4 manieren om een stropdas te dragen

De stropdas is een accessoire dat de meeste heren dragen met een effen overhemd en colbert. Maar wist je dat je de stropdas op verschillende manier kunt combineren? Vandaag laat ik aan de hand van een donker rode stropdas van de webshop Trendhim zien hoe jij een stropdas op 4 verschillende manieren kunt dragen. Natuurlijk inclusief tips & tricks.

 

 

1. De basis

stropdassen-anders-dragen4

Deze combinatie kennen we allemaal: effen stropdas, effen overhemd en een geruit colbert. Wil jij binnen deze stijl variëren? Let dan op de volgende punten:

 • Zorg ervoor dat slechts één item een print heeft en houd de rest effen. Bij bovenstaande outfit heeft het colbert een ruitpatroon, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een geruite stropdas te dragen. In dat geval kun je er dus beter een effen colbert en overhemd bij dragen. Anders wordt het geheel wel erg druk.
 • Draag je graag een print met kleur? Zorg er dan voor dat de rest van je outfit rustig is. Kies voor neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs en donkerblauw.

 

2. Effen polo

stropdassen-anders-dragen3

Een polo in combinatie met een stropdas? Jawel, dat kan ook 🙂 Het voordeel van een polo is dat de kraag meestal zachter aanvoelt dan de kraag van een overhemd.

Heb jij een effen polo en wil jij deze combineren met een stropdas? Let dan op het volgende:

 • Zorg ervoor dat je polo niet te oud is. Stropdassen zijn vaak gemaakt van glanzende, mooie stoffen en een verwassen polo ziet er dan niet zo mooi uit. Sterker nog, het feit dat jouw polo een beetje oud is zal meer gaan opvallen door de stropdas. Kijk dus even kritisch naar je polo voordat je deze combineert met je stropdas.
 • Soms heeft de kraag van een polo een print of een streepje, zoals op bovenstaande foto te zien is. Is het een drukke print of felle streep? Wees dan voorzichtig met andere prints in jouw outfit.

 

3. Polo met print

stropdassen-anders-dragen2

Waarom een effen polo dragen wanneer je ook kunt kiezen voor een print? Durf jij het experiment aan? Houd dan wel even rekening met het volgende:

 • Een polo met een print valt op omdat het zichtbare vlak simpelweg gewoon groot is. Wees dus kritisch en kijk goed naar de kledingstukken en accessoires die je hiermee combineert. Zoals ik al noemde bij outfit 1: als je één item met een print draagt dan kun je beter de rest rustig houden. Dit geldt ook bij de polo met print.
 • Probeer de stropdas qua kleur te matchen met de print van de polo. De stropdas valt door de print extra op en dus is het belangrijk dat deze twee items bij elkaar passen.
 • Kun je geen passende stropdas vinden bij jouw polo? Kies dan voor een effen das in een neutrale kleur zoals zwart of wit.

 

4. De trui

stropdassen-anders-dragen5
Ja, misschien ken je deze combinatie ook al: de stropdas in een trui gedragen. Wil je dat ook eens proberen? Let dan op de volgende punten:

 • Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een trui met V-hals. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw gezicht optisch wat smaller lijkt.
 • Heb je juist een smal gezicht en wil je hem wat breder laten lijken? Kies dan voor een trui met een ronde, hoge hals. Hoe hoger de hals, des de brede jouw gezicht zal lijken.

 

Algemene tips

 • Heb je het gevoel dat je stropdas een beetje strak zit maar wordt dit niet verholpen als je hem wat losser draagt? Probeer dan een smallere stropdas. Hierdoor valt de kraag wat minder hoog en krijgt jouw nek meteen meer ruimte.
 • Na het dragen van een stropdas is het belangrijk dat je deze altijd uit de knoop haalt. Hang hem aan een hanger, rol hem op of laat het stomen. Als je de knoop er in laat dan zal de stof gaan kreuken en dat ziet er natuurlijk niet zo netjes uit.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf of merk heb gekregen

2 reacties

 1. Dag Aileen

  Dank voor je leuke verhalen en tips in het NHD.

  Ik heb ervan genoten en lees graag verder op je site.

  Groet
  Susan Hamelink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge