1 grijze pantalon op 4 manieren gedragen

Pantalons worden tegenwoordig steeds minder gedragen. Dat zie je niet alleen terug in het straatbeeld, maar ook de verkoopcijfers tonen dit aan. Persoonlijk zal ik dit nooit begrijpen. Ik ben namelijk dol op pantalons en heb er dan ook veel in mijn kast hangen. Ik vind ze heel lekker zitten en daarnaast ook ideaal om te combineren. Maar misschien vind jij dat iets lastiger. Daarom laat ik vandaag zien hoe ik 1 grijze pantalon op 4 manieren gedragen heb.

 

Business casual

De pantalon waar het om gaat heb je misschien al eens eerder voorbij zien komen in mijn outfit artikelen. Het gaat namelijk om een grijs model, gemaakt door couturier Laura Blagogee. Hij lijkt in het eerste opzicht recht, maar loopt naar beneden toe iets smaller. Verder heeft hij twee steekzakken op de heupen, een hoge taille en riemlussen. Aan de voorkant zit een vouw, deze is er in gestikt.

1 grijze pantalon op 4 manieren gedragenTop C&A, colbert en riem Steps, schoenen Manfield, ketting erfstuk

Op bovenstaande foto zie je hoe ik de pantalon vandaag heb gedragen. Ik heb de stijl ‘business casual genoemd’ omdat ik er een shirt onder draag en geen blouse. Maar verder is het een redelijk nette outfit.

Ondanks de broek én het colbert grijs zijn wilde ik voorkomen dat het geheel er wat saai uit zou gaan zien. Om die reden koos ik er voor om hooggehakte, donkerpaarse enkellaarzen te dragen. De hoge hakken maken het geheel meteen wat pittiger om te zien. De kleur van de schoenen liet ik vervolgens terugkomen in mijn riem.

Maar eigenlijk wist ik wel dat de grijze outfit niet heel erg ‘grijs’ zou overkomen, gezien ik mijn haren los heb gedragen vandaag. Door de krullen die ik er gisterenochtend in heb gezet had mijn haar een nonchalante krul. Dit maakt de outfit ook meteen wat minder saai, om maar zo te zeggen.

 

Glamour

1 grijze pantalon op 4 manieren gedragenSchoenen Manfield, riem C&A, top en colbert Steps

Toen ik dit recent aantrok vroeg ik mijzelf hardop af of ik nu al in de kerststemming was gekomen. Maar nee, ik had vooral zin in een wat chiquere outfit. Om die reden droeg ik er een top boven die is gemaakt van een glimmende velours stof. Juist omdat deze stof zo glimt is de kans ook groot dat je alles ziet zitten. Daarom heb ik de top losjes in mijn broek gedragen. Op die manier ontstaat er een gerimpeld effect en wordt de buik daardoor verbloemd.

Ik ben dol op deze donkergroene kleur en om hem extra te benadrukken heb ik er een bijpassend colbert overheen gedragen. Voor een extra chique uitstraling heb ik mijn haren als een French Twist opgestoken.

 

Bescheiden

1 grijze pantalon op 4 manieren gedragenLosse kraag SRNDPTY (gekregen), T-shirt Zeeman, vest Steps, schoenen onbekend, oorbellen Zinzi

Dit is niet mijn favoriete combinatie, maar wel weer totaal iets anders. Dit keer heb ik er voor de uitzondering geen blouse of top in gedragen. Ik koos voor een zwart vest en daar onder een T-shirt in dezelfde kleur.

Ik wilde een nette uitstraling creëren, maar vond een extra blouse onder het T-shirt toch wat teveel. Om die reden droeg ik er een losse kraag onder. Bovendien creëert de kraag ook meteen een subtiele V-hals wat mij beter staat dan de hoge, ronde hals van het T-shirt.

 

Fleurig

1 grijze pantalon op 4 manieren gedragenSchoenen Manfield, blouse Superstar, riem C&A.

De laatste outfit is een combinatie met een donkergroene blouse. Van een afstand lijkt het wel alsof het een tijgerprint is, maar op de blouse zitten kleine hartjes in rood en zwart. Dat is voor mij niet zo zeer de reden dat ik de blouse mooi vind staan met deze pantalon. Nee, het is vooral het feit dat deze blouse een strik heeft.

Een strik in een blouse maakt een zakelijke outfit altijd direct vrouwelijk en een beetje speels. Het is ook een soort van vervangende accessoire. Je hoeft hierdoor namelijk geen extra ketting of opvallende oorbellen meer te dragen om de outfit compleet te maken. En dat is ook weer het voordeel van een basic, donkergrijze pantalon: je kunt lekker los gaan met prints en strikjes. Het zal niet zo snel teveel zijn omdat de broek er al zo netjes uitziet.

Heb jij ook een donkergrijze pantalon en zo ja, hoe draag jij deze meestal?

 

Groetjes,

Aileen

 

*  De pantalon uit dit artikel heb ik gekregen, maar dit artikel zelf is verder niet gesponsord.

Eén reactie

  1. Ik heb een blauwe pantalon met een licht streepje erin. Ik kwam er laatst achter dat ik daar geen wijde trui op moet dragen, dat stond echt niet.(dan denk ik dat ik mijn buikje verhul, maar wordt alleen erger juist ;))
    Zoals je ook laat zien op de voorbeelden is een kort jasje, truitje of blouse veel mooier!
    Babs onlangs geplaatst…Mijn Chique Parel Oorbellen van Mostert JuweliersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge