103 jaar oude werkjas gevonden in mijn

Afgelopen december schreef ik een artikel over een man die regelmatig verlaten mijnen bezocht. In het artikel liet ik een van zijn video’s zien waarin te zien was dat hij aantal hele oude werkbroeken vond. Vandaag deel ik een video van een andere man die mijnen bezoekt en werkkleding vindt. Hij heeft ook een bijzondere, persoonlijke band met de mijn.

Cerro Gordo

Vandaag gaat het om de Amerikaan Brett Underwood. Hij kocht in 2018 samen met een aantal investeerders Cerro Gordo, een verlaten dorp in de bergen van Californië. Ze telden er 1,4 miljoen dollar voor neer. Deze plaats werd in 1865 opgericht voor mijnwerkers die op zoek waren naar zilver. Toen er niets meer te vinden was in de bergen vertrokken de mijnwerkers en bleef het dorp onbewoond achter. Inmiddels is Underwood met een team druk bezig om het dorp, waar al honderd jaar vrijwel niets is gebeurd, weer tot leven te brengen. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat mensen er kunnen overnachten in het hotel, een bezoek kunnen brengen aan de bioscoop of het museum.

103 jaar oude werkjas gevonden in mijn

Ik volg sinds kort de video’s die hij maakt over het opbouwen van het dorp en alles wat daarbij komt kijken. Naast deze uitdagende klus vindt Underwood het leuk om in zijn vrije tijd de mijnen in en rondom het dorp te verkennen. Ook hier maakt hij regelmatig video’s van. Toen ik een video tegenkwam waarin hij een 103 jaar oude werkjas vond in een mijn, wist ik dat ik dit met jullie wilde delen.

In bovenstaande video zie je hoe hij zich voorbereidt op de zoektocht naar oude werkkleding en hoe gevaarlijk dit is. Aan het einde vertelt hij wat meer over de jas die hij heeft gevonden. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik dat heb gedaan. Veel kijkplezier!

Mocht je meer video’s willen zien over de opbouw van Cerro Gordo, check dan het YouTube kanaal Ghost Town Living.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge