Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor

Recent besefte ik mij dat het alweer een paar maanden geleden is dat ik heb laten zien wat ik op kantoor draag. En aangezien ik op Instagram iedere dag in mijn stories een spiegelselfie plaats van mijn outfit, heb ik deze voor dit artikel gebundeld. Ook vertel ik jou waarom ik deze kleding heb gedragen, wat mijn nieuwste mode-obsessie is en wat er op dit moment achter de schermen speelt. Mocht je nieuwsgierig zijn waar de kleding vandaan komt, onder iedere foto heb ik het merk benoemd inclusief een link naar de webshop waar je deze kunt kopen of het artikel waarin je hier meer over kunt lezen.

 

4 t/m 8 maart

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: blouse en riem Steps, pantalon Greiff*, schoenen Dolcis – Midden: blouse Cavallaro, pantalon TailorMates, schoenen Dungelmann*, riem C&A – Rechts: blouse Opposuits*, chino Sunwill*, laarzen Manfield, das Amide Hadelin*, riem C&A

Wanneer ik zo kijk naar de eerste drie outfits van maart, dan zie ik een typisch Aileen-stijl. Ik draag het liefste een pantalon in combinatie met een blouse en een dunne riem. Het is zo’n combinatie waarmee je ook lastig de plank mis kan slaan. 

Wat wel echt anders is aan deze foto, is mijn haar. Een aantal weken geleden kreeg ik van mijn kapper het dringende verzoek om mijn haren wat meer ‘met rust’ te laten. Ik vind het zelf altijd erg mooi om het op te steken en wanneer ik het los draag, dan gebruik ik het liefste een krultang of föhn. Maar al die spelden en hitte van apparaten, daar wordt mijn haar niet echt beter van. Het advies: vaker los dragen, meer haarmaskers en minder spelden wanneer ik het opsteek. Yes, sir!

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: blouse en broek Steps, trui Nimbus*, schoenen Dungelmann*, das Amide Hadelin* – Rechts: blouse MS Mode, broek C&A, schoenen Clarks*, oorbellen Swarovski

Misschien is het je al opgevallen na het zien van deze eerste foto’s, maar ik heb al twee keer een das gedragen. Nu hield ik altijd al van dassen, maar sinds ik eind februari een aantal dassen van de webshop Amidee Hadelin heb gekregen is mijn dasssenliefde wel echt next level. Deze dassen zijn zo luxe en zo fijn dat ik regelmatig op zoek ben naar kleding om de dassen mee te combineren.

Jawel, je hoort het goed. Ik begin met de das en zoek daar dus de kledingstukken bij. Iedere keer vind ik het dan weer een uitdaging om kleuren en prints met elkaar te combineren zodat het geheel er vooral niet te standaard uitziet. Noem mij een gekkie, maar daar word ik dus heel blij van!

 

11 t/m 15 maart

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: blouse Nimbus*, pantalon Sunwill*, riem Steps, das Amide Hadelin, laarzen Manfield – Midden: Colbert Greiff*, overhemd Suitable*, chino Didi, riem C&A, laarzen Manfield – Rechts: broek Promiss, riem C&A, blouse Blåkläder*, schoenen Clarks*

Mocht je het gemist hebben, op maandag 11 maart was ik te zien bij Editie NL in het item over de dresscode van Goldman Sachs.  Op dat soort momenten sta ik wel even iets langer voor de kledingkast. Wat kan ik het beste dragen? Wat ziet er netjes uit, maar niet te afstandelijk?

Op de foto hier boven zie je links wat ik heb gedragen. Een demin blouse met, jawel, weer een stropdas. Eentje met een vrolijk gekleurd stippeltje. Dat laatste viel helaas wat weg op de camera aangezien de microfoon ervoor zat. Maar ach, ik was blij met het eindresultaat.

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: vest Garcia Jeans*, top Steps, pantalon Sunwill*, laarzen Dolcis, riem C&A – Rechts: jurk Promiss, vest Steps, laarzen Manfield, panty Hema

18 t/m 22 maart

Wanneer ik kijk naar de onderste twee foto’s, dan kan het contrast bijna niet groter zijn. De linker foto is gemaakt op de woensdag toen ik mij nog goed voelde en vlak voordat het mis ging. De rechter foto is gemaakt op de vrijdag, de eerste dag dat ik na een ménière aanval weer even op kantoor was.

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: Colbert/ blouse/riem Steps, shirt Promiss, das Amide Hadalin, chino Sunwill*, laarzen Manfield – Rechts: vest Miss Etam, T-shirt Steps, pantalon Sunwill*, laarzen Manfield.

Een korte uitleg voor diegene die niet weten wat ménière is: dit is een ziekte met evenwichtsstoornissen en aanvallen die enigszins te vergelijken zijn met migraine. Het grote verschil is de hevige duizeligheid en het feit dat je gehoor op termijn minder wordt. Gezien de lange wachttijd in het ziekenhuis zal ik aankomende week pas onderzocht worden. Omdat ik sinds januari alle symptomen heb, het in de familie zit en de aanvallen steeds vaker voorkomen heb ik deze maand medicijnen gekregen. Stiekem hoop ik nog steeds dat het toch iets anders is, maar de tijd zal dat uitwijzen. 

 

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: top Belloya*, riem C&A, chino Sunwill*, laarzen Dolcis – Rechts: blouse Nimbus*, das Amide Hadelin*, bretels HemdvoorHem*, pantalon Promiss, schoenen Dungelmann*

 

25 t/m 29 maart

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: T-shirt/colbert Steps, pantalon Promiss, laarzen Manfield, riem C&A, ketting gekregen van lezer – Rechts: pantalon Greiff*, blouse Cavallaro, riem C&A, schoenen Dungelmann*

Dinsdag 26 maart gaf ik in de middag een presentatie aan de leden van de Vereniging voor Veilig en Gezond werken. Op de rechter foto hier boven kun je zien wat ik die dag droeg. Tijdens dit soort presentaties probeer er altijd zakelijk en netjes uit te zien, maar niet teveel op te vallen. Zeker niet qua bovenstukken omdat ik wil dat mensen letten op wat ik zeg en niet op al te gekke kleuren of prints. Ook grote sieraden probeer ik te vermijden.

De geruite broek die je trouwens op de foto ziet is er eentje die ik momenteel aan het testen ben voor Greiff. Ik krijg deze week ook het colbert en zal binnenkort in een artikel hier meer over vertellen. Het is namelijk niet zomaar een pak, maar eentje met hele fijne eigenschappen.

Dit droeg ik in maart 2019 op kantoor
Links: trui Nimbus*, overhemd HemdvoorHem*, broek Didi, laarzen Manfield – Rechts: T-shirt Promiss, blouse Steps, rok C&A, panty Hema, das Amide Hadelin*, pumps Clarks

De dag na de presentatie vertrok ik vroeg in de ochtend met Mascot naar Denemarken om de lancering van hun nieuwe collectie bij te wonen. Omdat de wekker al om 04:00 ging heb ik geen foto kunnen maken van mijn kleding. De dag erna wilde ik alleen wel maar één ding en dat was een trui dragen. Op de linker foto hier boven kun je hem zien. Wanneer ik op dit soort dagen naar kantoor moet om te werken, dan draag ik er vaak een blouse onder. Door de kraag en manchetten ziet de trui er namelijk meteen een stuk netter uit.

 

Wat een maand…

Na het schrijven van dit artikel besef ik pas hoe intensief deze maand eigenlijk was. En dan ben ik nog vergeten te benoemen dat ik in de eerste week bij BNR nieuwsradio was en een paar hele interessante mensen heb geïnterviewd voor artikelen: Wilma van der Meij over de rol van vrouwen in de wereld van werkkleding en Ruud Scheerder en Karin Slegers over hoe de nieuwe ambulancekleding tot stand is gekomen. Ook heb ik op kantoor vreselijk gelachen tijdens het maken van de foto’s over de werkkilt.

 

Ik ben benieuwd welke outfit jij het leukste vindt. Laat je het mij in een comment hier onder weten?

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen of het artikel waar je hier meer over kunt lezen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn.  Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

 1. Beste Alleen,
  Mijn compliment over je outfit met de bretals.
  Super gaaf….gedurfd….en eigenzinnig.

  Keep up the spirit

  Met vrolijke groet,
  Ingrid Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge