YouCam Makeup app helpt met het kiezen van zakelijke make-up

Vind je het wel eens lastig om te bepalen welke make-up je het beste op het werk kunt dragen? Of tijdens een sollicitatiegesprek? Grote kans dat jij precies in je hoofd hebt welke kleuren je het beste kunt dragen. Maar heb je het wel eens uitgeprobeerd? De YouCam Makeup app helpt je met het maken van keuzes op het gebied van cosmetica. En hij is nog gratis ook!

Hoe het werkt

Ken je de Snapchat filters? Deze app werkt eigenlijk een beetje hetzelfde. Alleen zet hij geen rare oren of bloemen op je hoofd. Nee, deze app laat jou door middel van filters zien hoe bepaalde make-up bij jou staat. Maar het gaat hierbij niet om maar een paar kleuren oogschaduw of lippenstift. Het is een enorm uitgebreide app met veel mogelijkheden.

Bij het beginscherm van de app druk je op de grote ‘ Make-up Cam’ knop. Bij de eerste keer moet je toestemming geven om je camera te gebruiken en daarna zie je meteen jezelf.

 

 

Lippenstift en lipgloss

Als je op de Makeup Cam knop hebt gedrukt, dan kom je in een nieuw scherm. Onderin zit een grote, roze knop met de afbeelding van een fotocamera. Als je daar op drukt dan maakt de app een foto. Nu begint de fun!

Boven de foto knop zie je allemaal soorten make-up staan. Als je daar op drukt krijg je alle opties te zien. Voor het maken van de foto’s voor dit artikel heb ik alleen mijn wenkbrauwen opgemaakt en een beetje mascara opgedaan. Op de foto links zie je dat ik een donker rode lippenstift heb gekozen. Boven de verschillende kleuren zie je 3 lipjes staan. De linker lippen staan voor matte lippenstift, de middelste voor normale lipstick met een klein beetje glans en de rechter voor lipgloss. Op de foto rechts zie je het effect van dezelfde rode kleur, alleen dan de lipgloss filter geselecteerd. Er zijn ruim 70 kleuren waren je uit kunt kiezen en bij iedere kleur heb je 3 opties. Ruim 210 tinten om uit te proberen op je lippen dus.

 

 

Oogschaduw

Ook de functies van de oogschaduw zijn niet beperkt. Je hebt keuze uit verschillende oogschaduw paletten en kunt met de opties bovenin bepalen welke kleur waar wordt aangebracht. Vind je 5 kleuren wat veel? Draag je liever 4,3,2 of 1 kleur? Het kan allemaal met deze app. Ik ben op een bepaald moment gestopt met tellen maar ik denk dat er een kleine 100 paletten in de app zitten die je kunt gebruiken. En dan kun je bij ieder pallet weer kiezen waar deze wordt aangebracht op je ogen.

 

 

Eyeliner

Ook zijn er verschillende soorten eyeliners en die je kunt uitproberen. Je kunt verschillende diktes en kleuren kiezen en zo uittesten wat je het mooiste vind staan. Wil je graag die ene lippenstift combineren met die eyeliner? En nog een extra laagje mascara? Dit kan ook. De app kan verschillende filters over elkaar heen gebruiken. Naast je lippenstift, mascara en eyeliner kun je ook nog afwisselen in foundation kleur en blush.

 

 

Complete looks

Zou je ook wel eens dezelfde make-up als een celebrity uit willen proberen? Deze app laat jou zien hoe jij er uitziet met dezelfde make-up. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld hoe ik er uit zal zien als ik dezelfde make-up als Kylie Jenner zou dragen. Het lijkt bij  haar wat heftig maar met een mooie, zakelijke outfit kan het vast heel stijlvol staan. Vind je de make-up van de rode loper wat heftig? No problem. Deze app bied in de bibliotheek talloze basic looks aan.

 

 

Oneffenheden wegwerken

Persoonlijk ben ik niet erg fan van de foundation functie op deze app. Het geeft je huid een iets andere gloed maar het effect van foundation haalt de filter niet. Gelukkig heeft de app daarnaast ook een functie waarmee je oneffenheden kunt verwijderen. Op de foto links zie je hoe mijn huid er uitziet zonder foundation. Rechts zie je het effect van de filter die de oneffenheden heeft weg gewerkt. Niet alle puistjes zijn weg maar je ziet wel hoe je huid er uit kan zien als je foundation gebruikt. Handig!

 

 

Nog meer

In dit artikel heb ik je een aantal foto’s laten zien waarin ik filters heb gebruikt. Maar deze app bied nog zoveel meer. Zo kun je de kleuren van je ogen veranderen zodat je weet hoe jij er bijvoorbeeld uit zou zien met groene of bruine ogen. Zelfs kattenogen kun je uitproberen. Ben je blij met je nieuwe looks? Dan kun je ze meteen delen op Facebook met de speciale deel functie.

De verschillende looks zijn in deze app onderverdeeld in sterrenbeelden (je kunt ook dagelijks je horoscoop lezen), bekende mensen en speciale gelegenheden. Zo is er een categorie ‘ werk’ en ‘ dagelijks’ waarin je de meest geschikte make-up voor op het werk kunt vinden. Daarnaast heeft deze app een filter voor de complete foto als je bijvoorbeeld alleen een foto in zwart wit wilt maken. En er zit een timer op die kunt instellen met verschillende seconden.

 

Waarom dit zo handig is

Tegenwoordig wordt je bijna dood gegooid met allemaal grappige filters waardoor je lijkt op een sneeuwman, eenhoorn of monster. Ja, het is heel grappig maar niet meer dan dat. Deze app daar in tegen vind ik super handig. Je hoeft niet allemaal make-up te kopen om uit te testen of het mooi bij je staat. Je kunt eerst volledige looks uitproberen en daarna pas overgaan tot het aankopen van producten.

Tenslotte wordt de app ook regelmatig geüpdate en het werkt vrij nauwkeurig. Je make-up zit op de juiste plaats op je gezicht. Tenzij je een tong uitsteekt of een andere gekke bek trekt. Dan zie je dat de make-up iets gaat verschuiven maar verder werkt het goed.

De app is gratis te downloaden in voor Apple en Android. Ik ben benieuwd of jullie de app ook zo leuk vinden.

 

Groetjes,

Aileen

Dit artikel bevat een affiliate link, lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 reacties

  1. Ik ben een megafan van deze app ?Maar ik had eigenlijk nooit bedacht dat je hem als make-up-test-app kon gebruiken, briljant idee! Ik gebruik hem nu alleen om foto’s te fixen ?(schaam schaam). Supergoede tip, ik ga m voortaan ook als tester gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge