mouwlengte langer dan 60 en korter dan 69 centimeter. De gemiddelde armlengte wereldwijd is 64 en in het westen zelfs 68 centimeter. Een overhemd met mouwlengte 6 kan officieel armen van 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 of 69 centimeter lang hebben. Kortere heren hebben mouwlengte 5 nodig. In dit geval zijn de mouwen zo’n 7 centimeter korter dan mouwlengte zes. Voor extra lange heren heb je mouwlengte zeven en daarbij zijn de mouwen weer zo’n 7 centimeter langer. Over het algemeen zijn de Nederlandse mannen vaker juist wat langer dan wat korter. Daarom hebben wij het merk Mouwlengte7, of wel Sleeve7 opgericht.”

 

3. Kiezen van de stof

”Het kiezen van een overhemd aan de hand van een plaatje is punt één, maar stofkeuze is weer een ander verhaal. Lees daarom ook goed waar het overhemd van is gemaakt. De meeste zijn gemaakt van Poplin, Twill, Oxford of satijn. Iedere stof is weer anders en iedereen vindt weer iets anders prettig. Zo bevatten Jersey stoffen bijvoorbeeld veel stretch en de één is hier dol op, terwijl de ander liever een wat stuggere stof draagt.

Om goed van te voren in te schatten of jij de stof fijn vindt is het slim om te kijken naar waar jouw huidige overhemden van zijn gemaakt. Kijk in het labeltje naar het type stof en check vervolgens waar het overhemd van is gemaakt die jij wilt gaan bestellen. Zo kun je van te voren inschatten of je de stof fijn vindt.

Houd er ook rekening mee dat de ene stof meer zal doorschijnen dan de ander. Poplin is bijvoorbeeld een stof die redelijk dun geweven is. Wil je niet dat hij doorschijnt? Kies dan bijvoorbeeld voor een overhemd met een Twill weving. Mocht je overhemd trouwens doorschijnen, draag er dan een grijs T-shirt onder. Veel mannen kiezen voor wit, maar dit valt juist veel meer op. Zeker wanneer je een wit overhemd draagt. Grijs is een neutrale kleur en deze zie je eigenlijk helemaal niet wanneer je dit draagt onder een overhemd.”

 

4. Levertijd

”En als laatste tip wil ik ook meegeven dat het belangrijk is om de levertijd te checken. Tegenwoordig zijn er bedrijven die binnen 24 uur leveren en daardoor gaan mensen er wel een van uit dat ieder bedrijf dit doet. Maar dat is zeker niet bij iedere webshop haalbaar. Bestel je overhemden dus op tijd.”

 

Ik vond het erg interessant om te horen. Mocht je nog vragen hebben over het online kopen van overhemden, laat je reactie dan hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overhemden.com en bevat een affiliate link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge