Tip: mooie, zakelijke kleding voor een leuke prijs scoren

Het is een vraag die ik regelmatig krijg: waar kun je het beste mooie, zakelijke kleding voor een leuke prijs scoren? Ik vind dat een lastige vraag, aangezien er steeds meer winkels failliet gaan of juist meer casual kleding gaan verkopen. Maar er is een winkel waar ik dol op ben en die nog steeds zakelijke kleding verkoopt: Cavallaro Napoli.

Cavallaro verkoopt zakelijke, kwalitatief goede kleding voor zowel dames als heren. Alleen is er één nadeel en dat is de prijs. Voor een blouse betaal je gemiddeld negentig euro. Een pittig prijsje als je het mij vraagt. Maar er zijn manieren om deze kleding met een flinke korting aan te schaffen.

 

Fabrieksverkoop

Zoals sommigen wellicht weten, koop ik niet vaak kleding. Maar twee keer per jaar krijg ik een e-mail van Cavallaro die ik niet kan weerstaan. En dat is de e-mail met de aankondiging van de fabrieksverkoop.

Ik ben er inmiddels een aantal keren geweest en het wordt meestal georganiseerd in het AFAS stadion in Alkmaar. Dat is erg fijn want het is lekker ruim en je kunt er makkelijk parkeren. De laatste keer vond het plaats bij het hoofdkantoor in Haarlem, wat voor mij al helemaal ideaal was omdat ik om de hoek woon.

Tijdens de fabrieksverkoop wordt de kleding met hoge kortingen verkocht. Voor een blouse betaal ik daar vijfendertig euro in plaats van tachtig, negentig of zelfs honderd euro in de winkel. Voor een das betaal ik tien euro of drie voor vijfentwintig.

Het enige wat je hoeft te doen om aanwezig te zijn bij de fabrieksverkoop, is je aanmelden voor de Cavallaro nieuwsbrief. Je krijgt dan vanzelf een e-mail zodra de data bekend zijn. Hieronder heb ik de voor- en nadelen van dit evenement opgesomd.

Voordelen

  • Het grootste voordeel is de prijs. De korting die wordt gegeven is gemiddeld zestig tot zeventig procent. Zelfs met de online uitverkoop zijn de prijzen niet zo laag. 
  • De sfeer is altijd rustig en ongedwongen. En wordt niet getrokken aan kleding of rekken, zoals je wel eens bij andere fabrieksverkopen ziet. Er lopen ook altijd beveiligers rond en medewerkers die je graag helpen.
  • Je moet altijd een kaartje kopen voor de fabrieksverkoop. Ieder kaartje is gekoppeld aan een datum en tijdsvak. Mede hierdoor is het ook zo rustig. Een tijdvak is gemiddeld twee uur, wat meer dan genoeg tijd is. Ook als je echt in wilt slaan, ben je in twee uur zeker klaar.
  • De fabrieksverkoop duurt gemiddeld vier tot vijf dagen, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Dus of je nu overdag of juist in de avond moet werken, je kunt er altijd heen.
  • De dames- en herenafdelingen zijn gescheiden en alles hangt netjes op soort en maat. Hierdoor ben je vaak snel klaar met kijken. Je ziet namelijk meteen wat er nog is in jouw maat.
  • Je betaalt vijf of tien euro voor een toegangskaartje, afhankelijk van het moment dat je komt. Ik vind dit een schappelijke prijs. Daarnaast krijg je altijd een goodie wanneer je afrekent. Het is iedere keer iets anders. Ik heb eens Cavallaro witbier gekregen, een paraplu of bidon. De laatste keer kregen we ook een katoenen mondmasker toen we binnen kwamen. 
  • Als je voor de allerlaagste prijs gaat, dan moet je op de laatste dag komen. Dan is de kleding extra afgeprijsd en betaal je gemiddeld vijf tot tien euro minder.

Nadelen

  • Er is meestal een grote paskamer bij de heren en één grote bij de dames. Helaas zijn deze vaak aan de krappe kant. Omdat er veel mensen in een kleine ruimte staan, zijn er ook weinig rekken of stoelen waar je de kleding op kwijt kunt. De laatste keer was het in verband met COVID-19 wel een stuk rustiger omdat er minder mensen in de ruimte mochten zijn.
  • De fabrieksverkoop is erg populair en dan met name de eerste dag. Op de eerste dag betaal je tien euro voor een kaartje, de dagen erna vijf euro. Het is logisch dat iedereen op de eerste dag wil komen, aangezien je dan de eerste keuze hebt. Helaas zijn de kaarten voor de eerste dag vaak binnen een paar uur uitverkocht. 
  • Cavallaro is qua maten niet erg curvy-vriendelijk, zeker niet bij de dames. De grootste maat is 46, met een enkele 48 als uitzondering. Qua blouses draag ik altijd maat 46, maar het aanbod is beperkt. Vaak liggen er per maat bijvoorbeeld vijf of zes kratten met blouses, terwijl maat 46 er slechts twee heeft. 

 

Kleding kopen bij de Cavallaro fabrieksverkoop

Ondanks dat het evenement een grote verleiding voor mij is, probeer ik niet te veel te kopen. Ik heb de regel voor mijzelf dat ik er alleen blouses mag halen. Dat komt vooral omdat ik zeker weet dat de blouses goed zitten en ik ze veel draag. Maar het heeft ook met mijn maat te maken.

Zoals ik al zei is Cavallaro niet erg curvy-vriendelijk en daardoor passen mijn wat vollere billen en buste vaak niet in de broeken, rokken of jurken. Om mijzelf een hoop frustratie te besparen focus ik mij daarom alles op de blouses. Hieronder kun je enkele blouses zien die ik tijdens fabrieksverkopen heb gescoord. 

Tip: mooie, zakelijke kleding voor een leuke prijs scoren
Outfits Aileen 2020
Tip: mooie, zakelijke kleding voor een leuke prijs scoren
Outfits Aileen 2020
Outfits Aileen 2020
Tip: mooie, zakelijke kleding voor een leuke prijs scoren

 

Herenkleding

Zo streng als ik ben voor mijzelf, zo erg kan mijn man losgaan wanneer we naar een fabrieksverkoop gaan. Normaal gesproken heeft hij een hekel aan kleding kopen, maar dit vindt hij geweldig. Truien, broeken, shorts, overhemden, zwembroeken en polo’s: hij koopt er van alles. 

Ik juich het alleen maar toe. Het scheelt weer een dag winkelen met een man die er geen zin in heeft én ik weet zeker dat hij er netjes uitziet. En dat laatste is nog wel eens een dingetje. Op zijn werk draagt hij bedrijfskleding en een spijkerbroek, maar in zijn vrije tijd loopt hij het liefste in casual kleding. 

Door regelmatig kleding te kopen bij de fabrieksverkoop weet ik zeker dat ook zijn kledingkast regelmatig wordt aangevuld. En als hij dan casual kleding draagt, dan ziet het er ook nog verzorgd en leuk uit.

Outlet stores

Mocht je niet willen wachten op de fabrieksverkoop, dan kun je ook naar de Cavallaro outlet-stores gaan. Voor zover ik weet heeft Nederland er twee: in Batavia stad in Lelystad en  bij de Designer Outlet Roosendaal. Ik ben bij beide filialen geweest, maar vond het een beetje tegenvallen. De prijzen komen overeen met die van de reguliere uitverkoop in de Cavallaro winkels en webshop. 

Ik zou er niet voor omrijden, maar het is wel leuk om de winkels te bezoeken als je toevallig in de buurt bent. Want wie weet vind je precies dat kledingstuk dat je zocht en bijvoorbeeld online al was uitverkocht.

Ben jij wel eens bij een fabrieksverkoop of Outlet Store van Cavallaro geweest? En zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge