Nieuwe uniformen Akasa Airlines zijn gemaakt van zeeafval

Akasa Airlines is de nieuwste budget luchtvaartmaatschappij van India. En daar hoort natuurlijk een nieuw uniform bij. Tenminste, in dit geval heeft men het iets anders aangepakt. De kleding is namelijk niet helemaal nieuw. Het is gemaakt van zeeafval…

Nieuwe uniformen Akasa Airlines zijn gemaakt van zeeafval
Foto: Akasa Airlines

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het zeker niet. De nieuwe uniformen zijn deels gemaakt van gerecycled polyester, wat weer afkomstig is van petflessen die uit zeeafval zijn gewonnen. Dit is een methode van recyclen die steeds vaker wordt toegepast. Onder andere de bedrijfskleding van Albert Heijn en de werkschoenen van Cofra Green zijn hiervan gemaakt. Dit zijn voorbeelden waar ik eerder over heb geschreven, maar ik weet dat er nog veel meer bedrijven zijn die petflessen in textiel verwerken.

 

Nieuwe uniformen Akasa Airlines zijn gemaakt van zeeafval

Maar nu even terug naar Akasa Airlines. Volgens Belson Coutinho, mede-oprichter en Chief Marketing & Experience Officer bij Akasa Air, laten de uniformen zien waar het bedrijf voor staat.

“Het centraal stellen van medewerkers en duurzaamheid zullen de kern vormen van alles wat we doen bij Akasa Air. We hebben een uniform ontworpen waarin ons team zich zowel trots als comfortabel voelt terwijl ze hun energie richten op een warme, vriendelijke en efficiënte vliegervaring voor al onze passagiers”.

Nieuwe uniformen Akasa Airlines zijn gemaakt van zeeafval
Foto’s : Akasa Airlines

Bij een nieuw uniform horen natuurlijk een paar nieuwe schoenen. Het is voor mij geen verrassing dat men heeft gekozen voor sneakers. Tegenwoordig lanceert bijna geen enkele luchtvaartmaatschappij een nieuw uniform zonder sneakers. Meestal zijn ze effen wit, maar bij Akasa heeft men gekozen voor zwart met oranje veters. Dit past goed bij de kleuren van het uniform. Ik snap de keuze, maar vind het persoonlijk erg lelijk. 

Wat mij verder opvalt is het grote contrast tussen de piloten en de stewards en stewardessen. Laatstgenoemden werken in oranje tops, inclusief casual sneakers terwijl de piloten er zeer formeel uitzien. Zij dragen nette schoenen, een wit overhemd, zwart pak en een paarse das. Ook dit zie ik vaker in de luchtvaart. Kennelijk moet de piloot, hoewel diegene het minste zichtbaar is tijdens de vlucht, er het netste uitzien. Ik ben benieuwd of dit de aankomende jaren nog gaat veranderen.

Wat vinden jullie van de nieuwe uniformen?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge