Dit is de nieuwe bedrijfskleding van United Airlines

De afgelopen dagen verschenen er plotseling foto’s online van de nieuwe bedrijfskleding van United Airlines. Maar de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft geen persbericht gepubliceerd. Wat blijkt? De foto’s zijn gelekt door een medewerker. Benieuwd naar de kleding? In dit artikel laat ik je de foto’s zien. 

 

Huidige bedrijfskleding van United Airlines

Om het geheugen even op te frissen zal ik je eerst de huidige kleding laten zien. 

Dit is de nieuwe bedrijfskleding van United Airlines

Op bovenstaande foto’s zie je het cabinepersoneel in donkere pakken, gecombineerd met een witte blouse en zilveren details. De dames dragen basic kokerrokken, zwarte panty’s en dito pumps. Ik vind het er erg saai uitzien. Sterker nog, dit is een van de meest eenvoudige uniformen die op dit moment in de luchtvaartbranche wordt gedragen.

 

Dit is de nieuwe bedrijfskleding van United Airlines

De nieuwe bedrijfskleding ziet er helaas niet heel anders uit. In plaats van zwart heeft men gekozen voor donkerblauw, maar qua uitstraling en stijl is het weinig verrassend. 

De meest opvallende verandering is het feit dat de aanspreekvorm op het naambordje staat. Medewerkers kunnen kiezen uit she/her, they/them en he/him. Hiermee volgen ze de trend in hun branche. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen verwerken dit op de naambordjes van het cabinepersoneel.

Reactie United Airlines

Het nieuwe uniform is geen verrassing. In 2019 maakte United Airlines al bekend bezig dat ze bezig waren met een nieuw kledingpakket. De pandemie zorgde ervoor dat het project vertraging opliep. 

“Die extra tijd heeft ons in staat gesteld om een solide basis op te bouwen van succesvolle kledingstukken en kledingstukken opnieuw uit te vinden die beter aansluiten bij de veranderende behoeften van onze luchtvaartmaatschappij”, aldus een vertegenwoordiger van United Airlines aan AeroTime.

Volgens de woordvoerder vertelt de nieuwe kleding ”het verhaal van onze luchtvaartmaatschappij , een verhaal van onze alledaagse pioniers die mensen verbinden en de wereld verenigen.” Er zal ongetwijfeld goed zijn nagedacht over de nieuwe uniformen, maar ik zie op de foto’s geen bijzondere kenmerken. Op sociale media zien mensen wel een duidelijke overeenkomst met Star Wars. Dat komt vooral door de grijze band die bij de jurk over de hals naar beneden loopt. Die link snap ik wel.

De kleding is trouwens nog niet helemaal af. De aankomende periode zal het getest worden en we kunnen het pas in 2025 gaan bewonderen. Tenminste, als de planning wordt gehaald en alles naar wens is. Het zal niet de eerst luchtvaartmaatschappij zijn waarbij de uitrol van een nieuw pakket totaal anders loopt dan gepland… 

Ik houd jullie op de hoogte!

 

Groetjes,

Aileen

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de luchtvaart? Check dan mijn boek Op hoge hakken in de wolken. Te koop via o.a. Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge