stel je vraag – bloggen

Het is inmiddels alweer 3,5 maand geleden dat ik jullie vertelden hoe het ging met mijn blog. In dit artikel gaf ik antwoord op de meest gestelde vragen. Je kunt ze hier terug lezen. De vragen gingen vooral over de opstart van prettybusiness. Ondertussen krijg ik nog steeds veel vragen maar de inhoud is veranderd. Mensen weten inmiddels dat het een deel van mijn leven is geworden en gaan er steeds dieper op in. In dit artikel zal ik antwoord geven op de meest gestelde vragen over Prettybusiness.

 

1.Hoe gaat het met je blog?

Het gaat echt super goed! Ik ben druk bezig met het schrijven van artikelen, foto’s maken, onderhouden en verbeteren van de website en allemaal andere dingen die erbij komen kijken. Ik merk dat Prettybusiness groeit en daar wordt ik blij van. Niet alleen de bezoekers aantallen groeien maar ook het aantal reacties dat ik ontvang. Maar ik werk ook echt hard aan Prettybusiness en het is daarom onwijs leuk om te merken dat mensen het waarderen.

 

2.Hoe vaak werk je aan je blog?

Elke dag. En gelukkig is het erg afwisselend. Zo schrijf ik niet iedere dag een artikel maar gaat het hebben van een blog veel verder dan dat. Ik ben sowieso dagelijks actief op social media. Ik post artikelen en updates op Facebook, foto’s op Instagram en sterke werk-gerelateerde artikelen ook op Linkedin.  En omdat ik Prettybusiness steeds beter en mooier wil maken ben ik bezig om mijzelf op (ict) technisch gebied te ontwikkelen. Ik test af en toe nieuwe dingen uit en ben sinds kort ook bezig met het zetten van de eerste stappen in de programmeer wereld. En gelukkig krijg ik daarbij veel hulp van mijn broer die zelf programmeur is. Want dit is toch wel een vak apart en ik heb inmiddels alweer een hoop zaken laten verdwijnen op Prettybusiness.nl . En dan is het toch maar even fijn om een broer te hebben die je verteld hoe dat komt en vooral hoe ik het weer terug kan toveren 🙂 .

Daarnaast nemen de artikelen het meeste tijd in beslag. Op zoek naar producten, onderwerpen bedenken, foto’s maken (en bewerken, verkleinen e.d.) en natuurlijk het schrijven van de artikelen. Zoals ik jullie al eerder vertelde ben ik hier gemiddeld zo’n 3 tot 4 uur per artikel mee bezig. En als ik artikelen schrijf in samenwerking met iemand of een bedrijf dan duurt het dubbel zo lang. Het afstemmen en opnieuw zaken aanpassen neemt nu eenmaal veel tijd in beslag.

 

Site pictogrammen, reclame op femketoele.nl, werken met Ben & Jerry’s of in de tuin: er is altijd wel een uitdaging:)

 

3.Is dat niet heel druk? En vind je het nog wel leuk?

Ja, het is heel erg druk. Dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar het is ook leuk, heel erg leuk. En ik doe het met veel liefde omdat ik er veel voor terug krijg. Zo lag ik een paar weken geleden ziek op bed toen ik buikgriep had. Ik liep achter met mijn blog en voelde overal in mijn lichaam pijn. Ja, dan kan ik enorm balen. Maar dan ontvang ik in eens een berichtje van een vaste bezoekster. Ze schreef hoe blij ze was met de aankoop van een thermo shirt dat ik had aangeraden in een artikel. En 2 minuten later weer een berichtje van haar. Ze vertelde dat ze zo blij was met mijn tips over het organiseren van nieuwsbrieven in je mailbox. Ja, dan maakt mijn hart even een sprongetje van geluk. Want daar wordt ik onwijs blij van: bezoekers die laten weten dat ze iets hebben aan mijn artikelen. Dat is echt de brandstof waarop ik 3x per week een artikel kan schrijven. Ik vind het leuk om te doen maar nóg leuker om te merken dat anderen er blij van worden.

 

Testen, heel veel producten testen (helemaal niet vervelend natuurlijk 😉 )

 

4.Verdien je er geld mee?

Deze vraag staat op nummer 4 maar is serieus de meest gestelde vraag. Bloggers staan inmiddels bekend als een serieuze beroepsgroep en daarom denken mensen kennelijk gelijk aan geld. Maar als je gaat bloggen voor geld dan zal je serieus teleurgesteld raken. Het is namelijk net zoals een bedrijf: je moet jaren lang veel, heel veel investeren om er iets voor terug te krijgen. Als je er tenminste ooit geld voor mag ontvangen.

Ik blog voor mijn plezier, om een stukje creativiteit kwijt te kunnen en mensen te helpen met mijn artikelen. Al is het maar om iemand op een idee te brengen. En sinds kort wordt ik wel gesponsord en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik vind het geweldig dat er mensen zijn die een bepaald product willen promoten via mijn blog. Dat ze mij kiezen als kanaal om te communiceren. Ja, dat vind ik echt heel tof. Maar dat doe ik wel echt alleen als ik zelf ook achter het product sta en daar eerlijk mijn mening over kan geven.

 

5.Zit je wel eens zonder ideeën? Dat je niet meer weet waar je over moet schrijven?

Ik dacht dat het moeilijker zou worden om onderwerpen te bedenken als je lang bezig bent maar het tegendeel is waar. Ik heb juist steeds meer ideeën en inmiddels een behoorlijke conceptenlijst klaar staan. Dat komt onder anderen omdat ik iedere dag bezig ben met mijn blog en daarom altijd alert ben. Als ik ergens last van heb of denk dat iets beter kan dan ga ik op zoek naar oplossingen. Zo ben ik bijvoorbeeld op het idee gekomen om een artikel te schrijven over het dragen van pumps. Ik ken zoveel vrouwen die moeite hebben met het dragen van pumps en dat had ik vroeger ook. Dus ging ik een artikel schrijven met adviezen die ik kan geven door mijn jarenlange ervaring met het dragen van dit soort schoenen. Ik schreef het artikel in oktober maar het is nog steeds erg populair en wordt wekelijks gevonden via Google en dat vind ik erg leuk.

 

Foto’s maken

6.Wie zijn je bezoekers?

Er is niet echt één soort typische Prettybusiness.nl bezoeker. Mijn bezoekers zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en uit binnen- en buitenland. Maar ik merk wel dat ze één ding gemeen hebben: ze willen er leuk uit zien maar hebben over het algemeen geen zin om daar úren de tijd voor te nemen. En dat snap ik. En met veel passie en inzet wil ik jullie dan ook graag helpen met tips, suggesties en gewoon leuke artikelen om te lezen.

Heb jij vragen, suggesties of ideeën? Laat ze achter op de stel-je-vraag pagina en misschien beantwoord ik jouw vraag de volgende keer.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge