Dit droeg ik in april op kantoor

Yes, de maand april zit er alweer op. Na alle enthousiaste reacties op mijn vorige artikel met mijn selfie outfits van maart kon ik bijna niet anders dan er weer eentje maken van april. Ook dit keer vertel ik je weer wat ik heb gedragen én waarom.

1 t/m 5 april

Weet je nog dat ik in het vorige outfit artikel vertelde dat ik naar de lancering van de nieuwe Mascot collectie was geweest in Denemarken? In de groep waarmee ik de reis maakte zat een dame die mij meteen opviel. Sowieso omdat ze heel leuk en gezellig was, maar ook omdat ze een blazer droeg waar ik al lange tijd een oogje op had. 

Hij was te koop bij Steps en toen ik haar vertelde over het feit dat ik twijfelde over de aankoop haalde zij mij over. Want juist omdat ik al zoveel kleding heb, wil ik niet zomaar iets kopen en denk ik er dus lang over na.

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: colbert en pantalon Steps, blouse Nimbus*. broek, laarzen  Dolcis, riem C&A – Midden: blouse Steps, pantalon Promiss, schoenen  Dungelmann* – Rechts: blouse en riem Steps, vest The Sting, broek C&A, laarzen Manfield, das Amidé Hadelin*

Inmiddels was hij in de uitverkoop belandt en dus wist ik dat ik snel moest zijn. Jawel, voor het eerst sinds lange tijd heb ik weer eens kleding voor mijzelf gekocht. Op de linkerfoto hierboven kun je hem zien. Hij is door de dikke tweed stof wel heel zwaar, maar ik ben er enorm blij mee. 

 

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: chino Sunwill*, top en blazer Steps, laarzen Dolcis, ketting gekregen van lezer – Rechts: top Promiss, blouse V&D, chino Sunwill*, riem C&A

Zoals velen heb ik ook items in mijn kast hangen waar ik over twijfel. Zo heb ik een leverkleurig overslag t-shirt, op de foto rechtsboven, waar ik al lange tijd over twijfel. Ik ben namelijk dol op deze kleur. Ik vind het chique, maar tegelijkertijd kan het mij ook wat grauw maken. Of, beter gezegd, ik vind donkere en warme kleuren mooier staan. Ondanks dat ik de outfit van 5 april niet echt geslaagd vind laat ik hem toch nog even in de kast hangen.

 

8 t/m 12 april

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: blouse Cavallaro pantalon en riem Steps, pumps Clarks – Midden: blouse Nimbus*, shirt Promiss, das Amidé Hadelin*, rok C&A, panty Hema, pumps Clarks – Rechts: blouse Promiss, t-shirt en riem Steps, pantalon Sunwill*, laarzen  Dolcis

Terugkomend op de donkere kleuren, misschien heb je gezien dat ik recent een artikel heb geschreven over waarom ik deze altijd draag. De reacties op het artikel waren erg grappig voor mij om te lezen. Aan de ene kant vonden de lezers het herkenbaar en interessant. Maar aan de andere kant kreeg ik ook verschillende berichten van kleuren experts die aanboden om bij mij een kleurenanalyse te doen. Omdat ik op die manier nieuwe inzichten zou krijgen.

Ik twijfel op dit moment nog even of ik dit ga doen. Als ik ooit kleuradvies zou krijgen, dan zou ik dat vanzelfsprekend op Prettybusiness willen delen. Het punt is alleen dat er zoveel praktische kanten zitten aan mijn keuze voor donkere kleuren én dat ik zelf heel content ben met mijn kledingkast. Nog even een twijfelpuntje dus. 

 

16 april t/m 18 april

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: jurk Mart Visser, panty Hema, pumps Clarks – Midden: T-shirt Didi, bretels HemdvoorHem*, pantalon Greiff*, laarzen Manfield – Rechts: jurk Steps, panty Hema, pumps Manfield

Heb jij het artikel over het grijze pak gelezen? En kun jij je nog die combinatie herinneren met het roze t-shirt? Ik wilde op deze manier laten zien hoe goed de combinatie tussen deze kleuren is. Maar na het maken van de foto’s werd het een beetje warm op kantoor door de zon en besloot ik het jasje uit te doen. 

Op de bovenste, middelste foto zie je dan ook meteen waarom ik geen lichtgekleurde t-shirts draag. Mijn twee dames vallen daardoor nét even iets te veel op. Maar ach, so be it.

 

22 t/m 26 april 2019

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: top Steps, broek C&A, pumps Clarks, ketting onbekend – Midden: jurk Promiss, pumps Clarks, riem Steps – Rechts: jumpsuit Promiss, pumps Pieces, ketting gekregen van lezer

In april hadden wij een paar warme dagen. Heerlijk! Op die dagen probeer ik altijd iets vroeger van kantoor weg te gaan zodat ik nog een uurtje thuis in de zon kan liggen. Niet zozeer om bruin te worden, maar voor de ontspanning. Ik heb gemerkt dat ik hierna lekker uitgerust in de avond weer verder kan werken.

En eindelijk kon ik weer eens jurk aan zonder panty en zelfs een luchtige jumpsuit. Jeej!

 

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: blouse en riem Steps, pantalon Greiff*, pumps Manfield – Midden: colbert Greiff*, sjaal Pieces – Rechts: blouse Steps, pantalon Greiff*, bretels HemdvoorHem*, das das Amidé Hadelin*, laarzen Manfield

Wat ik op dit soort dagen graag doe, is dat ik een colbert of blazer gebruik als zomerjas. Ik combineer deze dan met de bijpassende broek zodat het samen een pak vormt. Soms is het zelfs nog een beetje fris wanneer ik op de fiets naar kantoor ga. Op dat soort momenten draag ik dan een sjaaltje boven het pak. 

Eenmaal op kantoor doe ik de sjaal af en het colbert uit, waardoor er weer een hele andere outfit tevoorschijn komt. Op de linker en middelste foto hierboven kun je zien hoe dat verschil eruit ziet.

 

29 en 30 april 

Dit droeg ik in april op kantoor
Links: blouse Blåkläder*, broek Sunwill, riem Steps, laarzen Manfield – Rechts: blouse Cavallaro, pantalon Steps, riem C&A, laarzen Manfield

Als laatste… heb je mijn artikel gelezen waarin ik vertelde dat naar mijn mening iedereen bedrijfskleding of werkkleding zou moeten dragen? En waarin ik aangaf dat deze kleding vaak niet van gewone confectiekleding te onderscheiden is? Nou, dat kan ik jou met dit artikel bewijzen.

Scroll nog eens terug naar de outfits in dit artikel en kijk naar de namen van de merken die eronder staan. De kleding van Sunwill, Greiff, Blåkläder en Nimbus zijn allemaal bedrijfs- of werkkleding. De andere merken die je leest zijn gewone kledingmerken. Dat had je vast niet door, toch?

 

Welke outfits vond jij het leukste? Laat het mij weten in een comment hier onder of via social media.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen of het artikel waar je hier meer over kunt lezen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn.  Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge