3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over mantelpakjes met een kerstprint. Natuurlijk zijn dit soort pakjes leuk om te dragen tijdens de kerstborrel. Maar er zit één groot nadeel aan vast en dat is het feit dat je dit dus slechts twee dagen per jaar kunt dragen. Hoogstens ook nog één keer tijdens de kerstborrel op het werk. Diverse lezers gaven aan dat dit hun tegenhield en dat snap ik heel goed.

Daarom is het vandaag tijd om in een artikel te laten zien hoe je met ‘normale’ schoenen en accessoires toch een leuke outfit voor de kerstborrel kunt creëren. Een outfit die er op dat moment er feestelijk uitziet, maar met items die je de rest van het jaar ook prima kunt dragen. Tijd voor drie verschillende outfits in drie verschillende stijlen, maar allen met één gemeenschappelijke kleur: zilver.

 

Outfit 1: veterschoenen met oorbellen

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Bij iedere outfit heb ik telkens zwart gebruikt als basis. Een basic zwarte pantalon, zwarte blouse en veterschoenen in dezelfde kleur. Naast het feit dat zwart een kleur is die vrijwel iedereen in de kast heeft hangen, zorgt deze tint ervoor dat zilveren items extra opvallen. Daarnaast kleedt het af én is het zeer geschikt voor een zakelijke omgeving.

Vervolgens heb ik de zwarte veterschoenen ingeruild voor een zilveren variant (Dungelmann). Je nu meteen het verschil op de middelste foto. Door de effen, donkere outfit knallen de schoenen er meteen uit. Om het geheel nog iets feestelijker te maken heb ik gekozen voor grote, zilveren oorbellen. Als extra accent draag ik een grijze riem met een zilveren gesp.

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Het is een subtiele manier om jezelf feestelijk te kleden. De zilveren schoenen zijn natuurlijk opvallend, maar je kunt er altijd zelf nog voor kiezen op welke manier. Zo droeg ik deze schoenen bijvoorbeeld ook tijdens de uitreiking van de Corporate Fashion Award in combinatie met gekleurde kledingstukken, waardoor de uitstraling weer net iets minder zakelijk was.

 

Outfit 2: laarzen en das

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Ben je meer een dame van de hakken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor zilveren laarzen. De schoenen op bovenstaande foto (Dungelmann) zijn wat dat betreft een beetje verraderlijk. In bepaald licht lijken ze zilveren, maar soms neigen ze ook weer wat meer naar brons. Dat is ook wel handig, want dit betekent dat je ze heel makkelijk kunt dragen met zowel zilveren als gouden accessoires. De kleur past zich eigenlijk aan op de rest.

Voor een extra zakelijke uitstraling heb ik bij deze outfit gekozen voor een grijze das met crèmekleurige stippels. Hierdoor weet je eigenlijk niet eens precies wat de kleur van de schoenen nu precies is. Want door het grijs lijken de schoenen meer zilver, terwijl de crème kleur ervoor zorgt dat ze meer brons lijken.

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Op bovenstaande foto’s zie je de schoenen en accessoires van dichtbij. Is het nu zilver of brons?

 

Outfit 3: pumps met ketting

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

Ten slotte heb ik gekozen voor een paar zilveren pumps (Dungelmann). Deze lijkt qua materiaal erg op de veterschoenen van de eerste outfit. Het zilver is bijna op een spiegel, zo erg glanzen ze.

Voor een extra vrouwelijke uitstraling droeg ik hierbij mijn Swarovski ketting en oorbellen met grote, grove stenen.

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

 

Zilver, zilver en nog eens zilver…

Op onderstaande foto’s zie je de outfits nog eens naast elkaar, inclusief close-up foto’s van de schoenen.

3x kerstborrel outfit met zilveren schoenen (incl. winactie)

 

Zilveren schoenen winnen?

Wil jij ook dit soort schoenen dragen tijdens de kerstborrel? Dat is mooi, want ik mag namens Dungelmann één paar zilveren schoenen naar keuze weggeven. Je hoeft alleen hier onder of op social media aan te geven dat je mee wilt doen met deze winactie. Doe dit voor 17 december 2018, want op die dag zal de winnaar door middel van een online naamloting worden gekozen én bekendgemaakt.

Kun je eigenlijk niet wachten en wil je sowieso een paar schoenen aanschaffen? Check dan de Dungelmann Facebookpagina. In de maand december is er namelijk iedere dag een actie waarmee je schoenen extra voordelig kunt aanschaffen.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

Wil je meer weten over zilveren schoenen en hoe je deze kunt combineren? Check dan mijn gastartikel op de website van Dungelmann.

 

* Deze winactie is opgezet in samenwerking met Dungelmann. Je kunt alleen deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en woonachtig in Nederland. De winnaar krijgt een cadeaubon waarmee men één paar zilveren schoenen bij Dungelmann (zowel online als in één van de winkels) kan uitzoeken met een waarde van maximaal €150. Op 17 december 2018 zal de winnaar bekend worden gemaakt.

** Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Dungelmann. De schoenen die je ziet bij de eerste outfit heb ik gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

50 reacties

 1. Wie wil nou niet zulke mooie schoenen winnen? Ik in iedergeval wel, toch nog een cadeautje onder de kerstboom?🎄🎅

 2. Ah die pumps zijn zo gaaf! Zou een nette zakelijke outfit gelijk iets meer pit geven en wellicht ga ik dan ook wel vaker haken dragen!

 3. Lijkt me echt geweldig om een paar zilveren schoenen te winnen, die pumps staan vast fantastisch onder mijn zwarte pantalon! Duim duim duim.

 4. Jaaaaa, ik zou heel graag zilveren schoenen van Dungelmann willen winnen. Op mijn kerstbest aan de kerstdis 💛🥂🎄

 5. Jaaaaa zo leuk! Ik hield hier jaren geleden altijd al van maar ik durfde ze toen nooit te dragen omdat het niet in de mode was. Toen heb ik mijn lakzilveren veterschoenen maar weg gedaan, en drie keer raden; het jaar erop stonden ze in elke winkel. Graag win ik dus een nieuw paar!

 6. OK. Ik waag een gokje. Aan de namen te zien ben ik op dit moment de enige man die het aandurft om zilveren schoenen te vragen. En met twee nieuwjaarsrecepties in januari in het vooruitzicht … En als ik win schrijf ik er een post over, beloofd 🙂
  (oh ja, maat 42 🙂

 7. De hakken vind ik het mooist, maar bij jou de vombi met de laarsjes. Nu ik 48 kilo kwijt ben, zijn zelfs mijn (oude) schoenen een maat te groot! Maat 38 pas ik tegenwoordig, net als mijn kledingmaat 😃

 8. Alle combi’s zien er top uit! Uiteraard wil ik ook graag kans maken op een paar van die mooie zilveren schoenen!

 9. Oehlala!
  Onze (overwegend) zwarte bedrijfskleding wordt zo heel wat spannender, een paar toffe zilverkleurige schoenen zou ik dan ook graag winnen!

 10. De veterschoenen en de laarsjes zijn echt super leuk en weer eens wat anders bij al mijn zwarte kleding😃 denk dat ik uiteindelijk toch voor de laarsjes zou gaan.

 11. Ooh ja zeker doe ik mee met deze actie! Schoenen zijn een must-have item en al helemaal wanneer ze zo shiney zijn!

 12. WAUW! Zilver is mijn lievelingskleur en laat ik graag terug komen in welk onderdeel van outfitdan ook (sieraden, schoenen, kleding). Ik doe dus graag mee voor de zilveren veterschoenen, die kan ik nu en na kerst dragen 🙂

 13. Oooh, prachtig! Ik ben gek op schoenen én op bling, dus ik maak graag kans op een paar mooie zilveren (of is het toch bronskleurig 🤔) laarsjes!

 14. Goede tips! Heel feestelijk, zonder gelijk een hele outfit aan te hoeven schaffen. Ik loot graag mee. De laarzen zijn mijn favoriet!

 15. Hi,
  Er wordt wel eens aan mij gevraagd….’heb je bezoek….nee dus…al schoenen zijn van mij. En wat zou ik graag een octopus willen zijn…dan kan ik meer schoenen te gelijk aan 🙈
  En Wow….wat een super leuk bericht en tips. Ik heb het met veel plezier gelezen.
  En die zilveren laarsjes zijn top🌹
  En die zou ik graag willen toevoegen aan mijn assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge