Chinese vliegmaatschappij laat het personeel werken in haute couture

Wie kan zich nog herinneren dat Mart Visser in 2009 de nieuwe werkkleding ontwierp voor het KLM personeel? Het waren nette pakjes in de herkenbare blauwe kleur. Mooi, maar heel keurig en precies zoals wij van KLM hadden verwacht. Maar Hainan Airlines gooit het over een hele andere boeg. Deze Chinese vliegmaatschappij laat het personeel werken in haute couture.

 

Laurence Xu

Voor de nieuwe werkkleding heeft Hainan Airlines samengewerkt met modeontwerper Laurence Xu. De vliegmaatschappij wilde een klassieke, maar toch ook moderne uitstraling. Bij elkaar zijn er meer dan duizend schetsen gemaakt en ruim honderd samples zijn uitgeprobeerd. Op vier juli 2017 presenteerde Xu de collectie tijdens de Paris Couture Week.

 

Zo’n twee dagen daarna kwam ook Hainan Airlines naar buiten met de nieuwe kleding. En dat deden ze niet geheel onopgemerkt. De kleding zelf is niet alleen opvallend, de foto’s die de vliegmaatschappij heeft laten maken zijn net zo bijzonder. Mooie modellen, mooie locaties en perfect gestileerde kleding maken het gehele plaatje chique en stijlvol. Een lust voor het oog, ik kan niet anders zeggen.

 

 

 

En natuurlijk kon een mooi filmpje ter introductie niet ontbreken…

Persoonlijk vind ik de kleding erg mooi. Wat vind jij van de collectie?

 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge