Dit verstaat men onder smart casual kleding bij mannen

Een smart casual kledingstijl bij mannen, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Welke kledingstukken vindt men daar wel of juist niet bij passen? YouGov UK heeft hier onderzoek naar gedaan en in dit artikel bespreek ik de resultaten. Zo weet jij de volgende keer welke items je uit je kast kunt halen wanneer een bedrijf de dresscode smart casual hanteert. 

Dit verstaat men onder smart casual kleding bij mannen
Foto: Andrew Neel – Unsplash

Dit verstaat men onder smart casual kleding bij mannen

Laat ik als eerste beginnen met wat smart casual betekent. Het is een kledingstijl waarbij vrijetijdskleding wordt gecombineerd met nette items. Kortom: het is niet heel formeel, maar ook niet heel casual. Het is eigenlijk een middenweg. 

Wanneer het gaat om broeken, dan vindt men de chino (95%) het beste passen bij de dresscode smart casual. Voor degene die dit kledingstuk niet kennen, het is een combinatie van een pantalon en een spijkerbroek. Meestal is het een katoenen broek met nette steekzakken aan de voorkant. 

Op de tweede plaats komt de pantalon (89%) en vervolgens de jeans (74%). Hierbij is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het om jeans gaat zonder gaten of slijtageplekken. De modellen die dit wel hebben scoren een stuk lager. Slechts 7% van de respondenten vinden dit type broek geschikt voor de dresscode smart casual.

Dit verstaat men onder smart casual kleding bij mannen

Bij de bovenstukken scoort vooral het overhemd (92%), al dan niet met een trui (88%) of blazer (87%) er overheen, het beste. Wie liever geen overhemd draagt, kan ook prima kiezen voor een effen T-shirt met blazer (85%) of een poloshirt (82%). Net zoals bij de resultaten van de dames vindt men een bedrukt T-shirt geen goede optie. Slechts 18% vindt dit passen bij een smart casual dresscode. Ook een pak met stropdas (38%) blijkt niet de juiste keuze. 

Ten slotte zijn er ook nog de schoenen die de outfit kunnen maken of kraken. Uit dit onderzoek is gebleken dat zowel laarzen (92%), loafers (90%) als Oxford schoenen (nette veterschoen, 89%) prima kunnen. Over sneakers zijn de meningen verdeeld. Zo’n 51% vindt dit een passende schoen. 

Dit verstaat men onder smart casual kleding bij mannen

Wat dragen jullie meestal wanneer de dresscode smart casual is?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge