4 manieren om sneakers op het werk te dragen

De tijd dat je alleen nog maar nette schoenen ziet bij zakelijke gelegenheden is voorbij. Uit een onderzoek in 2019 is gebleken dat 75% het liefste sneakers draagt op het werk. Dat was voor mij geen verrassing. De laatste jaren wordt de kledingstijl op het werk steeds meer casual. Dit klinkt voor velen als een opluchting, maar het zorgt ook voor onduidelijkheid. Zo krijg ik regelmatig de vraag hoe je een sneaker op een representatieve manier kunt dragen. Welk model is het beste en waar moet je op letten? De afgelopen weken heb ik zelf meerdere keren sneakers op kantoor gedragen. In dit artikel laat ik je vier outfits zien en vertel ik je tips en tricks.

 

Wat zijn representatieve sneakers?

Laten we als eerste beginnen bij de vraag wat een representatieve sneaker is. Door het enorme aanbod is het lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Daarom raad ik je aan om als eerste te gaan kijken naar een merk dat je aanspreekt. Vind je het fijn om een model te dragen waarop het logo te zien is, zoals bij Tommy Hilfiger? Of draag je liever een sneaker met neutrale uitstraling zoals Fred de la Bretoniere?

Voor dit artikel heb ik gekozen voor een paar sneakers van het merk Van Bommel. Dit merk spreekt mij aan omdat de schoenen vaak een klassieke en verfijnde uitstraling hebben. Dit is ook het geval bij het beigekleurige model dat ik op het werk gedragen heb.

De neutrale kleuren in combinatie met het subtiele slangenreliëf zorgen ervoor dat de sneaker rustig en toch modern oogt. Bovendien zijn de kleuren beige en wit makkelijk te combineren. Het enige wat ik niet zo mooi vind is het neon labeltje aan de bovenkant. Maar gelukkig kon ik die makkelijk verwijderen.

 

Bijpassende tinten

Als eerste outfit heb ik gekozen voor bijpassende tinten, ook wel ton sur ton genoemd. De camelkleurige broek past mooi bij de beige tint van de sneakers. En de gebroken witte blouse is een tijdloze klassieker die eigenlijk goed past bij iedere schoen waarin deze kleur is verwerkt.

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Om het geheel een vrouwelijke uitstraling te geven koos ik voor een blouse dat gemaakt is van een soepele stof met een A-symmetrische kraag. Ik maakte de outfit af met een paar goudkleurige creolen met kleine steentjes. Door de combinatie van goud en witte steentjes passen deze tinten goed bij het geheel. 

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Casual Friday

Sneakers zijn de ideale schoenen om te dragen tijdens Casual Friday. Lekker met een spijkerbroek erbij. Maar wie er dan toch representatief uit wilt zien, kan het beste kiezen voor een nette blouse in plaats van een T-shirt. 

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Ik koos voor een blouse met verschillende kleuren zodat hij goed stond bij zowel de sneakers als de broek. Ook nu besloot ik een paar goudkleurige oorbellen te dragen. Dit maakt de outfit toch een stuk netter dan wanneer je niets in de oren draagt.

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Chique met zwart

Geen zin om lang na te denken over je outfit? Maar wil je er wel stijlvol uitzien? Kies dan voor een zwarte outfit. Door een witte blouse onder het shirt te dragen ziet het geheel er meteen een stuk netter uit. De witte kraag valt op en heb ik extra geaccentueerd door er een parelketting bij te dragen. Deze combinatie staat goed bij iedere sneaker die wit is of witte details heeft.

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Matchende accessoires

In plaats van je te focussen op de kledingstukken kun je ook het accent leggen op accessoires.

4 manieren om sneakers op het werk te dragen

Bij deze outfit heb ik de beige kleur van de sneakers laten terugkomen in mijn bretels. Op die manier is het een stuk makkelijker om de sneakers te combineren omdat je niet afhankelijk bent van kleding in bepaalde kleuren. 

details outfit Aileen

Ik heb gemerkt dat ik het toch best een uitdaging vind om er met dit type schoenen netjes uit te zien. Het is niet alleen een kwestie van kleuren matchen, maar ook stijl. Zo ben ik erachter gekomen dat een pantalon in combinatie met een paar sneakers niet zo leuk staat als ik dacht. De combinatie van casual met zakelijk is wat dat betreft lastig.

Dragen jullie wel eens sneakers op het werk en zo ja, wat draag je er dan bij?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Omoda. De schoenen in dit artikel heb ik van dit bedrijf gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Hallo Aileen,
    Eigenlijk ben ik een hakken-meisje, ik heb ze dan ook in alle hoogten en kleuren. Maar problemen met mijn voeten zorgen ervoor dat een hele dag rond draven op kantoor met hakken niet meer (pijnloos) lukt. Dus noodgedwongen ben ik overgestapt op sneakers. Mijn podotherapeut brak in het bijzonder een lans voor de Nike Airmax. Dus steunzooltjes erin en ik kan vooruit. Maar het oog wilt ook wat, dus zwart met witte Nike Airmax onder een zwart jurkje of rokje, witte adidas onder lichte jurkjes, luipaardprintje onder bruin of donkerblauw. Ondanks dat ik een pump nog steeds het allermooiste vind doe ik toch concessies voor vreugde aan mijn voeten …. Aan mijn collega’s moet ik het wel steeds uitleggen. Die snappen er niks van dat ik niet meer op hakken loop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge