Mijn dagelijkse zakelijke make-up

Het is al best wel even geleden dat ik heb laten zien wat voor make-up ik dagelijks draag. Inmiddels is mijn routine wel iets veranderd en gebruik ik ook andere producten. Daarom laat ik jou in dit artikel mijn dagelijks zakelijke make-up zien. Ik vertel je wat ik gebruik, laat zien hoe het er uitziet en natuurlijk waarom ik mij op deze manier opmaak. Let wel op, het gaat hier echt om de make-up die ik draag wanneer ik aan het werk ben achter mijn laptop. Wanneer ik een afspraak heb, dan gebruik ik wel iets meer. Dat zal ik binnenkort in een apart artikel laten zien.

 

Het complete plaatje

Mijn dagelijks zakelijke make-up

Op bovenstaande foto’s zie je mijn gezicht en een aantal close-up foto’s. Omdat ik eigenlijk altijd lippenstift draag, heb ik ervoor gekozen om mijn ogen niet te donker op te maken. Ik ben mij bewust van het feit dat mijn rode haren duidelijk aanwezig zijn, dus probeer ik mijn make-up verzorgd maar ook redelijk rustig te houden. Ik zal per onderdeel ingaan op welke producten ik gebruik en waarom.

 

Wenkbrauwen

Ik heb best even een tijdje gestoeid met het opmaken van mijn wenkbrauwen. Sterker nog, ik vind dit het allermoeilijkste onderdeel. In mijn tienerjaren begon ik met de wenkbrauwpotloden van de Hema, maar deze vond ik bij nader inzien toch te hard. Dan heb ik het over zowel het potlood zelf als de uitstraling die het creëerde. Daarna ben ik overgegaan op de wenkbrauwpoeder van Christian (kleur Bronze) en sinds ongeveer een jaar is daar de browgel van Anastasia in Auburn bijgekomen.

Wanneer ik mijn wenkbrauwen opmaak, dan teken ik als eerste de buitenkant met poeder. Met de dunne kant van het bijgeleverde kwastje trek ik eigenlijk gewoon een lijn zodat ik daarna minder makkelijk kan uitschieten. Vervolgens vul ik mijn wenkbrauwen met de dikke kant van de borstel verder in. Daarna borstel ik de binnenkant van mijn wenkbrauwen met een speciale wenkbrauwborstel. Ik heb verschillende soorten en ben daarin niet echt trouw qua merk. Op die manier vervaagd de kleur en dit zorgt ervoor dat de lijnen niet te hard zijn.

Als laatste breng ik de browgel voorzichtig over mijn wenkbrauwen aan. Dit doe ik om mijn wenkbrauwen in vorm te houden maar vooral ook om het een wat natuurlijk effect te geven. Alleen poeder vind ik vaak een beetje dof. Door de gel komen de haren iets meer naar voren en dit vind ik natuurlijker staan.

 

Ogen

Vroeger gebruikte ik altijd meerder donkergekleurde tinten oogschaduw. Ik vond het erg leuk om diepte te creëren en kleuren in elkaar te laten overlopen. Om eerlijk te zijn vind ik dat nog steeds erg leuk om te doen, alleen vind ik het wel wat veel in combinatie met de rest van mijn uiterlijk. Rood haar, rode lippen en donkere ogen… zie je het voor je? 😉

Wanneer ik mijn ogen opmaak, dan gebruik ik meestal als eerste de Too Faced Insurance primer. Deze zorgt ervoor dat mijn oogschaduw langer blijft zitten en maakt de kleur ondertussen ook intenser. Meestal gebruik ik de oogschaduw uit het Urban Decay Naked 2 palette. De huidskleur (helemaal links van het doosje) breng ik over mijn gehele oog aan. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant. Dit vormt een basis voor de eyeliner die ik daarna aanbreng. Met een speciale eyelinerkwast van de Zoeva Golden Rose set trek ik vanaf de buitenkant een strakke lijn naar binnen met de zwarte oogschaduw uit het palette. Tenminste, ik probeer een strakke lijn te trekken. Vaak zijn er nog wel wat wattenstaafjes nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Op mijn onderste wimperrand breng ik ook een dunne lijn aan.

Daarna ga ik met de zwarte, vloeibare eyeliner van de Hema nog een keer over de poeder eyeliner heen. Deze lijn maak ik wel wat dunner zodat er wat meer diepte ontstaat. Tenslotte breng ik de lichte highlighter uit het palette onder mijn wenkbrauwen aan. Op deze manier zien mijn wenkbrauwen er iets strakker uit en is de uitstraling wat frisser. Om de ogen af te maken gebruik ik de Sexy Pulp mascara van Yves Rocher, mijn absolute favoriet.

 

Lippenstift

Momenteel draag ik de vloeibare, matte lippenstift van Gerard Cosmetics in de kleur 1995. Ik heb vorig jaar al eens een artikel geschreven over deze lippenstiften. Ik vind ze nog steeds geweldig en draag ze dagelijks. Kleur 1995 draag ik omdat ik hem mooi vind staan bij mijn haar. Het is niet exact dezelfde kleur, maar het komt wel dicht in de buurt.

Ik zal binnenkort ook laten zien hoe mijn make-up er uitziet wanneer ik een zakelijke afspraak heb. Mocht je nog vragen hebben of willen weten waarom of hoe ik iets gebruik, laat het mij vooral weten in een comment hier onder.

 

Groetjes,

Aileen

 

 Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge