Dit droeg ik in juni op kantoor

Juni was qua temperatuur een rare maand. Er waren koele, maar ook hele warme dagen. De temperatuur kon per dag sterk verschillen. Wanneer je werkt in een geïsoleerde omgeving met een goede airco, dan zul je hier weinig van merken. Maar wat draag je bijvoorbeeld op een kantoor wanneer de airco niet zo goed werkt en je er wel representatief uit wilt zien?

In dit artikel laat ik zien wat ik afgelopen maand op kantoor heb gedragen. De outfits heb ik ingedeeld in drie categorieën: tot 20 graden, tussen de 20 en 25 graden en outfits vanaf 25 graden. In iedere categorie vertel ik hoe ik met de temperatuur rekening houd en waar ik op let.

Tot 20 graden

Dit droeg ik in juni op kantoor
V.l.n.r: blouse Bloezen.nl*, pantalon Sunwill*, pumps Clarks – blouse Cavallaro, pantalon Greiff*, schoenen Dungelmann* – blouse Cavallaro, broek Greiff*, schoenen Clarks*

Wanneer het gaat om representatieve kleding, dan vind ik een temperatuur van maximaal 20 graden het makkelijkste. Ik ben namelijk dol op de combinatie van een pantalon en een blouse. En dat zit precies lekker met deze temperatuur. 

Op de dagen dat het bijna 20 graden is, dan kan ik gemakkelijk de mouwen van mijn blouse omvouwen en op die manier mijzelf iets luchtiger kleden. Krijg ik het koud, dan rol ik de mouwen weer af en zijn mijn armen volledig bedekt.

20-25 graden

Dit droeg ik in juni op kantoor
V.l.n.r: (heren) overhemd A Fish named Fred*, broek Steps, schoenen Clarks* – blouse Steps,, broek  C&A, das Amidé Hadelin*, pumps Clarks – blouse Bloezen.nl*, broek Promiss, pumps Clarks

Zodra de temperatuur boven de 20 graden stijgt, dan wordt het voor mij wat lastiger. Tussen de 20 en 25 graden zit ik namelijk constant op de grens van een comfortabele of juist bedrukkende warmte. Ik heb zelf zowel een airco als een ventilator op kantoor staan, maar deze zorgen ervoor dat het slechts een paar graden koeler wordt.

Als ik op dit soort dagen een broek draag, dan kies ik meestal voor een hoog water model. Op die manier zijn je benen netjes bedekt, maar heb je ondertussen wel blote enkels. Hoewel het verschil met een lange broek klein lijkt, merk ik dat het toch een stuk luchtiger aanvoelt. Net zoals ik eerder omschreef maak ik ook op deze dagen gebruik van de techniek waarbij ik de mouwen omsla wanneer het te warm is. 

 

Dit droeg ik in juni op kantoor
V.l.n.r: jurk Promiss, panty Hema, pumps Clarks – blouse en pantalon Greiff*, laarzen Manfield, vest Garcia Jeans*, das Amidé Hadelin* – polo Tricorp*, rok  C&A, pumps Manfield

De panty kwestie vind ik rond deze temperatuur lastig. Als het begin 20 graden is, dan kies ik nog wel eens voor een dunne panty. Maar tegen de 25 graden laat ik hem thuis. 

Afgelopen maand droeg ik voor het eerst trouwens een polo, zoals op de rechterfoto te zien is. Ik kreeg de polo opgestuurd van het merk Tricorp en dus was het tijd om dit eens te gaan proberen. Ik heb hem gedragen in combinatie met een rok, waardoor het geheel lekker luchtig aanvoelde. Ik zou de polo wel iets representatiever willen dragen, maar daarvoor moet ik hem nog wat vaker combineren met andere items. 

De middelste outfit was trouwens geen handige actie. Veel te warm natuurlijk. Al snel gingen zowel de das als het vest uit en rolde ik de mouwen van mijn blouse op.

 

Boven de 25 graden

Dit droeg ik in juni op kantoor
V.l.n.r: jurk Didi, pumps Clarks – bretels HemdvoorHem*, broek Promiss, blouse Steps,
pumps Clarks

En dan zijn er nog de échte warme dagen. De dagen waarbij het nog warmer dan 25 graden wordt. Net zoals veel mensen heb ik hier ook wel eens moeite mee. Het is makkelijk om, zeker wanneer je als zzp’er werkt, gemakzuchtig te worden en te kiezen voor bijvoorbeeld slippers. Ik zie het op kantoor constant om mij heen.

Op deze dagen probeer ik altijd riemen te vermijden. Want als er iets een benauwd gevoel geeft, dan is het wel een stroeve riem bij je buik. Als ik een jurk draag, dan kies ik daarom voor een riem waar elastiek in is verwerkt waardoor deze niet heel strak in mijn taille valt. Draag ik een broek, dan kies ik graag voor bretels. Daardoor kun je een wat ruimere broek én blouse dragen. De bretels lijken misschien warm, maar ik vind het heerlijk omdat het zorgt voor een klassieke, representatieve uitstraling en comfortabel aanvoelt.

 

Wat draag jij het liefste op warme dagen?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen of het artikel waar je hier meer over kunt lezen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn.  Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge