Nieuwe bedrijfskleding van Alaska Airlines is fantastisch

Het lijkt wel de week van de bedrijfskleding! Eerder deze week liet ik jou de nieuwe kleding voor ziekenhuismedewerkers in Den Bosch zien, vervolgens schreef ik over de tentoonstelling met stewardessenpakjes en nu is er weer nieuws over werkkleding. Weer gaat het om een vliegvaartmaatschappij, maar dit keer spannen zij wel de kroon. Want de nieuwe bedrijfskleding van Alaska Airlines is fantastisch. Kijk en geniet…

Nieuwe bedrijfskleding van Alaska Airlines is fantastisch

Foto: Pixabay

Nieuwe bedrijfskleding

Afgelopen donderdag presenteerde Alaska Airlines door middel van een modeshow de nieuwe bedrijfskleding. De kleding en accessoires zijn ontworpen door couturier Luly Yang en zullen vanaf 2019 worden gedragen door zo’n 19.000 medewerkers van Alaska Airlines, Virgin America en Horizon Air. De volledige collectie bevat meer dan 90 items en dat is ook wel nodig als jij je bedenkt dat écht al het personeel nieuwe bedrijfskleding krijgt.

Mijn mening

Er zijn meerdere zaken waardoor ik deze collectie zo prachtig vind. In de eerste plaats vind ik het sowieso geweldig om te zien dat ze voor de presentatie hebben gekozen voor verschillende type mensen. De modellen op de foto’s zijn ook echt medewerkers en dat kun je zien. Oude, jonge, dunne, dikke, gekleurde en blanke mensen: je ziet ze allemaal. Dat vind ik mooi.

Daarnaast ben ik enorm te spreken over de kleuren en modellen van de kleding. De tinten zijn duidelijk zakelijk en netjes, maar passen mooi bij elkaar. Door voor deze neutrale kleuren te kiezen is de kans ook klein dat het bij bepaalde mensen niet goed zal staan. Je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor knalrode kleding, maar lang niet iedereen wordt hier mooier van. Dit is een veilige keuze, maar wel een slimme. Ondanks de rustige kleding vind ik het geheel er zeker niet saai uitzien. Dat komt in mijn ogen door de belijning en vormen van de kleding. Stropdassen met streepjes, sjaaltjes in verschillende kleuren, kleine knoopjes en spelden met een subtiel logo en kragen in contrasterende tinten: de details maken duidelijk het verschil.

Verschillende beroepen

Een sterk punt aan deze collectie vind ik het feit dat de kleding qua uitstraling perfect bij elkaar past, maar er toch duidelijke verschillen zijn tussen de beroepen. Zo kunnen alleen de piloten kiezen voor een leren jas over hun nette kleding, iets wat ik geweldig vind om te zien. Op deze manier hebben ze een combinatie gemaakt tussen de professionele uitstraling met toch een stoer accent. Aan de andere kant zijn de stewardessen met hun overslag jurkjes weer heel vrouwelijk gekleed en de technische medewerkers zien er netjes uit, maar ook praktisch. In onderstaand filmpje zie je de kleding per beroepsgroep.

De aankomende 60 dagen zullen 130 piloten, stewardessen, klantenservicemedewerkers en conciërges de kleding gaan testen. Daarna zullen zij de kleding gaan beoordelen aan de hand van de functionaliteit, reacties van passagiers en collega medewerkers. Later dit jaar gaan ook de technische- en grondmedewerkers een zelfde soort test gaan uitvoeren. Pas daarna zullen de kledingstukken op grote schaal in een fabriek in Toronto worden geproduceerd. De definitieve bedrijfskleding zal vanaf 2019 worden gedragen.

Ter ere van de nieuwe bedrijfskleding heeft Alaska Airlines ook een artikel gepubliceerd waarin je alle kleding vanaf 1940 kunt bekijken. Leuk om te zien!

Ik ben benieuwd naar jouw mening over de nieuwe kleding. 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge