Gezicht snel opmaken

”Ik wil wel, maar daar heb ik geen tijd voor…”

Ik hoor heel vaak dat vrouwen zich wel willen opmaken maar vinden dat het teveel tijd kost. Wanneer je vroeg op moet staan om naar het werk te gaan dan is opmaken voor velen een ‘moetje’. Je doet er wat op om er ’toonbaar’ uit te zien. Dat is wat mij vaak wordt verteld.

Zelf vind ik opmaken één van de leukste dingen om in de ochtend te doen. En dan ben ik niet eens zo dol op het aanbrengen van make-up maar vooral het effect vind ik geweldig. Dat je met een beetje mascara al meteen anders uit je ogen kijkt of dat een bepaalde kleur lippenstift je gelijk een vrouwelijke uitstraling geeft.

 

Demotiverende producten

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste vrouwen het fantastisch vinden om zichzelf te zien opknappen voor de spiegel. Maar helaas wordt het ‘vele’ werk gezien als een obstakel en daardoor gebeurd het gewoon niet.  Maar hoe komt dat dan? En waarom kost het zoveel tijd? Ik kan zelf in een paar minuten mijn hele gezicht opmaken. Ik weet dat oefening (vanaf mijn 9e jaar….) kunst baart maar zoveel meer tijd kost het toch niet?

Deze vraag speelt al lang door mijn hoofd en laatst stuitte ik op het antwoord. Want ook een vriendin van mij heeft dit probleem. Ik hoor al heel lang dat zij alleen mascara aanbrengt in de ochtend omdat meer make-up teveel tijd kost. Maar ze wil wel graag meer dragen. En toen werd ik gevraagd om mee te gaan tijdens kopen van make-up. Eenmaal in de winkel kwam ik er achter dat je met weinig kennis van make-up bij de aankoop eerder kijkt naar de kleur dan naar de wijze waarop je het aan moet brengen. En dat is logisch want de kleur is wat je op je gezicht aanbrengt en dat moet je natuurlijk aanspreken. Maar de wijze waarop je het moet aanbrengen bepaald hoeveel tijd je kwijt bent aan dit ochtend ritueel. En als je niet veel ervaring hebt met verschillende soorten make-up dan kan het zomaar gebeuren dat je iets koopt wat niet zo handig is voor de haastige ochtenden. Je gaat het proberen, het mislukt en vervolgens baal je ervan dat je het resultaat moet herstellen of compleet verwijderen. En dit motiveert je natuurlijk niet om vaker make-up aan te brengen in de ochtend.

Ik maak mijzelf al bijna 20 jaar dagelijks op en weet inmiddels wat wel en niet werkt in de vroege ochtend. Sommige make-up producten zijn fantastisch maar kun je beter laten liggen tot je een avond weg gaat en wat meer tijd hebt om je voor te bereiden. En met sommige producten kun je in een korte tijd veel resultaat bereiken zonder grote kans op mislukkingen. In dit artikel ga ik jullie laten zien welke producten wel en niet handig zijn tijdens haastige ochtenden…

 

Foundation vs BBcream

Opmaken begint bij de basis en dat is je huid. Wie graag een egale huid wilt creeeren met make-up grijpt snel naar foundation. En dat is prima want foundation kan goed oneffenheden verbergen. Maar voordat je het gaat aanbrengen moet je wel eerst een dagcrème gebruiken om je huid te voeden en eventueel te beschermen tegen de zon. Dit zijn dus 2 stappen. Voor de dames die weinig tijd hebben en aan een lichte dekking willen is er tegenwoordig ook BBcream. Dat is een dagcrème en foundation in één verpakking. Over het algemeen dekt het iets minder goed dan foundation maar je bent wel snel klaar in de ochtend. En voor wie zich ook wil beschermen tegen de zon is er ook een BBcream met factor 50 van Vichy.  Dat is dus dekking, voeding en bescherming in één flesje. Super handig dus! Je kunt deze onder anderen kopen bij Yourskin voor €16,06. Op de foto zie je naast de Vichy BBcream de foundation van de Hema, deze kost €3.

 

Poeder vs natte blush

Wellicht had je er nog niet van gehoord maar er bestaat ook ‘natte’ blush. Deze breng je met je vingers aan op je wangen en lijkt qua structuur een beetje op vette oogschaduw. Op bovenstaande foto zie je rechts de Jelly Pong Pong Supermodel Stain die ik heb ontvangen in de Prettybox van februari. Dit is een klein pallet met 4 kleuren dat je kunt gebruiken voor je lippen én je wangen. Ik raad dit soort natte blushes af tijdens drukke ochtenden. Ze vlekken snel en daarnaast is de kans groot dat je eventuele foundation of BBcream hierdoor weg wrijft.  Je kunt beter kiezen voor een poeder blush zoals de Rimmel blush die links op de foto staat. Met poeder kun je gemakkelijk een natuurlijk effect creëren omdat het pigment meestal minder sterk is dan bij een natte blush. Daarnaast kun je de kleur gemakkelijk met een kwast opbouwen. Gebruik trouwens niet het bijgeleverde kwastje zoals in dit doosje. Deze zijn veel te klein en hierdoor duurt het aanbrengen langer dan met een grote kwast.

 

Grote vs kleine kwast

Nu we het toch over kwasten hebben…. Gebruik voor je gezicht een grote kwast. Zowel poeders, bronzers als blushes zijn veel makkelijker om aan te brengen wanneer je een lekkere grote kwast gebruikt. Het maakt niet uit of het een kabuki (kwast met kort handvat zoals op de foto) of een poeder kwast gebruikt. Als het maar veel haren zijn die zacht aanvoelen. Op bovenstaande foto zie je de kabuki kwast van The Bodyshop, één van mijn favorieten om poeder mee aan te brengen. Hij kost €17 en je kunt hem in de winkel of online kopen op bodyshop.nl.

 

In een volgend artikel zal ik ingaan op de meest handige make-up voor je ogen en lippen.

Wat zijn jullie meest efficiënte make-up producten in de ochtend?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Hoi, zag je review van de Vichy Capital Soleil SPF50. Ik heb hier een kanttekening bij. Elke zonnebrandcreme dient dik genoeg opgebracht te worden, ca. 1 flinke theelepel voor je gezicht. Deze Vichy creme is erg dekkend en oranje van kleur. Als ik deze hoeveelheid aanbreng, kan ik mij niet vertonen. Ik vraag me af hoeveel jij aanbrengt van deze creme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge