Verslag boekpresentatie Strakke Rondingen

 

Vorige week zondag was de lancering van mijn boek ‘ Strakke Rondingen’. In dit artikel laat ik je zien hoe de dag is verlopen en hoe ik deze heb ervaren.

Voorbereiding

De voorbereiding van de boekpresentatie is mij, nog zacht uitgedrukt, erg tegen gevallen. Het was veel werk, heel veel werk. Omdat ik het boek in eigen beheer uitgeef, heb ik geen uitgeverij die de boekpresentatie organiseert. Dus moest ik alles zelf doen, wat trouwens leuk en ook heel leerzaam was.

De boekpresentatie vond plaats bij restaurant Parck in Haarlem. Ik ken dit restaurant al een lange tijd en de sfeer, bediening en het eten is altijd goed. Ook tijdens dit evenement was alles weer helemaal top geregeld.

bord boekpresentatie met cover

Maar enkel een locatie is natuurlijk niet voldoende. Ik vond het belangrijk om de ruimte aan te kleden en een sfeer te creëren dat paste bij het boek. Deze middag stond in het teken van de volle vrouw en om dit thema te accentueren heb ik mijzelf naakt laten fotograferen. Ik wilde hiermee laten zien dat vrouwen zich niet hoeven te schamen voor hun volle lichaam.

Toen de foto’s klaar waren heb ik ze bewerkt met een zwart-wit filter en teksten uit mijn boek toegevoegd. Vier van deze afbeeldingen heb ik laten afdrukken op een groot canvas doek en opgehangen in de ruimte waar de boekpresentatie plaatsvond. En ja, dat vond ik best spannend. Naast mijn directe vrienden waren er namelijk ook familieleden, collega’s en bloggers aanwezig. Maar ik was (en ben) trots op het resultaat dus het mag gezien worden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Foto’s: Danny Lommerse

Mocht je het je afvragen; ik heb de foto’s alleen bewerkt met een zwart-wit filter en geen plekjes of andere oneffenheden weg gewerkt. Van dichtbij zie je ook alle putjes en striea op mijn heupen. Maar dat is oké.

Om het geheel af te maken heb ik voor deze dag mini tompoezen laten maken met de cover van mijn boek. Ik liet deze bedrukken bij de Hema omdat ik tot op heden altijd goed ervaring had met bedrukt gebak. Helaas viel de tompoes mij erg tegen. Ze waren bijna allemaal verkeerd bedrukt. Op de meeste tompoezen stond één keer de foto in zijn geheel en één keer voor een deel afgebeeld. Ik baalde enorm. Gelukkig waren er een paar (redelijk) goed en was het toch nog mogelijk om een foto te maken van dit speciale gebak. Want ja, ondanks deze slordige afbeelding wilde ik dit wel even vastleggen.

 

gebakje SR presentatie

Foto: Maja Kalkhoven

 

Naast de tompoezen waren er ook slagroomsoesjes en verschillende maccarons. Ik had wat betreft de hapjes maar één regel: het moest lekker zijn en niet te gezond. We mogen de rondingen immers koesteren en, zoals ik tijdens de speech zei (te zien in het filmpje hier onder), in stand houden.

Naast de canvas doeken en hapjes waren er ook veel zaken die achter de schermen geregeld moesten worden. Onder anderen het versturen van de uitnodigingen, contact onderhouden en afstemmen met Parck, mensen organiseren die mij die dag zouden helpen, een spreektafel regelen voor de speech, bestellen en versturen van de boeken die in de voorverkoop waren verkocht, maken van boekenleggers (als extraatje tijdens de boekpresentatie), speech voorbereiden en het laten bedrukken van flyers. Kortom: genoeg te doen.

 

Speech

Na een inlooptijd van ruim een half uur startte de boekpresentatie om 13.40 met een speech van mijn man, Danny. Dat vond ik heel bijzonder. Hij is geen grote prater en staat niet graag in de belangstelling, maar gaf toch een speech. Hierin vertelde Danny hoe het boek tot stand is gekomen en hoe hij dit heeft ervaren. Door zijn humor, korte en bondige teksten wist hij in korte tijd de zaal voor zich te winnen. Ach, ik kan er een hoop over vertellen maar een speech is iets wat je moet ervaren. Daarom is zijn speech opgenomen en kun jij deze in onderstaande video zelf zien.

 

Na de speech van Danny moest ik zelf iets gaan vertellen over het boek. Ik ben immers de schrijver. Ik spreek iets makkelijker in het openbaar maar ook ik vond het erg spannend. In mijn speech heb ik ook een deel van een hoofdstuk uit Strakke Rondingen voorgelezen. In dit deel vertel ik welke ervaring ervoor heeft gezorgd dat ik dit boek ben gaan schrijven. Na afloop van deze speech was ik overweldigd door alle reacties van de mensen uit de zaal. Er kwamen meerdere gasten in tranen naar mij toe om te zeggen hoe enorm zij geraakt waren door dit verhaal en hoe mooi ze het vonden. Ik vond dit zo bijzonder.

Ook deze speech heb ik laten vastleggen op beeld en kun je in onderstaande video’s bekijken. Mijn speech duurde iets langer en daarom heb ik deze opgedeeld in twee video’s.

 

 

Signeren

Van alle activiteiten op deze dag vond ik het signeren van de boeken het leukste om te doen. Het is heel bijzonder om al je dierbaren te zien met jouw boek. Iedereen was enorm lief en trots op mij.

 

boekentafel

Foto: Maja Kalkhoven

DSC05626

Foto: Maja Kalkhoven

Na het signeren van de boeken was het tijd om op de foto te gaan met de gasten. Ook dit was erg leuk om te doen. We hebben vervolgens nog even geborreld en rond 16.00 was de boekpresentatie afgelopen.

 

Hoe ik deze dag heb ervaren

De meest gestelde vraag tijdens en na deze dag is hoe ik mijn boekpresentatie heb ervaren. Ik vond het heel leuk, maar ook heel intensief. Qua intensiteit kan ik deze dag vergelijken met mijn bruiloft, alleen dan nog iets heftiger. Net zoals met een bruiloft sta je de hele dag in de belangstelling, alles draait eigenlijk om jou. Om die reden willen mensen met je op de foto en met je praten. En iedereen vroeg constant hoe ik mij voelde en ik kreeg cadeaus. Dat is erg leuk want je merkt dat mensen met je mee leven en dat ze blij voor je zijn. Net zoals bij een bruiloft dus!

Het verschil met een bruiloft is dat je bij een boekpresentatie alleen bent, dus je kunt de drukte niet delen. Daarnaast ben je naast auteur ook organisator en gastvrouw. Door deze verschillende rollen ben je eigenlijk constant verschillende dingen aan het doen; terwijl je op de foto gaat kijk je om je heen of mensen het naar hun zin hebben en tijdens het ontvangen van de cadeaus vragen andere mensen of je hun boek nog even wilt signeren. Het is dus hectisch, maar wel erg leuk.

Na afloop ben ik met een klein groepje vrienden en familie uit eten gegaan om deze bijzondere dag af te sluiten. We hebben geproost op een succesvolle boekpresentatie en zijn op tijd naar bed gegaan. Van alle adrenaline kon ik na de presentatie amper slapen en had ik het gevoel alsof ik zweefde. Het heeft daarna trouwens nog twee dagen geduurd voordat ik voor mijn gevoel weer ‘ op de aarde’ was. Maar het was geweldig en ik heb genoten.

 

Je kunt het boek voor €19,99 en het Ebook voor €13,00 kopen via bol.com. (klik op de blauwe teksten voor een directe link naar de bestelpagina van Strakke Rondingen)

Wil je het boek liever kopen en direct persoonlijk laten signeren? Of heb je het boek al gekocht maar wil je er een persoonlijke tekst in laten schrijven of gewoon een babbeltje met mij maken? Op 2 juli sta ik in B Plus Fashion in Vianen. Kom je ook gezellig langs?

 

Groetjes,

Aileen

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge