Medewerkers Disney krijgen mondkapje met pixiedust

Na maandenlange sluiting in verband met COVID-19 zijn de afgelopen periode langzamerhand een aantal Disneyparken open gegaan. Maar niet zonder voorzorgsmaatregelen. En één daarvan is het mondkapje. In het begin droegen de medewerkers verschillende modellen, maar daar wilde de organisatie verandering in brengen. Er moest een speciaal Disney mondkapje worden gemaakt…

 

Medewerkers Disney krijgen mondkapje met pixiedust

Mondkapje met pixiedust

Ondanks alle medewerkers van Disneyland Resort and Walt Disney World Resort verschillende kleding dragen, wilde de organisatie één mondkapje ontwikkelen. “Het uniforme ontwerp geeft aan dat we nog steeds één uniforme cast (‘cast’ is het woord dat Disney gebruikt voor medewerkers in het park) zijn, één Disney ‘wereld’,” zegt Yonit Olshan, kostuumontwerper bij Disneyland Resort Costuming.

Ontwerp gezichtsmasker Disney
Ontwerp gezichtsmasker Disney

Uiteindelijk is er gekozen voor een blauwe stof met gele, roze en witte details. Voor het patroon heeft men zich laten inspireren door klassieke Disney-personages, films en tv-shows. Vreugde, magie en pixiedust, de ‘magische’ gouden stofdeeltjes die bekend zijn van de film Peter Pan, moesten erin terugkomen. Op het patroon is ook Mickey Mouse te zien, in de vorm van een sterrenbeeld.

 

Medewerkers Disney kunnen kiezen

De medewerkers kunnen kiezen uit twee modellen: een geplooid masker of één die voorgevormd is. Beide varianten hebben een zwart, verstelbaar koord en zijn bij de neus aan te drukken zodat de maskers goed aansluiten. Ook zijn er verschillende maten beschikbaar en moeten alle maskers tot minimaal vijftig wasbeurten mee gaan. 

Medewerkers Disney krijgen mondkapje met pixiedust
Medewerkers Disney krijgen mondkapje met pixiedust

Volgens Disney zijn de maskers de afgelopen periode uitgebreid gestest en heeft men daarbij vooral gelet op comfort en functie. Binnenkort zullen alle medewerkers in de parken te zien zijn met de nieuwe mondmaskers.

Een goede zet

Ik vind dat Disney met dit ontwerp een goede weg is ingeslagen. De print past perfect bij de vrolijke, sprookjesachtige sfeer van de parken. En dat vind ik best knap, aangezien een masker mensen nog wel eens kan afschrikken. Laat staan kinderen.

Nu zijn we door de pandemie steeds meer gewend geraakt aan de maskers, maar het blijft een confrontatie met COVID-19. Maar wie naar deze maskers kijkt, zal dat bijna vergeten. Het straalt lichtheid uit, vrolijkheid. En dat is juist wat we tegenwoordig willen, zeker in een omgeving als Disney.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge