De leukste blauwe overhemden voor op kantoor

Wanneer ik spreek met bedrijven die zakelijke mode verkopen, dan hoor ik altijd dat blauw en wit de populairste kleuren zijn wanneer het gaat om overhemden. Vaak wordt er dan gekozen voor een effen model, met hoogstens een boord in een contrasterende kleur.

Maar mocht je niet van het blauwe overhemd af willen stappen en er toch zomers uit willen zien, dan zijn er genoeg alternatieven te bedenken. In dit artikel laat ik jou verschillende blauwe overhemden zien die op hun eigen manier nét even anders zijn. Daarnaast geef ik je tips over hoe je deze kunt dragen. 

De leukste blauwe overhemden voor op kantoor

Donkerblauw met print

Donkerblauw overhemd met print

Donkerblauw met stippels €29,97- Donkerblauw met witte bloemen €41,97

Wil je er zakelijk uitzien met een print, dan kun je het beste kiezen voor een overhemd met donkerblauw als basis. Deze kleur wordt veel gedragen tijdens formele gelegenheden en is daarnaast heel makkelijk te combineren. Je kunt hem dragen met een spijkerbroek voor een casual uitstraling of met een chino wanneer je er iets netter uit wilt zien. 

Om te voorkomen dat je outfit te druk wordt raad ik je aan om de rest van je kleding qua kleur en print rustig te houden. Zo komt je overhemd ook mooi naar voren. 

De leukste blauwe overhemden voor op kantoor

Ben je bang dat je overhemd tijdens warme dagen jou een benauwd gevoel geeft? Kies dan voor een model dat ruimer valt (regular in plaats van slim fit), zoals het overhemd dat Danny op bovenstaande foto draagt. 

De leukste blauwe overhemden voor op kantoor

Mocht je van te voren al weten dat het een warme dag gaat worden, rol dan in de ochtend al je mouwen op. Op die manier is de kans dat jij gaat transpireren meteen een stuk kleiner.

Korte mouw

Overhemd met korte mouw

Korte mouw met citroenen €29,98 – Korte mouw met mint en donkerblauw €47,96

Korte mouwen zijn niet in iedere organisatie toegestaan omdat men vaak denkt dat je er met blote armen meteen minder representatief uitziet. Maar ook een overhemd met korte mouwen, zeker wanneer hij blauw is, kan jou een nette uitstraling geven. Let er wel op dat je de knoopjes niet te ver open laat, want daardoor zie je er meteen wat minder zakelijk uit.

Wil jij jouw overhemd met korte mouwen extra netjes dragen? Combineer hem dan met een effen das. Gegarandeerd een keurige uitstraling!

Extra lange mouwen

Overhemd met extra lange mouwen

Donkerblauw met bloemen €55,96 – Overhemd met ruitpatroon €55,96

Ben jij een man met lange armen en mis je vaak een stukje stof bij je polsen? Gelukkig zijn er tegenwoordig overhemden met mouwlengte zeven, waarbij de mouwen een stukje langer zijn. En ook nu heb je genoeg keuze uit vrolijke, blauwe overhemden.

Heb je een mooi overhemd met te korte mouwen, maar vind je het zonde om deze weg te gooien? Rol dan lekker de mouwen omhoog. Niemand die ziet dat ze eigenlijk te kort zijn. 😉

Bijzonder detail

Overhemd met bijzonder detail

Overhemd met fietsen €41,97 – Overhemd met staande boord €55,96

Mijn persoonlijke favorieten zijn de overhemden met een bijzondere, maar subtiele print. Ben je bijvoorbeeld dol op fietsen? Dan kun je een overhemd dragen met kleine fietsjes. Maar de details hoeven niet altijd terug te komen in een print. Een bijzondere kraag, zoals een opstaande boord, is net zo uniek. Op deze manier is jouw overhemd nét even anders dan het reguliere, standaard model.

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van de overhemden in dit artikel, ze zijn te koop via de webshop van HemdvoorHem.

 

Draag jij ook wel eens een blauw overhemd op het werk? En zo ja, kies jij dan ook wel eens voor een opvallende print of detail?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met HemdvoorHem, het overhemd op de foto (met Danny) heb ik van dit bedrijf gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge