Uitslag enquete + nieuw project

Een kleine 2 maanden geleden plaatste ik een enquete op Prettybusiness. Door middel van 12 vragen wilde ik er achter komen wat jullie vinden van deze website, wat jullie graag lezen en wat ik kan verbeteren. Ik ben blij om te zien dat er zoveel op is gereageerd. In dit artikel laat ik jullie zien wat de uitslag van de enquete is, wat ik er al mee heb gedaan en wat ik er nog mee wil gaan doen. En…..aan het einde van het artikel onthul ik een nieuw project waar ik mee bezig ben voor Prettybusiness!

 

 

 

Schermafbeelding 2015-11-04 om 19.46.36

 

Ja, dit was natuurlijk een leuke eerste vraag. Ik dacht dat ik met deze opties alle mogelijkheden had bedacht, maar bij de reacties las ik dat er ook mensen waren die mij kennen via het NRC interview. Super leuk om dat te lezen. Ook was er iemand die zei dat die mij kende via Pinterest. Heel bijzonder, want ik gebruik zelf geen Pinterest. Ik ga maar eens kijken of er misschien toch iets te vinden is over Prettybusiness op Pinterest…

Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.48

En dit is toch een leuke uitslag! Zo te lezen heb ik trouwe lezers die regelmatig deze blog bezoeken. Dat is fijn 🙂

 
Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.17

Kijk, en nu komen de vragen waar ik wat mee kan doen qua artikelen. Het is duidelijk dat mijn lezers zich graag laten informeren, inspireren en entertainen. Maar dat is niet echt nieuw voor mij, aangezien ik aan de statistieken kan zien dat dit soort artikelen het meeste worden gelezen. Jullie zijn trouwens (zo te lezen) niet onzeker over je presentatie en dat is fijn!

 

Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.26

Jullie zijn vooral geïnteresseerd in kleding en uiterlijke verzorging voor dames, dat is wel duidelijk. Slechts enkelen van jullie willen wat lezen over heren mode-en verzorging, en een enkeling wil ook iets weten over mij. Dat is wel grappig, aangezien de artikelen voor de heren relatief goed scoren qua bezoekerscijfers. En de persoonlijke artikelen worden net zo goed bekeken.

 

 

Schermafbeelding 2015-11-04 om 19.11.33

Nou, dit is wel een heel duidelijk antwoord. Ik publiceer op dit moment 2 tot 3 keer per week een artikel of video en zo te lezen moet ik daar vooral mee door gaan. Dat is voor jullie een goede frequentie. Top!

 

Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.30

Dit is weer een interessante uitslag. Het merendeel wil alleen artikelen lezen, of in iedergeval hoofdzakelijk artikelen. Tja, en dan te bedenken dat video’s soms wel meer worden bekeken dan artikelen. Voorlopig blijf ik het nog even afwisselen, maar ik blijf sowieso lekker doorschrijven.

 

 

Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.44

Het is duidelijk dat zowel de frequentie als de lengte van de artikelen aansluiten bij jullie behoefte. Het overgrote deel geeft aan dat mijn huidige artikelen voldoende woorden bevatten.

 

 
Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.41

Uit deze vraag kwam niet echt een duidelijk antwoord. Jullie vinden meerdere ideeën leuk, maar er komt niet één onderdeel duidelijk naar voren. Dat is ook logisch, want dit zijn dingen die je vaak gewoon moet doen. Dan pas kom je er achter of het leuk is om te doen en of jullie het leuk vinden.
Schermafbeelding 2015-11-04 om 18.55.34

En als laatste de vraag over de ideale Youtube video. Ai, ik ben heel slecht in het maken van korte video’s en zo te lezen is dat wel waar jullie voorkeur naar uit gaat.

 

Overige opmerkingen

Naast deze gesloten vragen konden jullie ook zelf antwoorden invullen bij open vragen. Allereerst waren de reacties super lief. Ik werd gefeliciteerd met mijn blog-jubileum (wat een leuk woord!) en ik moest vooral zo doorgaan. Ook kreeg ik het verzoek om te vermelden waar ik mijn kleding kocht en dat heb ik inmiddels doorgevoerd bij mijn werk outfit artikelen. En ik kreeg een opmerking over mijn spelling, dat deze niet zo goed is. En ja, dat klopt. Ik ben mij hiervan bewust en worstel al lange tijd met dit probleem. Ik weet niet of ik dyslectie heb (ik ben er nog nooit op getest) maar het lijkt er wel op. Ik werk hier hard aan en laat mijn artikelen regelmatig controleren. Lange tijd heb ik mij hiervoor geschaamd maar door mijn blog kan ik het eigenlijk niet verbergen en daarom heb ik besloten om het binnenkort te benoemen bij de ‘ over Aileen ‘ pagina. Want ik werk er aan maar ergens hoort het ook gewoon bij mij.

 

Nieuw project voor Prettybusiness!

Zoals ik al in het begin noemde ben ik bezig met een nieuw project voor deze website.

– tromgeroffel –

Er komt een Prettybusiness Ebook! Jawel, ik ga een boek schrijven. Het boek zal gaan over zakelijke mode voor vrouwen met een maatje meer. En net zoals deze blog zal de inhoud praktisch zijn, alleen nu speciaal gericht op werkende vrouwen die moeite hebben om nette kleding te vinden die bij hun postuur past. Naar verwachting zal het boek begin 2016 verschijnen en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

Groetjes,

Aileen

 

 

2 reacties

    • Hoi Heleen,
      Dankjewel voor de complimenten. Het was beiden ook enorm leuk om te doen. Mooie website heb jij trouwens! Prachtig vormgegeven en handige info voor mij als blogger. Ik ben je meteen gaan volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge