Waarom je op Koningsdag zichtbaarheidskleding zou moeten dragen (incl. winactie)

Over ruim twee weken is het alweer Koningsdag. Die ene dag in het jaar dat wij Nederlanders ons massaal in het oranje steken. Binnenkort kun je ineens overal oranje kleding en accessoires kopen in verband met deze feestdag. Zonde, want vervolgens belandt alles weer in de kast om daar tenminste een jaar te blijven liggen… Want fel oranje, dat draagt bijna niemand in zijn vrije tijd. 

 

Hét alternatief

En dat is eigenlijk maar goed ook, want oranje is de kleur die mensen dragen om op te vallen tijdens het werk. Maar ook steeds meer fietsende kinderen en mensen die in de avond de hond uitlaten dragen fluorescerende kleuren uit veiligheidsoogpunt. 

Dus waarom niet een feestdag combineren met iets nuttigs? Juist, ik raad je aan om in plaats van oranje confectiekleding te kiezen voor oranjekleurige, fluorescerende werkkleding met reflecterende strepen. Mocht je het wat later maken, dan ben je door deze strepen tenminste goed zichtbaar in de avond. 

Maar je kunt de kleding vervolgens ook gebruiken op andere momenten. Wat denk je bijvoorbeeld van aankomende zomer? Misschien ga je wel met de auto naar het buitenland? In veel Europese landen in het verplicht om een veiligheidshesje in je auto te hebben. 

 

Hoe dan?

Nu snap ik dat je geen zin hebt om die bekende veiligheidshesjes of zware stoffen te gaan dragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg comfortabele, fluorescerende shirts. 

Waarom je op koningsdag zichtbaarheidskleding zou moeten dragen (incl winactie)

Op bovenstaande foto draag ik bijvoorbeeld een fluorescerend, oranje shirt van Engel Workwear. Het is een uniseks model dat gemaakt is van 55% katoen en 45% polyester. Daardoor voelt het shirt fijn aan. Wat ik er leuk aan vind is het feit dat hij door de knoopjes sluiting en het boordje bij de hals een beetje lijkt op een polo.

Ook nog een bijkomend voordeel: hij voldoet aan de EN20471. Dat betekent dat het shirt valt in de categorie van hoge zichtbaarheidskleding en de stof inclusief reflectiestrepen niet vervagen in de zon. Naast oranje is hij trouwens ook verkrijgbaar in het fluorescerend geel. 

 

Winactie

Speciaal voor Prettybusiness mag ik een pakket met oranje, fluorescerende kleding en accessoires van het merk Engel Workwear ten waarde van 113 euro weggeven. In het pakket zit het shirt waar ik het zojuist over had, de riem en pet die je zag op de outfit foto’s en een oranje muts. Dit alles zit verpakt in een bijpassende rugtas. 

Waarom je op koningsdag zichtbaarheidskleding zou moeten dragen (incl winactie)

Wil je kans maken op dit pakket? Je hoeft alleen hier onder of op social media aan te geven dat je mee wilt doen met deze winactie. Doe dit wel snel, namelijk voor donderdag 18 april 08:00. Op die dag zal de winnaar door middel van een online naamloting worden gekozen én bekendgemaakt. 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Deze winactie is opgezet in samenwerking met Power Workwear. Je kunt alleen deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en woonachtig in Nederland. De winnaar krijgt een pakket met fluorescerende kleding en accessoires t.w.v. €113,42. Op 18 april 2019 zal de winnaar bekend worden gemaakt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

6 reacties

  1. Haha wat een goed idee! Veel leuker dan al jaren het ene oranje shirtje dragen! Dit is een mooi pakket, ik doe graag mee! Echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge