1 damespak op 3 manieren dragen

Ik ben dol op Instagram en spendeer dan ook meer tijd op dit sociale medium dan dat ik eigenlijk zou willen. Maar het zit vol inspiratie en soms, heel soms kom ik ineens iemand tegen die mij meteen aanspreekt. Dat was ook het geval toen ik Esskayji zag, een (imago)styliste die korte filmpjes maakt over hoe je kleding kunt combineren. Zeker toen ze liet zien hoeveel verschillende stijlen je kunt creëren met een pak. Want je kunt één damespak op drie manieren dragen zonder dat het er altijd heel netjes uitziet.

Esskayji

Maar voordat ik je het filmpje laat zien zal ik eerst even kort iets over deze dame vertellen. Esskayji noemt zichzelf naast imago consulente en styliste ook fashion blogger. Nu moet ik je wel meteen vertellen dat de term ‘blogger’ tegenwoordig wat breed wordt genomen. Zo schrijft Esskayji geen échte blogs maar post ze haar Instagram foto’s ook op haar website esskayjifashion.tumblr.com.

Op dit moment werkt Esskayji als lerares op een basisschool maar haar droom is om samen met artiesten en ontwerpers een kledinglijn te ontwikkelen. En uiteindelijk zou ze graag haar eigen lijn op willen zetten. Qua bekendheid is ze in ieder geval met bijna 80 duizend volgers op Instagram lekker op weg.

Ik ben erg gecharmeerd van deze dame. Niet vanwege haar nette of zakelijke kledingstijl want die heeft ze niet. Haar stijl is heel divers en juist vooral casual, maar ze kan heel goed zonder woorden tips geven. Al haar filmpjes op Instagram duren maximaal één minuut en binnen deze tijd is Esskayji in staat om jou inzicht te geven in verschillende stijlen en kledingcombinaties. Maar toen ze een damespak ging combineren, toen moest ik dat filmpje natuurlijk even met jullie delen. Je kunt het hier onder bekijken. Owja, en vergeet niet om je geluid even aan te zetten. Ze monteert altijd een leuk muziekje onder haar video’s.

Grijs pak

In deze video laat ze zien hoe je een damespak op drie verschillende manieren kunt dragen. Tenminste, ze spreekt zelf over drie manieren maar wie goed oplet ziet eigenlijk vier variaties. Wanneer de video start draagt ze de blouse uit de broek en met gekleurde laarzen dus dat is feitelijk de eerste outfit en daarna volgen drie variaties.

Met mijn liefde voor nette kleding zal het het je vast niet verbazen dat ik heel blij word van de combinatie met de blouse. Ik vind het er echt top uitzien. Maar de outfit met het T-shirt en de gympen vind ik ook leuk. Ik zou het zelf niet zo snel dragen maar het is een leuke combinatie voor de dames die een pak graag op een casual manier willen dragen. Tenslotte, de laatste outfit…. Tja, een blote buik is niet zo netjes en dat zal ik al helemaal afraden op het werk. Maar ja, om eerlijk te zijn vind ik het er wel leuk uitzien en het geeft maar weer eens aan hoeveel kanten je op kunt met een pak.

Lime pak met print

Heb je een opvallend pak in de kast liggen met een lange, dunne blazer? Ook hier weet Esskayji raad mee. In onderstaande video laat ze zien hoe je dit op verschillende manieren kunt dragen. Niet zozeer voor op het werk maar wel leuk om te zien hoe je kunt variëren.

LBD (Little Black Dress)

Als laatste wil ik nog Esskayji’s video met de Little Black Dress delen. Hierin laat ze zien hoe je een basic zwarte jurk sportief, vrouwelijk en funky kunt dragen.

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge