Disney medewerkers mogen volgens nieuw beleid tatoeage dragen

Want to read in English? Click here

Het versoepelen van dresscodes lijkt wel dé nieuwe trend onder bedrijven. Zelfs Disneyland, een van de strengste werkgevers wanneer het gaat om kledingvoorschriften, heeft de regels aangepast. Zo mogen Disney medewerkers volgens het nieuwe beleid zelfs een tatoeage dragen. Maar het gaat verder dan dat…

Disney medewerkers mogen volgens nieuw beleid tatoeage dragen
Foto: Kon Karampelas – Unsplash

Gekleurde nagels ook voor Disney medewerkers toegestaan

Door meer ruimte te geven voor persoonlijke expressie hoopt de organisatie dat zowel medewerkers als gasten zich welkom voelen. De dresscode is op vier onderdelen aangepast.

1. nagels

Voorheen moesten de nagels van medewerkers niet alleen schoon zijn, ze mochten ook niet opvallen. Wanneer er nagellak werd gedragen, dan moest deze dus een neutrale kleur hebben. Daar is het bedrijf nu vanaf gestapt. Vanaf heden zijn ook opvallende kleuren toegestaan, mits iedere nagel dezelfde kleur bevat. Qua lengte mogen ze niet langer zijn dan zes millimeter, gemeten vanaf de top van de vinger. 

2. sieraden

Wanneer het gaat om sieraden was neutraliteit altijd het belangrijkste. Bij de nieuwe regels is iets meer ruimte voor persoonlijke smaak. Zo zijn armbanden toegestaan, mits ze niet breder zijn dan 2,5 centimeter, aansluiten en in goede staat verkeren. Armbanden met bedels mogen gedragen worden zolang de bedels niet langer zijn dan 1,7 centimeter. 

Horloges met minimale versieringen mogen gedragen worden. Een halssnoer is toegestaan, mits het niet afleid bij het kostuum. Een eventuele hanger mag maximaal 2,5 centimeter lang zijn. Qua oorbellen mogen er verschillende stijlen worden gedragen, zolang het goud of zilver past bij het kostuum en het geheel niet langer is dan 2,5 centimeter. Daarnaast mag men aan iedere hand een ring dragen.

Disney medewerkers mogen volgens nieuw beleid tatoeage dragen

3. kapsels

Vanaf heden maakt Disney geen onderscheid meer tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers wanneer het gaat om kapsels. Het is vooral belangrijk dat de haren schoon zijn en goed onderhouden. Wanneer het haar langer is dan schouderlengte en tijdens het werk voor het gezicht kan vallen, moet het worden opgestoken. Gekleurd haar is toegestaan, mits het een natuurlijke tint bevat. 

4. tatoeages

Tenslotte is het verbod op tatoeages opgeheven. Zichtbare tatoeages zijn toegestaan zolang ze niet in het gezicht, op het hoofd of in de nek zijn geplaatst. Ze mogen niet groter zijn dan het formaat van een uitgestrekte hand van de betreffende medewerker. Wanneer je op de armen een grotere tatoeage hebt, dan kun je deze bedekken door middel van een shirt met lange mouwen. Naast het formaat zijn er ook regels rondom de de tatoeage zelf. Tatoeages met naakte afbeeldingen, beledigingen, ongepast of discriminerend taalgebruik is niet toegestaan. 

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die hun dresscode versoepelen zonder daar goed over na te denken. Omdat ze ervan uitgaan dat mensen zelf weten hoe ze zich moeten kleden. Disney laat met hun nieuwe dresscode zien hoe je ruimte kunt geven aan persoonlijke expressie zonder de visie en doelen van het bedrijf uit het oog te verliezen. Chapeau!  

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge