Dit droeg ik in augustus op kantoor

Ik schrijf dagelijks over werkkleding, maar wat draag ik zelf eigenlijk tijdens mijn werk? In verband met het vele werk dat ik afgelopen maand voor Prettybusiness World heb moeten doen, is er weinig tijd geweest voor foto’s van mijn eigen outfits. Maar ik heb er toch nog acht op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Tijd om deze outfits te bespreken, inclusief tips en tricks.

Oude broek upgraden

Blouse Tricorp* – broek Promiss – schoenen Nelson – riem Steps

Op bovenstaande foto’s zie je één van mijn favoriete broeken. Ik vind de kleur erg mooi en hij zit heerlijk, maar de broek is inmiddels wel een beetje oud geworden. Hij sluit niet meer zo mooi aan als vroeger en de stof is iets valer geworden. Om die reden draag ik hem niet vaak.

Maar als ik het wel doe, dan vind ik het altijd leuk om hem te ‘upgraden’ met andere items. In dit geval zijn het een paar hoge hakken, parelketting en opgestoken haar. Dit is voor mij altijd dé manier om oude kledingstukken een beetje minder te laten opvallen. In feite zorg ik ervoor dat andere details meer naar voren komen.

 

Blauw op blauw

Jurk Promiss – panty Hema – pumps Clarks

Dit jurkje komt bij mij alleen uit de kast op ‘goede’ dagen. Hij zit namelijk best wel strak en daar voel ik mij niet altijd even fijn in. Vreemd eigenlijk, want ik krijg er vaak complimenten over.

Omdat het een basic model is, vind ik het leuk om deze jurk door middel van mooie accessoires wat chiquer en ondertussen ook zakelijker te maken. Bij veel jurken, en ook bij deze, kies ik er daarom voor om er een mouwloze blouse onder te dragen. De kraag maakt het geheel meteen wat netter, zeker in combinatie met een zijden das. Omdat de blouse geen mouwen heeft, heb ik ook geen last van stoffen die over elkaar heen wrijven bij mijn armen. 

Oorbellen Swarovski – das Amidé Hadelin* – nagels Endorphine Nails

 

Wijde blouse tailleren

Broek/tshirt Promiss – blouse The Sting – pumps Clarks

Wanneer ik een te wijde of juist iets te strakke blouse heb, dan vind ik het soms zonde om hem daarom weg te doen. Zeker wanneer de stof en de kraag nog mooi zijn. Daarom draag ik er vaak een t-shirt met een v-hals overheen. Bij een wijde blouse zorgt het ervoor dat hij mooi getailleerd is en bij een te strak model valt het niet op dat de knoopjes bij bijvoorbeeld de buik wijken.

Mocht je dit ook willen proberen, dan raad ik je aan om te kiezen voor een donker t-shirt. Hiermee voorkom je dat zaken zoals knoopjes door het t-shirt heen schijnen. 

Oorbellen Swarovski

 

Het eeuwige twijfelgeval

Broek Promiss – riem Steps – blouse Cavallaro – schoenen Manfield – das Amidé Hadelin*

Ik heb een enorme haat-liefdesverhouding met bovenstaande broek. Wanneer mijn haren net vers gekleurd zijn, en dus weer mooi rood, dan vind ik het leuk om hem aan te trekken. Tot het moment dat ik voor de spiegel sta en zie hoe hij alles enorm accentueert. Maar aan de andere kant vind ik de felle kleur en glimmende stof wel weer leuk.

Dus kies ik voor een groene das waar de rode tint in terugkomt. Als ik het dan toch ga dragen, dan moet ik hem op zijn minst leuk combineren.

 

Typisch Aileen

Blouse Promiss – broek C&A – pumps Clarks

Deze combinatie is er eentje die ik vaak maak: zwarte pantalon, zwarte pumps en een gekleurde blouse met bijpassende oorbellen. Wanneer ik haast heb, dan trek ik dit vaak aan. Ik hoef er niet over na te denken omdat ik weet dat het altijd goed staat. 

Oorbellen Swarovski

 

Blote armen?

Jurk Steps – ketting cadeau gekregen – riem van andere jurk

Ik moet van binnen vaak lachen wanneer ik met een mouwloos item voor de spiegel sta. Het is enorm tegen de ‘regels’ in om zonder mouwen op het werk te verschijnen. Maar aangezien de airco op mijn kantoor niet optimaal werkt, doe ik het toch. Met spaghettibandjes zul je mij niet zien, maar op dagen dat ik geen fysieke afspraken heb vind ik het bedekken van mijn schouders voldoende. 

Om er toch gekleed uit te zien koos ik voor een grove maar chique ketting, hoge hakken en riem met een gouden detail in de taille.

 

Herenoverhemd

overhemd Suitable* – pantalon Sunwill* – pumps Clarks

Deze outfit is qua combinatie hetzelfde als die met de fel blauwe blouse. Alleen in dit geval draag ik een herenoverhemd. Dit is mijn manier om er netjes uit te zien en tegelijk een zeer comfortabel gevoel te hebben. Want zoals de vaste lezers weten ben ik dol op overhemden. Zeker wanneer ze een vrolijke print hebben. 

Oorbellen Swarovski

 

Nachthemd als kledingstuk

Top Hunkemöller – broek C&A – riem Steps – schoenen Manfield – oorbellen cadeau gekregen

Ben je ook een vrouw die houdt van kant? Dan sta jij vast weleens kwijlend te kijken naar nachthemdjes in de winkel. Ze zijn vaak gemaakt van het mooiste kant en in het beste geval gecombineerd met een katoenen stof waardoor het ook nog lekker zit.

Toen ik een tijdje geleden op een zwarte top met kant bij Hunkemöller stuitte, besloot ik deze overdag te gaan dragen. Om hem een nette uitstraling te geven draag ik hem in mijn broek. Ik combineer hem met een paar mooie pumps en gouden oorbellen. Ach, waarom ook niet? Niemand die het ziet dat ik eigenlijk nachtkleding draag.

Wat vind jij de leukste outfit?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge