Franse buschauffeurs dragen een rok als protest

Hier in Nederland hebben wij het warm, maar in Frankrijk kan de temperatuur nog veel verder omhoog lopen. Maar ondanks de hitte mogen de heren bij vervoersmaatschappij SEMITAN achter het stuur geen korte broek dragen. Terwijl de dames gedurende het hele jaar wel mogen werken in een rok. De heren zijn het niet eens met deze regels en besloten daarom zelf ook maar een rok aan te trekken. Jawel, deze Franse buschauffeurs dragen een rok als protest.

 

Say what?

Benieuwd hoe dit er uitziet? Op onderstaande foto kun je de heren bewonderen.

 

Om eerlijk te zijn vind ik het er niet eens zo heel vreemd uitzien. De rokken zijn niet heel kort en hebben een neutrale kleur. Ik denk dat als je de foto heel snel zou zien, dat het grootste deel van de mensen het niet eens zou opvallen. Laat staan als de heren achter het stuur zitten en jij loopt de bus binnen. Hoe groot is de kans je het zou zien?

 

Humor of signaal?

Het lijkt in eerste instantie een hilarische grap maar de heren willen eens serieus signaal afgeven. Naast het dragen van de rok hebben de heren namelijk aangegeven dat het dragen van een pantalon met deze hitte een serieus probleem is. Omdat de bussen niet beschikken over een goede airco kan het in de cabine wel vijftig graden worden. Ze hebben aangegeven dat ze vanaf dertig graden recht hebben op een korte broek. Maar omdat hun werkgever hier geen gehoor aan heeft gegeven besloten de heren om dan maar een rok te gaan dragen. En dat is duidelijk niet onopgemerkt gebleven want de actie heeft nu zelfs het Nederlandse nieuws gehaald.

 

Mijn mening

Ik vind dat de heren op deze manier een goed signaal hebben afgegeven. Kledingvoorschriften zijn sterk afhankelijk van het beroep dat wordt uitgeoefend en het bedrijf waar je voor werkt. Meestal matchen deze twee zaken met elkaar maar in dit geval slaat het bedrijf in mijn ogen de plank toch behoorlijk mis. Zeker als jij je bedenkt dat een buschauffeur het grootste deel van de tijd zit, dan zijn toch alleen de bovenbenen zichtbaar. Een broek tot op die knieën zal, net zoals de rok, de bovenbenen voldoende bedekken. Want als ik zo naar de foto’s van de rokken kijk dan krijg ik het idee dat deze ook tot op die knie valt. Dan is het natuurlijk nog een keuze of je deze iets hoger of iets lager draagt, maar qua lengte ziet dit er zeker representatief uit.

De vervoersmaatschappij heeft tot op heden nog niet gereageerd. Ik ben heel benieuwd of de regels na deze actie aangepast zullen worden.

 

Wat vind jij van deze actie? Vind jij het gepast wanneer een buschauffeur een korte broek draagt?

 

Groetjes,

Aileen

 

Bron: hln.be

 

3 Comments

  1. Korte broeken ogen onverzorgd en onprofessioneel. Geen enkele reden om met een lelijke onsmakelijke korte broek achter het stuur van een bus te kruipen. Of de broek te warm aanvoelt ligt voor het grootste gedeelte aan de gebruikte stof, zoek het daar eerst eens in i.p.v. nu ook mannen te hijsen in belachelijke afstotelijke te blote kleding op het werk. Er zijn genoeg koel aanvoelende stoffen op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge