Waar ik mijn zakelijke kleding koop

Ik schrijf alweer bijna drie jaar artikelen over zakelijke mode, maar bedacht mij vandaag dat ik eigenlijk nog nooit heb vertelt wat mijn persoonlijke favoriete merken zijn. Waar ik mijn zakelijke kleding koop dus. Hoog tijd om dat eens te gaan doen. In het artikel van vandaag vertel ik jou waar ik vroeger én tegenwoordig mijn zakelijke kleding koop. Maar ook waarom en wat ik koop.

 

 

Zakelijke kleding versus vrijetijdskleding

Laat ik als eerste maar eens vertellen wat voor mij zakelijke kleding eigenlijk betekent. Voor iedereen is dit namelijk wat anders. Ik heb jarenlang op een kantoor gewerkt en droeg daar ‘echte’ zakelijke kleding. Denk aan een klassieke pantalon, colbert, blouse enzovoort. Maar eigenlijk is dat ook een beetje mijn persoonlijke smaak. Als ik naar een feestje ga, dan zal ik er ook eerder zakelijk of netjes uitzien dan  een stijl dat wordt gekenmerkt als ‘feestelijk’. Het is gewoon mijn smaak.

Dat gezegd hebbende, in winkels valt mijn oog dus ook vaak op de wat nettere kleding. Ik zal niet in eens verliefd worden op een spijkerbroek of bomberjack. Wel op een zwarte pantalon of colbert met een bijzondere print. In mijn kledingkast maak ik ook geen schrikt onderscheid tussen zakelijke kleding en vrijetijdskleding. En voor dit artikel heb ik dus ook gewoon gekeken naar de merken die ik over het algemeen in mijn kast heb hangen.

 

Vroeger

Het voelt een beetje raar om te praten over de term ‘vroeger’ als je nog geen dertig jaar bent. Maar goed, ik kocht voorheen mijn kleding bij onderstaande merken of ketens.

 

Superstar

Ik heb jarenlang kleding gekocht bij Superstar. Dit merk heette eerst trouwens SPS Superstar en later hebben ze de SPS laten vallen.

In de beginjaren stond dit merk bekend om de wat meer sexy kleding. Ze verkochten eerst veel heupbroeken en korte tops, maar zijn na een tijdje overgestapt naar wat nettere kleding. En ja, toen werd ik meteen verliefd. Superstar verkocht veel nette kleding met een moderne knipoog. Vaak aparte modellen met grappige details, dingen die je niet zo snel zou verwachten. Ik vond het geweldig. Het was zelfs zo erg, dat de verkoopsters in Haarlem mij ook allemaal bij naam kenden. Ze wisten ook precies wat ik leuk vond en ik kon uren in deze winkel doorbrengen. Om deze vervolgens een stuk armer te verlaten.

Helaas was 44 hun grootste maat en paste ik dit niet altijd. Ik kocht daar vooral items die gemaakt waren van stretch stof. Ohja, en in 2012 ben ik zelfs getrouwd in een bordeaux rode jurk van Superstar. Na mijn trouwdag heb ik een foto met tekst naar het hoofdkantoor gestuurd en heeft mijn bericht zelfs in het landelijke personeelskrantje van de Superstar gestaan.

Helaas werd begin 2016 Superstar opgeheven.

 

Promiss

In 2014 en 2015 leerde ik Promiss kennen, een onderdeel van Miss Etam. Dit merk was voor mij echt een verademing. Ze verkochten veel nette plus size kleding voor een leuke prijs. Ik was vooral dol op de pantalons en jurkjes. De pasvorm was perfect voor mij en eigenlijk was dit de eerste plus size winkel waar ik mijn kleding kocht. Qua maat zit ik met 44/46 al jaren op de rand van reguliere en plus size maten. Alleen vond ik het vaak moeilijk om een plus size winkel binnen te stappen.

Maar toen ik kennis maakte met Promiss, toen wist ik dat dit perfect bij mij paste.  Helaas werd ook deze keten in 2015 opgeheven. Iets later heeft het merk een doorstart gemaakt. De nieuwe stijl vond ik in eerste instantie niet zo leuk maar tegenwoordig zie ik wel vaker leuke items voorbij komen. Wellicht krijgt het in de toekomst nog een plekje bij mijn huidige favoriete merken.

 

Tegenwoordig

Na het verdwijnen van Superstar en Promiss was ik qua kleding wel even de weg kwijt. Want waar kun je nette kleding kopen in een wat grotere maat? Juist, dat is lastig. Toen ook nog Vroom en Dreesman failliet werd verklaard, toen wist ik het ook echt niet meer. Daar kon ik nog wel eens iets leuks vinden tussen alle merken die daar werden verkocht. Maar inmiddels weet ik mijn weg ook wel te vinden. Hier onder vertel ik jou welke drie merken momenteel mijn favoriet zijn. De volgorde is trouwens willekeurig, ze zijn me allemaal even lief.

 

Mart Visser confectie

Oké, ik moet meteen wel eerlijk toegeven dat ik al een tijdje niets meer heb gekocht van Mart Visser. Maar het is nog steeds één van mijn favoriete merken wanneer het gaat om zakelijke mode. Toen hij een collectie verkocht bij Vroom en Dreesman was ik altijd één van de eersten die de nieuwe items ging bekijken.

 

Inmiddels is de kleding van Mart Visser naast zijn online webshop ook te koop in de winkels van de vernieuwde Promiss. Ik blijf de collectie ook in de gaten houden. Zijn stijl is vrouwelijk, basic en toch zakelijk. Ik ben er dol op en weet dat de pasvorm ook goed bij mijn lichaam past.

 

C&A

Ik vind C&A echt één van de meest ondergewaardeerde kledingketens die ik ken. Sinds het ‘verlies’ van Promiss en Superstar kom ik er steeds vaker en ik vind het heerlijk. Er is enorm veel keuze, zowel op het gebied van stijl als wanneer het gaat om de maten. En de prijs is al helemaal fijn. Ik koop daar vooral nette rokken en blouses. Maar eigenlijk kun je er alles wel kopen. Zeker in de uitverkoop kan ik zo los gaan in deze winkel.

 

Een bericht gedeeld door C&A (@ca) op

 

Een bericht gedeeld door C&A (@ca) op

Steps

Ten slotte is en blijft Steps een topper. Gisteren, vandaag en morgen. Ik koop al jaren kleding bij deze winkel en ik blijf de collectie geweldig vinden. Iedere keer komen ze weer met wat nieuws, en iedere keer weten ze mij te verbazen. Het is zo stijlvol, zo chique en de kwaliteit die ze verkopen vind ik ook erg goed. Het nadeel is dat ik met mijn maat niet alles van deze winkel pas. Gelukkig hebben ze een aantal jaren geleden maat 46 toegevoegd aan hun collectie, maar nog valt veel kleding klein en pas ik het dus niet altijd. Ik hoop dat ze ooit hun maten gaan uitbreiden en vaker gebruik gaan maken van stretch stoffen zodat meer dames de kleding kunnen dragen.

Ze staan inmiddels bekend om hun jurken, maar ik vind vrijwel alles mooi wat ze verkopen. Ik koop dan ook veel verschillende items bij Steps.

 

Een bericht gedeeld door Steps (@stepsaday) op

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Bedankt voor de tips. Voor mijn nieuwe baan ben ik ook op zoek naar gepaste kleding. Ik draag niet vaak een pak of een overhemd, maar moet dit nu wel doen voor conferenties. Ben daarnaast ook op zoek naar mooie klassieke jurken. Hier voel ik mij het beste in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge