Mijn eerste e-book: Strakke rondingen

In november kondigde ik het al aan in een artikel: ik ga mijn eerste e-book uitbrengen! En hij heet Strakke Rondingen.

En jeetje, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Ik deel inmiddels al enige tijd af en toe een foto of illustratie van het boek. Maar nu het boek zijn definitieve vorm heeft gekregen kan ik jullie eindelijk meer vertellen over dit project en wat je zometeen kunt lezen in mijn boek.

 

Waarom een e-book?

Tja, goede vraag. Op Prettybusiness schrijf ik inmiddels alweer ruim anderhalf jaar artikelen over alles wat te maken heeft met het een representatief uiterlijk op het werk. Maar ieder thema dat ik behandel in een artikel heeft een beperkte ruimte. Ik kan simpelweg niet heel diep en uitgebreid op alle onderwerpen ingaan omdat een blog daar niet altijd een geschikt medium voor is.

Maar ik kreeg medio 2015 wel het idee dat dit ontbrak. Vanuit Prettybusiness wil ik voor bepaalde thema’s  wat meer context bieden, (achtergrond) informatie en ruimte voor interpretaties en nuances. Juist omdat zakelijke mode en uiterlijke verzorging een specifiek thema is maar tegelijk ook enorm breed. Want we hebben allemaal een andere baan, een ander lichaam, kledingsmaak – en maat. Kortom: er is nog veel te bespreken.

Strakke Rondingen

En naar aanleiding van bovenstaande gedachten wist ik meteen waar ik over wilde schrijven, namelijk over zakelijke kleding voor volle vrouwen. Ik ben Prettybusiness nooit begonnen met het idee om specifiek over plus size mode te gaan schrijven. Maar ik merk dat die behoefte er wel is. Ik krijg vragen van lezers maar zie ook om mij heen dat een vol lichaam de kledingkeuze niet altijd op een positieve manier beïnvloed. We zien vaak slanke dames in de media en hierdoor is het niet makkelijk om jezelf te spiegelen met iemand anders, laat staan om inspiratie op te doen. Daarnaast is kleding kopen met een maatje meer over het algemeen lastiger dan wanneer je een paar maatjes minder hebt. En dat weet ik uit ervaring. Het is gewoon lastig om die rondingen charmant en netjes te verpakken in kleding. En daarom heb ik Strakke Rondingen geschreven.

strakke rondingen aankondiging

V.l.n.r.: een middag schrijven in de tuin met een kop thee en een kleedje (want zelfs met een beetje zon is het nog koud), samen met Madame illustraties maken, lange avonden achter mijn bureau en eens per week trakteer ik mijzelf tijdens het schrijven op een latte macchiato uit mijn Nespresso machine. 

 

Ben jij een vrouw die

  • Je lichaam in zijn geheel of op bepaalde plaatsen vol vindt;
  • Wel eens (of vaker)moeite heeft om kleding te kopen dat past bij je figuur, terwijl je dit wel belangrijk vindt;
  • Praktisch is ingesteld maar jezelf ook netjes wilt kleden;
  • Graag korte en praktijkgerichte tips leest over kleding dat past  bij jouw lichaam

Als jij je kunt herkennen in bovenstaande punten, dan is Strakke Rondingen echt een boek voor jou.

 

 

Een kijkje in het boek

Strakke Rondingen is een e-book waarbij de 5 lichaamstypen centraal staan: het zandloper figuur, recht figuur, vaas figuur en appel- en peer figuur. Aan het begin van het boek worden deze figuren uitgebreid  toegelicht zodat jij precies weet welk type je bent. Of misschien is jouw lichaam een combinatie van twee figuur typen? Hier kom je meteen achter na het lezen van de eerste paar pagina’s. Vervolgens gaat ieder hoofdstuk over één type kledingstuk en daarna wordt per figuur type aangegeven waar je op kunt letten.

Naast de verschillende figuur typen wordt bij ieder kledingstuk aangegeven waar je het beste op kunt letten bij de aanschaf. Ook kun je tips lezen over de wijze waarop je de kleding het beste kunt onderhouden, combineren en welke stoffen je vooral moet vermijden.

Ik ben nog bezig met schrijven maar op onderstaande afbeelding kun je alvast de (voorlopige) inhoudsopgave bekijken.

 

deel 1 SR

afb 2 SR

 

Ken je het probleem van boeken met tips? Je leest handige tips, legt het boek weg en vervolgens vergeet je wat er in staat. Tja, dat is lastig. En daarom heb ik bijlagen toegevoegd waarin alle tips met een paar steekwoorden op kaartjes staan vermeld. Deze kaartjes zijn net zo groot als een pinpas en kun je uitprinten en in je portemonnee bewaren. Zo kun jij kiezen welke tips jij belangrijk vind en deze vervolgens bij je dragen.

Nog even wachten…

Zoals ik al zei ben ik nog niet klaar met het boek. De aankomende maanden zal het boek verder aangevuld worden met meer teksten en illustraties (en ja, die maak ik ook zelf). De verwachting is dat je het boek vanaf begin begin juni kunt downloaden via Prettybusiness.

 

Ow, ik vind het zo spannend allemaal! Ik ben heel benieuwd wat mensen ervan gaan vinden en kan haast niet wachten tot ik het uit kan brengen.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge