Acties voor een representatieve start van de week

Morgen is het weer maandag en dus gaan we weer aan het werk. Wil jij maandag ontspannen en netjes op het werk verschijnen? Dan is het slim om de avond van te voren, zondagavond dus, alvast een aantal zaken voor te bereiden. En vandaag help ik je alvast met een kort lijstje: acties voor een representatieve start van de week.

Acties voor een representatieve start van de week

 

  • Check je nagels: zijn ze netjes geknipt? Niet vies? Gebruik even een nagelborsteltje om je nagels goed schoon te maken zodat je zeker weet dat ze er netjes uitzien.
  • Kijk kritisch naar je schoenen: zien ze er nog goed uit? Zijn de veters niet doorgesleten en eigenlijk toe aan vervanging? Zo ja, doe dit dan vooral op de zondagavond. De kans is groot dat je het doordeweeks gaat vergeten door alle drukte. Bekijk ook even het leer of de stof. Moeten ze gepoetst worden of is het verstandig om de kleur op te frissen met een spray?
  • Duik ook even in je werktas. Of het liefste: kiep hem ondersteboven. Zorg ervoor dat alle papiertjes uit je tas zijn en kijk ook nu even naar hoe je tas er uitziet. Is hij van leer? Poets dan niet alleen je schoenen maar neem gelijk ook even je tas mee. Zo ziet je gehele uitstraling er netjes uit.
  • Heb je maandag een spannende dag? Gebruik dan de avond van te voren Odorex Extra Dry (vloeibare flacon). Door dit middel de avond van te voren aan te brengen op je oksels, zal de hoeveelheid transpiratie gedurende de dag geminimaliseerd worden. Zeker in de zomer is dit echt heel handig.
  • Weet je al welke kleding jij gaat dragen? Kijk dan even of je outfit een strijkbout of een plakroller kan gebruiken. Dat scheelt je meteen tijd in de ochtend.
  • Voor de heren: kijk alvast even naar je gezicht. Moet jij je nog scheren? Doe dit dan vooral op de zondagavond en niet op maandagochtend. Door de haast in de ochtend ben je niet alleen eerder gestresst, maar is de kans ook groter dan jij je snijdt en dan loop je vervolgens met een wondje op je gezicht.

 

Bereid jij je wel eens op zondagavond voor? Zo ja, hoe doe je dat?

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge