Lessen na 2 jaar bloggen + update

Jawel, vorige week bestond Prettybusiness alweer 2 jaar. Wat is de tijd snel gegaan! Vorig jaar scheef ik een artikel waarin ik vertelde welke 3 lessen ik had geleerd na één jaar bloggen. Het lijkt mij leuk om hier ieder jaar op terug te komen door te kijken wat ik dat laatste jaar heb geleerd. Daarom vertel ik jouw vandaag wat ik de afgelopen 12 maanden heb geleerd over bloggen. Tenslotte vertel ik ook hoe het nu met mij gaat want er is de afgelopen periode veel gebeurd. Even een update dus.

1. Blog als platform

Ik ben er achter gekomen dat je ongelofelijk veel kunt doen met je blog. Eigenlijk kun je het zo ‘ gek’ maken als je zelf wilt. Dat zie ik ook steeds meer om mij heen gebeuren. Bloggers schrijven lang niet meer alleen artikelen. Ze maken en bewerken foto’s, werken samen met bedrijven, schrijven boeken, brengen singels uit, spelen in films, brengen producten op de markt, geven feesten en ga zo maar door. Daardoor is een blog meer dan een website, het is een online platform waaruit zaken ontwikkeld kunnen worden. Dat heb ik het afgelopen jaar ontdekt en ook gebruik van gemaakt.

Ik ben ook meer gaan samenwerken met bedrijven, heb mijzelf ontwikkeld als fotograaf (ik ben nog lang niet waar ik zou willen zijn, maar er is een begin) en schrijver, ben workshops gaan ontwikkelen en geven, heb een boek geschreven en deze in eigen beheer uitgegeven. En door het uitgeven van dit boek ben ik lezingen en  signeersessies gaan geven. Kortom: ik heb van Prettybusiness meer gemaakt dan alleen een blog. Het is een manier om mijzelf te ontwikkelen en waaruit ideeën ontstaan. Dat vind ik geweldig!

 

DSC_0056

Sinds kort werk ik regelmatig achter deze prachtige secretaire. Mijn andere bureau kon je zien in het artikel waarin ik werd geïnterviewd voor de provincie Noord-Holland. Ik wissel graag mijn werkplek af 🙂

2. Passie leren kennen

Het afgelopen jaar ben ik er ook achter gekomen dat zakelijke mode écht mijn ding is. Alles wat ik doe voor en vanuit mijn blog heeft hiermee te maken. Ik vind het lastig om te zeggen dat zakelijke mode mijn passie is. Alles wat ik doe met zakelijke mode is eigenlijk mijn passie. Het schrijven van een modeboek voor volle vrouwen is in dit geval een goed voorbeeld. Het is speciaal geschreven voor een bepaalde doelgroep en gaat over mode, maar dan wel over nette mode. Op mijn eigen manier dus. In de toekomst wil ik ook zeker meer dingen gaan doen met zakelijke mode. Maar het leren kennen van je passie is in mijn ogen wel één van de mooiste ervaringen die ik heb opgedaan in de afgelopen periode.

 

3. De keerzijde die men niet ziet

Ten slotte is er ook een keerzijde en daar ben ik het afgelopen jaar meerdere malen pijnlijk mee in aanraking gekomen. Het is een kant die mensen niet zien, een kant zie zeker ook door de media niet wordt belicht. Zodra mensen horen dat ik een blogger ben krijg ik vaak opmerkingen over veel geld en gratis spullen. Velen denken dat het een luxeleven is waarbij je voor alles wat je doet betaald krijgt. Toen ik twee jaar geleden begon met bloggen had ik dit beeld niet en dat heb ik nog steeds niet. Sterker nog, het tegendeel is waar. Om betaald te krijgen en gratis spullen te ontvangen moet je keihard werken, bepaalde dingen opofferen en vooral doorzetten. Het is gewoon keihard en veel werken, net zoals bij ieder ander beroep waar je beter in wilt worden.

Update

Helaas heeft mijn update ook te maken met deze keerzijde. Je hebt wellicht kunnen merken dat ik de laatste tijd niet meer zoveel artikelen schreef. Dat deed ik niet omdat ik het niet wilde, maar omdat het niet meer lukte.

Zoals ik aangaf in mijn laatste video heb ik halverwege juli ontslag ingediend bij mijn werkgever. Vanaf dat moment ben ik bezig geweest om mijn werkzaamheden over te dragen met als doel om halverwege september te stoppen met werken. Maar mijn lichaam dacht hier anders over.

Vorige week ging het in eens niet meer en ben ik ziek geworden. Ik kan er veel over vertellen maar het komt er op neer dat ik té lang, té veel en té hard heb gewerkt. Daarbij kwam ook nog eens dat ik Diva afgelopen maandag heb laten inslapen. Je hebt hem misschien al eens voorbij zien komen want hij stond wel eens model voor de foto’s die ik maakte en plaatste bij artikelen. Zo heb ik hem wel eens in een kledingkast gezet en liet ik hem slapen op één van mijn enkellaarzen. Helaas had deze kater van 18 teveel kwaaltjes en was het leven niet meer fijn voor hem. En dus heb ik samen met mijn man deze moeilijke beslissing moeten nemen.

De aankomende periode zal ik extra op mijzelf moeten letten. Dat betekend niet dat ik stop met bloggen. Nee, schrijven voor Prettybusiness maakt mij juist heel gelukkig. Sterker nog, mijn doel is om uiteindelijk meer te gaan bloggen. Maar voor nu doe ik even rustig aan.

 

Groetjes,

Aileen