Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is om jou te laten zien wat ik deze week heb gedragen. Dat ga ik ook zeker doen, alleen dit keer was het geen normale week. Ik heb namelijk als experiment een week lang een stropdas op kantoor gedragen. Wie mijn vorige outfitartikel heeft gelezen, die wist het al. En ook de lezers die mij volgen op Instagram hebben deze week iedere dag een detailfoto kunnen zien via Stories van de outfit met stropdas. Vandaag is het tijd om jou alles te vertellen over mijn experiment: Als vrouw 1 week een stropdas dragen. Hoe heb ik hem gedragen, wat vond ik ervan en zou ik het opnieuw doen?

 

De stropdas

Ik kan mij voorstellen dat dit verhaal een beetje uitleg nodig heeft. Want waarom zou ik een stropdas dragen? Nou, de reden is eigenlijk vrij simpel. Ik ben dol op stropdassen, maar ik hoor vaak van mannen dat het niet lekker zit. En dat wilde ik dus zelf eens een keer ervaren. Maar daarnaast vind ik het ook leuk om jou te laten zien hoe je hem als vrouw kunt dragen. Gewoon, om even out of the box te denken.

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Ik heb voor dit experiment wel even moeten nadenken over het type stropdas dat ik zou gaan dragen. De kleur moest makkelijk zijn om te combineren, maar ik wilde ook geen hele saaie stof. Zo kwam ik uit op bovenstaande zwarte stopdas met witte stippels van Eterna. Hij is handgemaakt, volledig van zijde en kost €29,95* bij HemdvoorHem.nl .

Dit leek mij een ideale stropdas omdat ik veel zwart draag en de witte stippels makkelijk zijn om te combineren. Ook vind ik de subtiele glanzende verticale strepen die in de stof zijn verwerkt erg mooi om te zien.

 

Maandag 15 januari

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Maandagochtend stond ik op en meteen wist ik het: vandaag is het de eerste dag in mijn leven dat ik een stropdas ga dragen. Ik werd er meteen helemaal blij van! Voor de eerste dag koos ik bewust voor een basic outfit. Een klassieke zwarte pantalon, een donkerblauw colbert, witte blouse en zwarte laarzen. Precies zoals veel mannen ook een stropdas dragen.

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Je ziet het misschien al aankomen: de knoop. Dit was nog niet zo makkelijk. Ik heb vaker stropdassen geknoopt bij een man en dan vind ik het al lastig. Maar bij mezelf bleek het nog veel moeilijker te zijn. Lang leve YouTube! Na veel filmpjes kijken en meerdere pogingen lukte het uiteindelijk wel. Een hele mooie knoop vind ik het niet, maar hij is oké.

 

Dinsdag 16 januari

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Dinsdag wilde ik écht voor een vrouwelijke outfit gaan. En wat is er nu vrouwelijker dan een jurkje met satijn?

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Toen ik de stropdas geknoopt had vond ik het toch wat saai er uitzien. Ik wilde iets anders proberen en dus pakte ik mijn artikel over de stropdassenman erbij. Ik bekeek de video over de ‘lucky bastard’ knoop en opnieuw stond ik weer even een tijdje voor de spiegel. Stiekem moest ik er wel een beetje om lachen. Waarom moet ik het mijzelf zo moeilijk maken? Tja, het resultaat vind ik wel redelijk goed gelukt. Op een afstand lijkt het net alsof ik een sjaaltje heb geknoopt. Dat vind ik wel grappig.

 

Woensdag 17 januari

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Woensdag wilde ik weer een nieuwe uitdaging aangaan. Dit keer wilde de stropdas gaan combineren met een ander kledingstuk dat ook een print had. In mijn kledingkast vond ik een oude blouse dat met zwart en wit gestreept was. Door in dezelfde kleurlijn te blijven vond ik dat deze combinatie wel goed kon.

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Het knopen ging al een stuk beter. Sterker nog, ik had geen video meer nodig en kon het uit mijn hoofd.

 

 

Donderdag 18 januari

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Ik zie vaak mannen die een trui over hun stropdas dragen en daarom wilde ik dit ook proberen. Dat was nog niet zo simpel want ik heb maar één trui.

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

De trui is eigenlijk iets te hoog gesneden. Het mooiste zou zijn wanneer er een kleine V-hals in zou zitten. Maar in combinatie met een opvallende kraag en de gestippelde stropdas vind ik het er wel leuk uitzien.

 

Vrijdag 19 januari

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Deze outfit heb ik vandaag gedragen. Eigenlijk de meest simpele, gewoon een blouse met een pantalon.

 

Als vrouw 1 week een stropdas dragen

Voor een extra vrouwelijke uitstraling koos ik wel voor een blouse met een subtiele ruche. Ik vind het effect met de gestippelde stropdas erbij erg leuk.

 

Conclusie

Het klinkt misschien raar, maar ik heb gemerkt dat ik er deze week erg blij van werd. Jawel, ik werd blij van het dragen van een stropdas. Het was ook vooral een creatieve uitdaging en daar houd ik van. En ik vind het ook gewoon een hele leuke, vrolijke stropdas om te zien.

Om terug te komen op de opmerking van mannen over dat het vervelend is om te dragen, daar kan ik niet helemaal in meegaan. Ik heb zelf gemerkt dat het vooral een kwestie van gewenning is. In het begin voel je hem erg zitten, maar al snel vergeet je eigenlijk dat hij om je nek zit. Het feit dat hij om je nek zit vond ik trouwens ook wel lekker warm. Zowel op de fiets als op kantoor is je nek altijd bedekt en dat is met deze koude temperaturen wel fijn.

Waar ik het meeste aan moest wennen was het feit dat mijn blouse helemaal tot bovenaan was dichtgeknoopt. Dat ben ik zelf nooit zo gewend omdat ik een blouse vaak iets open draag met een shirt eronder. Hierdoor kon ik minder makkelijk een afgezakt beha bandje weer om mijn schouders doen bijvoorbeeld.

Zou ik hem nog een keer dragen? Ja, zeker weten! Ik vind het een leuk accessoire en het zorgt meteen voor een nette uitstraling. Je zult hem dan ook ongetwijfeld in de toekomst terug gaan zien in mijn outfit artikelen.

 

Heb jij als vrouw wel eens een stropdas gedragen? Zo niet, zou jij dat wel eens willen proberen?

 

 

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Hemdvoorhem. De stropdas uit dit artikel heb ik voor het experiment gekregen.

6 reacties

 1. Lang geleden wel eens een stropdas van leer gedragen in combinatie met een stoere blouse en een gillet. Stond best stoer.

 2. Donderdag is de dag die ik het prettigst vind. Waarom? omdat je dan de stropdas minimaal ziet. Ik vind het helemaal niets.

  Maar vooral doen wat jezelf wilt en je het beste bij voelt !

 3. Hi Aileen,
  Wat een super tof artikel heb je geschreven! En wat gaaf dat je de stropdas als damesaccessoire hebt uitgeprobeerd. Ben ik toch niet de enige die ervan houdt om stropdassen, maar vooral ook strikjes te dragen. 🙂

  Nu ben ik bezig met het schrijven van mijn afstudeerscriptie bij, hoe toevallig, een stropdassenbedrijf. Ik wil graag de (potentiële) vrouwelijke klanten in beeld krijgen. En na dit artikel ben ik er zeker van dat jij een van die vrouwelijke klanten zou kunnen zijn. Ik zou graag nog meer over jouw ervaringen met de stropdas wil weten. Is het mogelijk om een keer met je in contact te komen?

  Liefs,
  Danique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge