Wijde damespakken

De modewereld bedenkt soms écht vreemde dingen. Zaken die wij nooit zouden dragen, oncomfortabel zijn of simpelweg items die weinig mensen mooier kunnen maken. Denk hierbij aan skinny jeans of de Crocs die recent op de catwalk tevoorschijn kwamen. Met als gevolg dat dames massaal zich gaan wurmen in broekspijpen ter grootte van de mouw in je shirt. En met als hoogtepunt die lelijke crocs op kantoor. Tuurlijk, er zijn uitzonderingen en er bestaan mensen die er prachtig uitzien in skinny’s. Helaas zijn ze zeldzaam. Nu is er weer een nieuwe trend waarvan de tijdschriften beweren dat dit het toch écht gaat worden. De trend in 2017: Wijde damespakken.

Of nee, ze noemen het herenpakken. Het zijn namelijk rechte, wijde broekpakken die het aankomende jaar het modebeeld gaan bepalen. Benieuwd hoe dit er uitziet?

 

Een foto die door maxmara is geplaatst op

 

Eerlijk? Ik ben niet zo enthousiast over deze wijde damespakken. Ik denk dat er weinig dames zijn die mooier worden door dit soort pakken. Het staat een beetje slordig en je lijkt hierdoor snel wat dikker dan dat je bent. Wil jij toch graag een dergelijk pak dragen? Let dan op de volgende details;

  • Draag een stof met verticale strepen om jezelf optisch iets langer te maken. Deze lijnen kunnen er tevens voor zorgen dat het pak wat minder wijd oogt. Handig!
  • Zorg ervoor dat het pak in de taille netjes aansluit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een broek die hoog valt of een colbert dat je in je middel kunt strikken door een lint. Hierdoor zorg jij ervoor dat je rondingen nog een beetje zichtbaar zijn. Anders wordt het allemaal heel wijd.
  • Wil je dit pak ook een beetje netjes op het werk dragen? Zorg er dan voor dat je accessoires, haar en make-up er extra netjes uitziet. Steek je haar bijvoorbeeld op en draag er een paar nette, zwarte pumps onder. Op die manier ziet het wijde pak er toch nog zakelijk uit.

 

Persoonlijk sla ik deze trend echt even over. Niks voor mij maar wellicht staat het jou wel leuk. 🙂

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge