Mijn favoriete werkmuziek

Halverwege mei gaf ik in een artikel tips over hoe je het beste buiten kunt werken. Daarin vertelde ik ook dat ik regelmatig bepaalde muziek luister tijdens het werken. Nu ben ik geen type voor de radio want ik raak snel afgeleid als ik steeds weer een nummer hoor dat ik niet ken. Dan ga ik daar naar luisteren in plaats van door met werken. In dit artikel vertel ik jou wat mijn favoriete werkmuziek is en geef ik tips waarmee jij je ideale werkmuziek kunt vinden.

 

Mijn favoriete werkmuziek

 

Sade

Ik maakte voor het eerst kennis met Sade toen ik het album ‘The best of Sade’ hoorde bij een vriendin. Meteen was ik verkocht. Wat klinkt deze vrouw fijn! Kort daarna begon ik aan mijn studie Bestuurskunde en vervolgens heb ik vrijwel de hele studieperiode geluisterd naar deze CD. Ehh, ja. Toen luisterde ik dus nog gewoon CD’s. Wanneer ik de muziek nu weer hoor, dan doet het mij ook meteen weer denken aan mijn studieperiode.

Het album komt uit 1994 en is tegenwoordig ook gewoon makkelijk te luisteren via Spotify. Het fijne aan deze muziek is dat het heel rustig is, soms zelfs een beetje sloom. Bij bepaalde nummers zou je, bij wijze van spreken, bijna in slaap kunnen vallen. Ik wordt er zelf in ieder geval heel ontspannen van en kan mij daardoor goed concentreren.

 

Anthony Hamilton

Mijn nieuwe ontdekking tegenwoordig is absoluut Anthony Hamilton. Ik vraag mij serieus wel eens af onder welke steen ik heb gelegen, want deze man brengt alweer bijna vijftien jaar albums uit en treedt nog steeds veel op. Hij wordt ook vaak genomineerd voor allerlei prijzen. Helaas heeft hij van de vijfentwintig nominaties er maar twee daadwerkelijk gewonnen. Een Grammy en een BET award. Dat is denk ik ook de reden dat hij niet heel erg bekend is.

 

Zijn muziek is ideaal voor diegene die houdt van soul en R&B maar geen zin heeft om in dutten. Met een lichtelijk rauwe stem maakt hij fijne muziek die je ook prima op een verjaardag kunt draaien. Op Spotify vind je diverse albums en ik kan er niet écht één aanwijzen die het beste is. Op het kerstalbum na vind ik alles wel fijn om naar te luisteren tijdens het werken.

 

The Weeknd

Mocht je bovenstaande twee muziekanten niet kennen, The Weeknd ken je waarschijnlijk wel. Hij heeft de afgelopen jaren meerdere hits gescoord en diverse succesvolle duetten uitgebracht. Mijn favoriet is Dark Times in samenwerking met Ed Sheeran.

 

De muziek valt wat meer in de categorie pop en is daardoor wat bekender bij het grote publiek. Lekker als je in de auto zit, maar ook heel fijn om te luisteren tijdens het werken. Hij zingt trouwens veel over seks en drugs dus je moet niet teveel afgeleid raken van woorden als fuck, drugs en bitches. Zo niet, zet zijn albums een keertje aan en ga aan het werk.

 

Ed Sheeran

Ik had het net al over hem maar hij verdient ook zeker een eigen plaatstje in dit artikel: Ed Sheeran. Wat een prachtige nummers maakt deze man!

Tja, ik kan veel over hem vertellen maar dit is een zanger die je gewoon moet horen. Gezien zijn bekendheid is de kans ook groot dat je zijn nummers wel kent. Nu moet ik wel zeggen dat de nummers die hij niet uit heeft gebracht vooral fijn zijn om te luisteren tijdens het werken. Het album ‘X’ is mijn favoriet en dan vooral ‘Bloodstream’, ‘Nina’ en ‘The Man’. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik zijn nummers soms zo goed vind, dat ik een beetje afgeleid raak. Zo zorgt  ‘I see fire’ voor mij echt wel voor kippenvel en dat is natuurlijk niet zo handig tijdens het werk.

 

Vind jouw werkmuziek

Ben jij ook nog een beetje zoekende naar welke muziek jij fijn vindt tijdens het werken? Ik heb een paar tips voor je.

  • Ga bij voorkeur kijken in je eigen Spotify lijst of in je CD kast. Vooral nummers die je al grijs hebt gedraaid zijn ideaal om te luisteren tijdens het werken. Het is makkelijker om jezelf namelijk te concentreren bij muziek die je al kent.
  • Heb je fijne werkmuziek gevonden op Spotify maar ben je toe aan een beetje afwisseling? En wil je toch eens echt iets nieuws horen? Ga dan eens kijken naar gerelateerde muziek of vergelijkbare artiesten. Op Spotify worden altijd suggesties gegeven bij de muziek die je aan het luisteren bent. Kijk daar eens naar. Deze muziek lijkt meestal qua stijl een beetje op hetgeen wat jij al luistert. Zo ben ik bijvoorbeeld ook bij Anthony Hamilton gekomen.
  • Zie je werkmuziek apart van je ‘gewone’ muziek. Op die manier zorg je ervoor dat je na een tijdje automatisch in de werksfeer komt wanneer je bepaalde muziek hoort.

 

Werk jij ook graag met muziek? Zo ja, waar luister je dan graag naar?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge