Hoe ik wijde kleding op kantoor draag

Wijde kleding is nu niet echt het eerste waar je aan denkt wanneer jij je zakelijk wilt kleden. Toch zijn er wel degelijk manieren om dit soort kleding wat netter te dragen. In dit artikel laat ik je 3 verschillende kledingstukken zien die ik afgelopen week heb gedragen op kantoor. Ze vallen allen wat ruimer en ondanks de casual uitstraling heb ik mijn best gedaan om ze toch een beetje netjes te dragen.

 

Open vest

Hoe ik wijde kleding op kantoor draagVest Garcia, top Only, schoenen Clarks (allen gekregen), pantalon Steps, ketting (gekregen van lezer)

Bij een open een vest let ik altijd extra op de pasvorm. Om hem netjes te kunnen dragen vind ik het namelijk extra belangrijk dat hij ook mooi valt. Dus over de borsten heen, en niet naar de zijkant. Anders lijkt het net alsof hij te klein is, en bovendien accentueert het de borsten. En dat is nu juist niet wat ik wil, zeker niet bij zakelijke gelegenheden.

Om het vest een nettere uitstraling te geven koos ik ervoor om er een zwarte pantalon onder te dragen. In combinatie met opgestoken haren, ketting met parels en nette schoenen ziet het geheel er toch nog netjes uit. Onder het vest droeg ik een zwart T-shirt. Deze kleur loopt naadloos over in mijn zwarte pantalon en zo accentueer ik mijn lengte. Bovendien maakt het mij optisch ook nog wat slanker. Een andere goede optie zou bijvoorbeeld een zwarte blouse zijn geweest. Dit had het geheel ook nog iets netter kunnen maken.

 

Wijde top met pofmouwen

Hoe ik wijde kleding op kantoor draagShirt Esprit, schoenen Clarks (allen gekregen), broek C&A, riem Steps, haarklem Kruidvat, ketting (gekregen van kennis)

Pofmouwen zijn wel echt een hoofdstuk apart. Ze zijn niet erg zakelijk, maar het voordeel is dat het wel erg lekker kan zitten. Bovendien is het heel handig om dit type mouw te dragen wanneer het warm is. Je bedekt namelijk op een luchtige manier je armen.

Omdat de mouwen al wat wijder vallen, koos ik ervoor om het shirt in mijn broek te dragen. Zo oogt het geheel toch wat netter. Voor een extra chique uitstraling combineerde ik het geheel met een elegante, gouden ketting. Het goud liet ik terugkomen in mijn zwarte riem.

 

 

Oversized trui

Hoe ik wijde kleding op kantoor draagShirt s.Oliver (via afdeling dameskleding Sans-online, gekregen), pumps Sacha, pantalon C&A, ketting onbekend

Ten slotte droeg ik afgelopen week ook een soepele, oversized trui. Dit was een heel eenvoudig model. In de eerste instantie zou ik met zo’n wijde trui geneigd zijn om hem volledig in mijn pantalon te dragen. Maar dat zou het geheel wel erg voorspelbaar maken. Dus koos ik ervoor om hem aan de voorkant in mijn pantalon te dragen, en aan de achterkant hem er overheen te laten vallen. Ik let dan wel altijd op dat ik de trui of het shirt aan de voorkant glad strijk bij mijn buik en de plooien naar de achterkant duw. Zo ziet het er aan de voorkant netjes uit.

Voor een extra speels effect droeg ik een grove, gekleurde ketting boven de trui. De paarse kleur van de ketting liet ik terugkomen in mijn pumps.

 

Draag jij wel een wijde of oversized kleding op het werk? Zo ja, hoe combineer jij dit?

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge