Dit dragen de medewerkers van McDonalds over de wereld

Misschien is het je ooit opgevallen wanneer je in andere landen een McDonald’s bezoekt, maar de kleding die de medewerkers dragen kan per land erg verschillen. Ieder filiaal mag namelijk zelf bepalen wat de medewerkers dragen. In de meeste gevallen kunnen ze kiezen uit een aantal pakketten die in dat land worden aangeboden.

 

Dit dragen de medewerkers van McDonalds over de wereld

Dit dragen de medewerkers van McDonalds over de wereld

Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar foto’s van de kleding die in verschillende landen wordt gedragen. En de verschillen, die zijn soms wel écht heel groot…

 

1. Luxemburg

In Luxemburg hebben ze met bruin en zwart voor een redelijk neutrale en veilige uitstraling gekozen. De details zijn wit, met soms een subtiele print in de kraag.

2. Taiwan 

Bij het zien van de werkkleding in Taiwan moest ik even twee keer met mijn ogen knipperen. Nee, bovenstaande foto is geen grap. Deze dames werken in een zeer kort, roze serveerstersjurkje met kanten diadeem en hoge hakken. Een outfit die je bij ons met gemak in een feestwinkel zou kunnen kopen. Kun jij je het ook niet voorstellen? Bekijk dan onderstaande video waarin te zien is hoe de dames aan het werk zijn.

 

3. Dubai

 

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Een bericht gedeeld door Mercy Macdonald (@mymac82) op

In Dubai heeft men voor een wat stijlvollere outfit gekozen waarbij de kleuren zwart en rood op een elegante manier met elkaar zijn gecombineerd. De strik bij de blouse maakt het geheel mooi af.

 

4. Denemarken

 

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Een bericht gedeeld door Christina M (@chrism1977) op

Het management in Denemarken lijkt de stijl te hebben afgekeken van Dubai. Daar draagt men ook vooral zwarte kleding, en een rode strik op de blouse. Basic, maar wel representatief. 

 

5. Duitsland

 

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Een bericht dat is gedeeld door @mcdonalds_karriere op

Duitsland staat bekend om de meer ingetogen kleuren en dat zie je ook bij de filialen van McDonald’s terug. Zij hebben, net zoals in Luxemburg, vooral gekozen voor zwart en bruin. Het verschil is dat er in de bovenstukken iets meer wit is verwerkt waardoor het geheel een wat frissere uitstraling heeft.

 

6. Amerika

Ongeveer twee jaar geleden werd er een nieuwe collectie bedrijfskleding door McDonald’s gelanceerd die (onder meer) in Amerika wordt gedragen. De grijze kleding zorgde voor veel kritiek en er werden online vergelijkingen gemaakt met de kleding die men draagt in dystopische films. Dit zijn films uit de categorie fictie waarin samenlevingen worden bestuurd door robots, er geen individuele vrijheid is, de wereld ten onder gaat enzovoort.

Het is grappig dat mensen deze koppeling maken met bedrijfskleding. Maar toen ik onderstaande collage zag, herkende ik zeker wat elementen.

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

Een bericht gedeeld door Shawn Seaman (@shawn.seaman) op

De grijze outfit wordt niet in alle filialen gedragen in Amerika. De jongen op bovenstaande foto werkt bij een McDonald’s filiaal waarbij men heeft gekozen voor de kleuren zwart en rood. Ik moest erg lachen bij het zien van deze foto. Wat nou suffe bedrijfskleding? Deze jongen maakt er een stoere outfit van met zijn gouden ketting, grove horloge en schuine pet. Leuk feitje: deze jongen heeft de rode sneakers speciaal voor zijn werk gekocht, zodat ze bij de polo pasten. Hij heef er zelfs twee paar van!

 

7. Egypte

In Egypte heeft men gekozen voor basic overhemden die je, bij wijze van spreken, zo bij een reguliere winkel zou kunnen kopen. Gewoon in het rood, zwart of blauw. Een naambordje en eventueel een das erbij. Klaar!

 

8. Filippijnen

In het eerste opzicht lijken de dames op bovenstaande foto ook een redelijk standaard outfit te dragen. Maar wie goed kijkt, ziet dat de middelste dame een paar verticale strepen op haar polo heeft. Daardoor lijkt het net alsof ze bretels draagt. Samen met het sjaaltje vind ik dit een leuke outfit. 

 

9. Australië

Misschien komt het door de houding die de dame hier boven aanneemt, maar deze bedrijfskleding uit Australië doet mij sterk denken aan de uniformen die bewakers dragen. De strakke lijnen in zwart en rood en de riem met de gouden gesp zorgen ook voor een wat stugge uitstraling.

 

10. Thailand

Het management in Thailand lijkt de stijl een beetje te hebben afgekeken van Amerika. De keuze is in ieder geval gevallen op zwart, wit en grijs. Weinig creatief, maar zeker wel representatief.

 

11. Verenigd Koninkrijk

Bovenstaande kleding werd drie jaar geleden gedragen door de medewerkers in Engeland en ik hoop dat deze inmiddels is vervangen. De combinatie van geel, lime groen en zwart is nu niet bepaald een goede combinatie voor de gemiddelde persoon. Wat dat betreft zou ik denk ik net zo’n blik in mijn ogen hebben als deze jongen wanneer ik dit zou moeten dragen…

 

Bij ons…

 

 

 

 

 
 

 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Een bericht gedeeld door Dyanne Beekman (@dyanne_beekman) op

In Nederland heeft ontwerpster Dyanne Beekman de bedrijfskleding voor McDonald’s ontworpen. Hier heb ik in 2017 ook al eerder een artikel over geschreven. Persoonlijk vind ik onze kleding eigenlijk wel de leukste van het rijtje. De combinatie van verschillende kleuren en prints in het blauw, samen met wit en zwart zorgen voor een representatieve en toegankelijke uitstraling. Ik ben zelf ook niet zo’n fan van de fel rode kleur die bij veel filialen wordt gedragen. Mocht je trouwens interesse hebben in een baan bij McDonald’s, ze hebben momenteel verschillende vacatures in de omgeving Schiphol.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Welke kleding uit welk land vind jij het leukste?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Werken bij McDonald’s. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge