4 bekende mensen die mij inspireren

Inmiddels ben ik alweer ruim 3 maanden fulltime zelfstandig ondernemer. En dat is niet altijd makkelijk kan ik je zeggen. Ik heb het enorm naar mijn zin, maar er zijn genoeg momenten dat ik denk: waar ben ik aan begonnen? Nu ben ik iemand die graag naar andere inspirerende mensen kijkt. Niet alleen qua uiterlijk, maar vooral door wat anderen doen. Sommigen kunnen mij dan ook enorm motiveren om door te gaan. In dit artikel vertel ik over de 4 bekende mensen die mij inspireren.

 

Neelie Kroes

Wie mij al wat langer volgt zal zich niet verbazen over het feit dat Neelie mij inspireert. Ik heb niet voor niets Bestuurskunde en overheidsmanagement gestudeerd. En ik heb ook niet voor niets ruim 5 jaar bij een grote overheidsinstantie gewerkt. Ik houd gewoon van politiek.

Nu moet ik toegeven dat ik door mijn blog weinig tijd meer heb om mijzelf te verdiepen in politiek. Dat vind ik jammer, maar desondanks is Neelie altijd één van de mensen geweest die mij heeft geïnspireerd. Als klein meisje was ik al gefascineerd door haar. De kracht die ze uitstraalt en de manier waarop ze carrière heeft gemaakt binnen de overheid (ik weet zelf hoe lastig dat is) vind ik bewonderenswaardig. Ik heb haar één keer in real life gezien tijdens een presentatie die ze gaf bij het Opzij Top100 event. Het was een meisjesdroom die uitkwam. Ik heb er destijds ook een artikel over geschreven.

 

Anna Nooshin

Het is heel ernstig, maar ik kan mijzelf nog steeds wel eens verbazen als iemand zegt dat hij of zij Anna Nooshin niet kent. Ja, het slaat natuurlijk nergens op, want er zijn ongetwijfeld ook bekende mensen die ik niet ken. Maar Anna is als een soort van Linda de Mol voor mij; ze werkt keihard, doet veel verschillende dingen, is mooi en heeft heel veel succes binnen haar vakgebied. Tenminste, haar vakgebied? Anna doet zoveel verschillende dingen en heeft eigenlijk overal succes mee.

Oké, ze zit nog niet zo lang in het vak als Linda en is ietsje (meer ietsje) jonger. Maar ik heb enorm veel respect voor deze vrouw. Ze lanceerde een aantal jaren geleden NSMBL en zorgde ervoor dat dit één van de grootste online magazines in Nederland zou worden. Ze heeft inmiddels een heel NSMBL team achter zich, heeft in samenwerking met andere bedrijven een eigen sieraden-, lingerie- én badmodelijn en vlogt. Recent heeft ze ook nog een contract bij RTL getekend. Want niet alleen online en in de winkels,  maar ook op TV scoort Anna heel goed. Programma’s zoals RTL Boulevard, Hollands Next Top Model en Expiditie Robinson staan inmiddels op haar CV.

Ze is open over haar ambities, trots op zichzelf en daarom vind ik haar echt een voorbeeld. Ik zeg niet dat ik hetzelfde zou willen doen als Anna, maar ze laat zien dat je met hard werken veel kunt bereiken. Anna knokt er voor en dat vind ik mooi.

 

 

Richard Brandson

Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat Richard Brandson mij inspireert. Deze self made millionaire heeft inmiddels verschillende boeken geschreven en ik lees ze allen met veel liefde. De manier waarop hij in het leven staat vind ik enorm inspirerend. Zijn uitgangspunt met ondernemen is dat je iets moet gaan doen omdat het nog niet bestaat en mensen er behoefte aan hebben. En natuurlijk omdat je het leuk vindt. Daarna komt het geld pas, zo zegt Richard in zijn boeken altijd. Dat is ook hoe ik Prettybusiness ben begonnen; het bestond niet, ik had er zelf behoefte aan en besloot het daarom op te gaan zetten.

Het is een man die zichtbaar geniet van het leven en op zijn eigen manier bedrijven runt. Geen overbodige regels of bureaucratie. Nee, Richard houdt van ondernemen en niet van te veel gedoe er omheen.

 

 

Mascha Feoktistova

Als laatste zal ik afsluiten met de vrouw die mij al jaren bijna iedere dag inspireert: Mascha Feoktistova. Zegt die naam je niets? Dan zegt de website Beautygloss je vast iets meer. Zij is – ehh… was – één van de grootste beauty bloggers in Nederland. Recent is zij gestopt met bloggen om zichzelf volledig op YouTube te gaan richten.

Net zoals Anna is Mascha een alleskunner: blogger, vlogger en spreker. Daarnaast heeft zij in samenwerking met een ander merk een eigen lijn met nepwimpers en in het verleden had ze in samenwerking met Josh V ook een eigen jurkencollectie. Daarnaast organiseert ze ieder jaar een mega groot Beautygloss feest en een vriendinnenweekend. Voor de echte fans treedt ze op in theaters, is er Beautygloss merchandise en zijn er 2 boeken die je kunt lezen.

Mascha is een vrouw die gelooft in hard werken en die dit ook graag uitdraagt naar haar volgers. Ze benadrukt altijd hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven, te doen wat je écht leuk vindt en vooral o door te zetten. En zij is het levende bewijs dat dit waar is.

 

 

Ik ben benieuwd door welke bekende mensen jij je graag laat inspireren.

 

Groetjes,

Aileen

10 reacties

  1. Leuk om te zien wie jou inspireren 😊! Mijn rolmodellen zijn Emma Watson en Marissa Mayer. Emma omdat ik het zo goed vind dat ze haar bekendheid inzet voor maatschappelijke problemen en Mariss (CEO van Yahoo) omdat ze zo ontzettend open is over hoe belangrijk de Work/Life balans is! Ze heeft zelfs op haar CV staan dat ze moeder is enzo en dat ze dat zo belangrijk vindt.

  2. De eerste drie inspireren mij ook! Neelie omdat zij een ware powervrouw is, Anna door haar levendigheid en drive en Richard door hoe hij van niets iets heeft weten te maken. Verder Josh Veldhuizen, Michelle Obama, Annemarie van Gaal en Olcay Gulsen.

  3. Branson is ook dyslectisch. Niet zo gek dat hij jou inspireert 😉 Misschien wist je het al. Zo niet, vond ik het een leuk feitje om met je te delen.

  4. Wat leuk dat jij zelfstandig ondernemer bent. Mag ik vragen of dat deze blog betreft? Het lijkt mij inderdaad keihard werken, maar het zal vast een enorme voldoening geven. Ik heb niet echt een rolmodel hoor, voor wat bekende personen. Ik heb vooral bewondering voor doorzetters, vechters en mensen die echt durven kiezen, voor dat wat zij graag doen! Liefs. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge