3 manieren om je pak te vouwen voor in de koffer

Moet je veel reizen voor je werk en vind je het lastig om je pak netjes mee te nemen? Draag je graag een colbert en gaat deze snel kreukelen in de koffer?  Of gewoon ben je gewoon nieuwsgierig naar vouwtechnieken voor je kleding? Dan heb je het juiste artikel voor je. Er namelijk zijn 3 manieren om je pak op te vouwen voor in de koffer.

3 manieren om je pak te vouwen voor in de koffer
Foto: Pixabay

Maar voordat ik verder ga moet ik eerlijk bekennen dat ik geen expert ben op het gebied van kleding opvouwen. Sterker nog, op dit moment reis ik zeer zelden. Thuis vouw ik ook amper omdat bijna alle kleding bij mij in de kast hangt, op een kledinghanger dus. Daarom ben ik op het internet op zoek gegaan naar experts die precies weten hoe jij jouw nette kleding het beste kunt vouwen voor je koffer.

Met extra lucht

In deze video laat een verkoper in een kledingzaak zien hoe jij jouw pak het beste kunt meenemen. Niet zomaar vouwen, maar daarbij ook rekening houden met het feit dat een pak ruimte nodig heeft. Deze man gebruikt een luchtdichte zak om deze ruimte te creëren. Ik vind het echt een geweldige oplossing. Zijn zak is wellicht wat groot en misschien heb jij niet een zelfde soort zak liggen. Maar met de grootste zipper bags van de Ikea kom je een heel eind als je alle kledingstukken een beetje compact (en misschien zelfs per stuk) op kunt vouwen.

Oprollen

Het klinkt heel simpel; je kleding oprollen. Maar ook voor het rollen van je kleding bestaan er verschillende technieken. In deze video laat een man zien hoe jij je colbert kunt oprollen zonder dat de schouders gaan kreuken. Heel handig!

Inclusief hanger

De allermakkelijkste methode is om je pak inclusief kledinghanger mee te nemen. Geen ingewikkelde vouwmethoden en je bent binnen 6 seconden klaar. Je koffer moet toch wel minimaal 65 tot 70 centimeter breed zijn want anders past je hanger er niet in. Maar als jouw koffer zo breed is, dan is deze methode wel super handig.

Extra tips

Als laatste heb ik een extra video toegevoegd waarin je 3 mannen ziet die veel reizen. Ze laten allen zien hoe zij hun kleding inpakken en welke vouwmethoden ze hierbij gebruiken. Ook vertellen ze wanneer ze hun kleding opvouwen, op welke locatie en waar ze op letten. Erg leuk om te zien.

Zoals ik al aangaf reis ik op dit moment heel weinig. Maar als ik reis dan combineer ik verschillende technieken. De meeste kleding rol ik op en alleen een colbert vouw ik echt met beleid op. Hoewel ik meestal gewoon een colbert draag tijdens het reizen omdat ik bang ben dat het in de koffer toch nog gaat kreuken.

Reis jij veel en zo ja, hoe vouw jij jouw kleding op?

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Het is echt een geweldige truc. Ik heb altijd het probleem om ruimte te maken voor mijn pak in een koffer … maar nu krijg ik de beste oplossing. Bedankt voor het delen van bro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge