Addy van den Krommenacker ontwerpt ziekenhuiskleding

Steeds vaker laten organisaties hun bedrijfskleding ontwerpen door bekende modeontwerpers. Zij hebben immers verstand van kleding en de kleding krijgt meteen een exclusieve uitstraling. Meestal gaat het om grotere, commerciële bedrijven zoals McDonalds die dit doen. Zij hebben immers budget om het te betalen. Maar vanaf vandaag lopen zelfs ziekenhuismedewerkers in exclusieve bedrijfskleding. Want jawel, Addy van den Krommenacker ontwerpt ziekenhuiskleding. En dat is even een ander verhaal dan de standaard bedrijfskleding die we kennen…

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vorig jaar juli werd al bekend dat de modeontwerper ging samenwerken met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maar vanaf vandaag gaan 250 medewerkers met een representatieve functie zoals receptionistes, medisch secretaresses en hostesses officieel de bedrijfskleding dragen. En daar zijn ze duidelijk heel trots op. Onderstaand filmpje verscheen vandaag rond lunchtijd op de Instagram pagina van het ziekenhuis.

 

De medewerkers van het ziekenhuis droegen tot vandaag ook al een jasje om herkenbaar te zijn voor de patiënten. Maar deze was aan vervanging toe en men wilde bedrijfskleding met een meer representatieve uitstraling. Vervolgens werd van den Krommenacker benaderd en hij was meteen enthousiast. In 2016 maakte hij ook al de Bosch couture collectie dat geïnspireerd was door ‘De Tuin der Lusten’, het werk van kunstenaar Jeroen Bosch.

 

De kleding

Inmiddels heeft van den Krommenacker de Bosch couture collectie vernieuwd en de bedrijfskleding van het ziekenhuis is hier ook duidelijk op gebaseerd. Zie hier onder de foto van zijn nieuwe Bosch collectie en daar onder de foto van de dames van het Jeroen Bosch ziekenhuis met de nieuwe bedrijfskleding.

The #boschbyaddy #family ! New print, new scarf #cityshertogenbosch!

Een bericht gedeeld door Addy van den Krommenacker (@addy_van_den_krommenacker) op

Het viel mij trouwens ook op dat er alleen vrouwen te zien zijn. Ik heb niet kunnen achterhalen of er ook kleding voor heren is gemaakt of dat er überhaupt heren werkzaam zijn in de functies waarvoor de kleding is ontworpen. Hoe dan ook, ik vind het knap dat van den Krommenacker zich zo creatief heeft laten gaan op het gebied van bedrijfskleding. Vaak zie je toch wel dezelfde soort jasjes, jurkjes en pantalons voorbij komen wanneer men een samenwerking aangaat met een couturier. Natuurlijk heeft diegene er dan goed over nagedacht, maar de uitstraling blijft vaak wel in dezelfde, zakelijke lijn.

Het Jeroen Bosch ziekenhuis hecht zelf ook veel waarde aan kunst en daarom is het naast de gedurfde keuze ook een goeie zet geweest van de couturier. Zo past de kleding ook bij de sfeer van de organisatie en dat is natuurlijk belangrijk.

Persoonlijk vind ik de kleding niet zo mooi. Ik snap het idee om kunst in bedrijfskleding te verwerken, maar drukke prints met verschillende kleuren en structuren maakt een mens vaak niet heel veel mooier. Het ziet er wat chaotisch uit, terwijl een wat rustigere uitstraling in mijn ogen professioneler zou staan. Ook het feit dat de shirts aan de onderkant strak zijn gemaakt waardoor er een bolling ontstaat, dat geeft een hele casual uitstraling. Zeker bij het witte shirt vind ik dit niet zo een slimme zet. De kleur maakt veel mensen bleek en kleedt bovendien weinig af. De andere kleuren vind ik wel erg mooi. De combinatie tussen donkerblauw en verschillende groentinten creëert een warme uitstraling.

Maar goed, ik ben natuurlijk ook wel een enorme liefhebber van zakelijke kleding. En daarom vind ik kleding met een casual uitstraling al snel niet zo mooi.

 

Wat vind jij van de bedrijfskleding van het ziekenhuis?

 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge