Netjes kleden: hoe moest dat ook alweer?

Onderstaande tekst moet met een knipoog worden gelezen 😉

Vanaf 5 juni is het dan zover: de volgende stap van de versoepelingen gaat in. Dat betekent dat het sociale leven steeds meer op gang gaat komen. We mogen onder andere weer naar binnen bij restaurants en een bezoek brengen aan de bioscoop. Daardoor komen ook de fysieke vergaderingen, teamuitjes en zakelijke diners dichterbij. En dat betekent dat je misschien wel afscheid moet gaan nemen van je joggingbroeken, gebreide sokken of de knot op je hoofd. Maar netjes kleden: hoe moest dat ook alweer? Tijd voor een stappenplan waarin jij in vijf fasen weer de confrontatie met de buitenwereld aangaat.

Netjes kleden: hoe moest dat ook alweer?

 

Fase 1: verwerken

Neem als eerste de tijd om dit nieuws te verwerken. Afscheid nemen van je versleten shirts en joggingbroeken met kattenharen kan zwaar zijn. Dit is een rouwproces waar je doorheen moet. Neem hier uitgebreid de tijd voor.

Het is verstandig om in deze fase gebruik te maken van de lessen die Marie Kondo ons leerde. Ga dus voor je kledingkast zitten en pak ieder kledingstuk dat je tijdens het thuiswerken hebt gedragen vast. Kijk de versleten kledingstukken aan, streel desnoods de pluizen die erop zitten. Het gaat erom dat jij dit goed kunt verwerken. Bedank het kledingstuk. Die veel te grote sweater heeft jou door deze pandemie heen geholpen. Hij heeft jouw transpiratie opgevangen toen je geen zin had om te douchen. Spreek hier je waardering over uit.

 

Fase 2: ga de confrontatie aan

Nu is het tijd voor de volgende stap. Ga de confrontatie aan met de nette kleding in je kledingkast. Dit kan lastig zijn om te vinden. Ik adviseer je om op zoek te gaan naar die grote hoop stof in de hoek van je kast. De kans is groot dat hieronder een hoopje nette kleding zich schuil houdt. Draag eventueel een mondkapje om jezelf te beschermen tegen de grote hoeveelheid stof en spinnenwebben die je moet verwijderen.

Zodra je de stof hebt verwijderd is het tijd om de kleding te bekijken. Maar hoe herken je nette kleding? Dit is over het algemeen kleding waar geen gaten, vlekken of kreukels in zitten. Het is even wennen om met dit soort kleding geconfronteerd te worden. Aan sommige bovenstukken zitten een puntige uitstulping aan de bovenkant. Dat ziet er anders uit dan de capuchon op je hoodie. Dit heet een kraag en wordt nog wel eens tijdens nette gelegenheden gedragen.

 

Fase 3: voorzichtig wennen

Na de verwerking en confrontatie is het nu tijd voor een fase. Het zal een fase zijn waarbij je wordt geconfronteerd met collega’s en wellicht zelfs klanten. Probeer dit eerst even op je te laten inwerken.

Neem vervolgens je entree in de badkamer en kijk in de spiegel. Ook dit kan opnieuw confronterend zijn. Bekijk je haren en eventuele baardgroei. Doet dit je denken aan het kapsel van de man of vrouw die je altijd tegenkomt onder de brug? Dan is het wellicht tijd om de kapper te bellen.

 

Fase 4: nette kleding aantrekken

Nu je haren geknipt zijn, is het tijd voor de volgende stap: nette kleding aantrekken. In fase 2 heb je al voorzichtig kennis gemaakt met deze bijzondere kledingstukken.

Het zal even wennen zijn om dit te gaan dragen. Je zult bijvoorbeeld de knoopjes van je blouse of overhemd moeten gaan sluiten. Dat zijn er best veel. Het kan zijn dat je deze handeling al lange tijd niet hebt uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om het eens te oefenen. Ga voor de spiegel staan en probeer de gaatjes van de blouse op gelijke hoogte van de knoopjes aan elkaar vast te maken. Gaan de knoopjes lastig dicht? Dan is de blouse vast gekrompen in de was. Bel in dat geval de producent van de wasmachine en geef hem of haar de schuld van het feit dat jij je kleding niet meer past. Hun wasprogramma is vast verkeerd ingesteld. Maar geen zorgen, daar hebben meer mensen last van. Weet dat je niet de enige bent die dit overkomt.

 

Fase 5: Verwerken en oefenen

Nu is het opnieuw tijd om deze ervaring te verwerken. Maar vergeet niet om te blijven oefenen. Er zal vast een blouse of overhemd tussen zitten die niet is gekrompen in de was. Gebruik deze om het aantrekken van nette kleding te blijven oefenen. Kijk ook eens hoe het precies werkt om een broek zonder elastieken band en koord aan te doen. Er zit namelijk een gulp in waarbij je een rits en een knoop dicht moet doen. 

Ik wens je een geweldige zomer met veel kussen, knuffels, kraagjes en knoopjes!

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge