Zo draag je een trui op een representatieve manier

Een warme trui op het werk, dat vinden mensen nog wel eens lastig. Ik hoor regelmatig dat een trui wel fijn is, alleen er niet erg representatief. Tijd om eens te laten zien op welke manier je een warme trui of vest netjes kunt dragen. 

 

Focus verleggen

Zo draag je een trui op een representatieve manier
Pantalon Sunwill (kleur: dark navy), trui Nimbus (Newport, kleur black), blouse Nimbus (Torrance, kleur: Indigo Blue)

Op bovenstaande foto’s draag ik een zwarte trui die is gemaakt van een wat dikkere joggingstof. Er zijn twee redenen waarom het extra lastig om zo’n type trui representatief te dragen. Ten eerste omdat een joggingstof wordt geassocieerd met sportkleding. Daarnaast zorgt de dikte ervoor dat het er eerder casual dan zakelijk uitziet.

Zo draag je een trui op een representatieve manier

Om er toch voor een representatieve uitstraling te zorgen heb ik de volgende trucs toegepast:

  • Ik heb bewust twee andere kleuren gebruikt om de outfit mee af te maken: beige/gebroken wit en donkerblauw. Hierdoor valt de zwarte trui meteen een beetje naar de achtergrond.
  • Door het grote kleurcontrast in deze outfit wordt je aandacht snel naar de lichte tinten getrokken. Zeker de parelketting komt duidelijk naar voren, waardoor je de zwarte trui meteen als basic item neerzet. 
  • Voor een extra nette uitstraling heb ik ervoor gekozen om onder de trui een donkerblauwe blouse te dragen. De kraag en manchetten maken de outfit meteen meer geschikt voor een zakelijke gelegenheid. De kleur komt tevens op een subtiele manier terug in de donkerblauwe pantalon.
  • Over de pantalon gesproken, zoals je op de foto ziet heb ik hier geen riem in gedragen. Omdat er een stuk elastiek aan de zijkant van de broek is verwerkt, was dit ook niet nodig. Het voordeel daarvan is dat je geen rand van de riem door de trui heen kunt zien. Het geheel valt dan netjes langs het lichaam. 

Casual én zakelijk

Zo draag je een trui op een representatieve manier
Chino Sunwill (kleur black), vest Engel Workwear, blouse Nimbus (Brentwood, kleur black)

Yes, je ziet het goed. Na de trui heb ik ook een vest gedragen dat gemaakt is van joggingstof. Dit keer zelfs een model met subtiele, reflecterende strepen op de schouders. Casual? Jazeker. Toch ben ik ook weer de uitdaging aangegaan om ook dit vest netjes te dragen.

Zo draag je een trui op een representatieve manier

Hoe kun je een zeer casual vest het beste op kantoor dragen? Door hem te combineren met iets dat juist heel zakelijk is. Dus besloot ik voor een stropdas en een zwarte blouse te gaan. Dit is niet de combinatie die je in de eerste instantie zou verwachten, maar door te kiezen voor een gekleurde das valt ook nu het vest minder op.

Maar ondertussen heb je het wel lekker warm. Want de outfits die je in dit artikel ziet heb ik allen een dag lang gedragen en ik kan je zeggen dat dit vest écht heel warm is. Er is geen thermoshirt die daar tegenop kan.

Even iets anders

Vest met vlinderdas
Pantalon Sunwill (kleur: dark navy), vest Nimbus (Phoenix, kleur: grey melange), blouse Nimbus (Brentwood, kleur black)

Wanneer het gaat om vesten, dan is bovenstaand model toch wel mijn favoriet. Je ziet ze ook wel eens zonder knoopjes en met een v-hals, als een soort dunne trui. Het fijne aan dit model is dat je hem makkelijk kunt combineren. Je kunt er van alles onder, maar ook overheen dragen. Heb je het heel koud, dan kun je hem combineren met een colbert of tijdens warmere dagen alleen met een hemd.

Vest met vlinderdas

Bij deze outfit heb ik het grijze vest gecombineerd met een vlinderdas. Ook dit is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het maakt je vest wel nét even wat exclusiever. 

Misschien was het je op de drie outfit foto’s al opgevallen, maar ik draag het vest op twee verschillende manieren. Je kunt er namelijk voor kiezen om een paar knoopjes los te doen en het vest op die manier deels open te dragen. Maar het is ook leuk om een V-hals te creëren door de bovenkant aan beiden kanten om te slaan. Mocht je de vlinderdas niet zo leuk vinden, dan kun je het vest ook prima zonder extra accessoire dragen. Ben je bang dat je omgeslagen vest niet goed blijft zitten? Maak hem dan vast door middel van een kleine veiligheidsspeld. 

Waar te koop

De kleding in dit artikel valt officieel onder bedrijfskleding, maar is ook voor consumenten te koop. Mocht je interesse hebben, dan kun je het beste contact opnemen met Power Workwear. Zij kunnen je doorverwijzen naar een dealer bij jou in de buurt.

Heb jij ook moeite met het dragen van een warme trui op het werk? Zo ja, hoe combineer jij hem?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Power Workwear. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 reacties

  1. Mooie inspiratie. Dat vlinderdasje, te gek!
    De kou gaat weer uit de lucht langzaamaan. Heb je tips om echt netjes/zakelijk een poloshirt op het werk te dragen? Niet slonzig, niet eruitziend als de schoonmaakster (met alle respect!) maar echt netjes, beetje preppy casual chic? Ik heb ze nog niet maar ben van plan een of meer pastelkleurige bv Lacoste polo’s te kopen als een lente outfit. Misschien een idee om uit te lichten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge