Open damesschoenen met sokken op het werk?

Zo af en toe worden er opmerkelijke trends bedacht in de modewereld. De afgelopen tijd zie ik bijvoorbeeld steeds vaker pumps of andere open schoenen voorbij komen waarin sokken worden gedragen. Jawel, sokken in zomerschoenen. Oké, het is dan nog wel niet zo erg als de bekende sandalen met sportsokken, maar bijzonder is het wel. Dat zette mij aan het denken. Open damesschoenen met sokken op het werk, kan dat eigenlijk wel?

 

Super hip

Modewebsites schrijven er over en inmiddels hebben de echte fashionista’s de trends ook overgenomen: Sokken in open damesschoenen. Zie hier onder de foto’s van modeblogger Floortje van Cooten (floortjeloves), ondernemer en presentatrice Anna Nooshin en zangeres Rihanna.

 

 

 

 

Zichtbare sokken op het werk?

Het is een trend die de ene persoon haat en de ander houdt er juist van. Persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van. Maar zoals met alle trends bekijk ik graag wat de mogelijkheden zijn om deze toe te passen op de werkvloer. Is het eigenlijk wel mogelijk om deze combinatie een beetje representatief te dragen? Ik laat je drie mogelijkheden zien.

 

1. Er een soort schoen van maken

Je kunt er voor kiezen om de sokken te matchen met de schoenen alsof ze erbij passen. Op die manier maak je van de sok eigenlijk een onderdeel van de schoen. Hierdoor lijkt het meer een schoen met een grappige print. Let er wel op dat je er een lange broek boven draagt, want anders zie je de bovenkant van de sok en daardoor is het hele effect weg.

Op bovenstaande foto kun je zien hoe je het op deze manier zou kunnen dragen. Zeker met een effen zwarte broek en top kun je deze combinatie een kans geven op het werk. De schoenen zijn in dit geval vooral een opvallend detail, een beetje gek zelfs. Afhankelijk van de bedrijfscultuur en je functie zou je dit kunnen dragen.

 

Passend bij de outfit

Wil je liever dat je schoenen echt een onderdeel vormen van je outfit, dan kun je het beste bijpassende sokken dragen.

Hier zie je een goed voorbeeld van matchende sokken. Deze sokken hebben een soort blokjespatroon dat niet direct hetzelfde is als de outfit, maar er wel goed bij past. De kleuren en print komen op hoofdlijnen overeen en daarom ziet het geheel er alsnog stijlvol uit.

 

Naast de kleur en print kun je er ook voor kiezen om de sokken qua stijl te matchen bij je outfit. Op bovenstaande foto heeft de dame gekozen voor een klassieke uitstraling dat mij doet denken aan een schooluniform.

 

3. Passend bij de schoen

Als laatste kun je er ook voor kiezen om de sokken te laten matchen bij de schoen zelf. In dat geval kies je voor sokken die qua kleur of print bij de schoen zelf passen.

 

Persoonlijk vind ik dit de mooiste combinatie. Vooral bij bovenstaande zwarte schoenen met rood bandje vind ik het er leuk uitzien. Zo is het echt een geheel en past de sok goed bij de schoen. Maar of ik het zelf ook zo zou dragen? Ik weet het niet…

 

Zou jij sokken met open schoenen dragen op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

 

13 reacties

  1. Deze gaat me te ver. Ik zie ook niet hoe ik dit bij m’n outfit passend kan maken. Vaak staat deze trend ook maar echt goed bij een paar mensen. Ik ga voor de volgende 🙂

  2. Hmm, sommige voorbeelden vind ik heel mooi maar anderen ook weer echt niet. In ieder geval zou ik dit niet zo gauw dragen ☺️. Maar wel leuk om weer op de hoogte te zijn van deze trend!

  3. Het werd eens tijd dat er ook aandacht aan sokken geschonken wordt. Sokken zijn allang niet meer alleen om je voeten warm te houden maar een leuke manier om je van anderen te onderscheiden door met durf sokken te dragen die opvallen.

    • Mee eens, er wordt doorgaans weinig aandacht aan besteed. Daarom heb hier op Prettybusiness ook wel vaker geschreven over sokken. Het is alleen de vraag of je die experimenten moet beperken tot privé gelegenheden of ook zakelijk toe moet willen passen. Dat is natuurlijk weer afhankelijk van je functie, de werkomgeving en hoe je zelf wilt overkomen.
      aileen onlangs geplaatst…Business proof make-up looks van NikkieTutorialsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge