De stropdassenman

Zo’n 2 weken geleden schreef ik een artikel waarin ik liet zien hoe je op 4 verschillende manieren een stropdas kunt dragen. Snel daarna werd ik door een volger getipt over de ‘stropdassenman’. Thanks Dimitri!

De naam alleen al trok mijn aandacht. Een stropdassenman? Wat is dat? Ik heb het natuurlijk even uitgezocht :-).

 

Stropdassenman

De stropdassenman heet eigenlijk Senol Tapirdamaz. Ja, dat is even een mond vol. Deze ondernemende man is assistent-accountant, consultant op het gebied van Evernote, studeert en is dus ook ‘de stropdassenman’. Deze bijnaam heeft hij zichzelf trouwens gegeven. Maar wat betekent dat precies?

Senol maakt sinds 2013 video’s over hoe je stropdassen kunt knopen. Dat klinkt misschien een beetje saai maar dat is het zeker niet. Soms laat hij bekende knopen zien maar hij bedenkt ook zelf nieuwe varianten. En hoe! Zijn knopen lijken soms wel kleine kunstwerkjes. Ben jij ook zo nieuwsgierig?

 

In de eerste video kun je meteen zien hoe complex een knoop kan zijn. Ja, dit is knopen voor gevorderden. Maar uniek is het zeker.

 

Deze knoop is mijn persoonlijke favoriet. Elegant en klassiek. Ja, super leuk!

 

Senol leert je op zijn YouTube kanaal trouwens niet alleen hoe je een mooie strop kunt maken. Nee, hij laat ook zien hoe jij met een stropdas een strik kunt maken. Heel handig!

 

En als laatste video heb ik gekozen voor de See Through knot. Dit is één van de meest bijzondere knopen die ik tot nu toe voorbij heb zien komen. Heel creatief en uniek.

 

Met zijn talent voor knopen neemt hij ook graag zijn collega’s onder handen, zo zag ik op Instagram.

 

Ik vind het erg leuk wat Senol doet met zijn alterego als stropdassenman. Hij laat zien hoe mannen in een zakelijke outfit hun eigen draai kunnen geven aan een stropdas. De knopen zijn niet altijd even simpel maar wel zeer uniek.

Zijn missie is om ‘de fanatieke en ook de (zeer) sporadische stropdasdrager te helpen om zijn personal touch aan de knoop te geven’. Dat vind ik een mooie missie.

Wil je meer knopen zien? Senol is te volgen via zijn YouTube en Instagram kanaal.

 

Groetjes,

Aileen

 

3 reacties

  1. ‘K heb sedert enige weken de Stropdassenman ontdekt en :k moet zeggen; ik ben zeer onder de indruk: de Stropdassenman komt zeer vriendelijk over en zeeer kundig
    en de knopen de hij maakt en (soms) ook uitvindt zijn zeeer interessant!
    Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge