Snel een zwarte werk outfit samenstellen

Haast in de ochtend, we kennen het allemaal. Je kinderen vragen veel tijd, je moet snel iets voorbereiden voor het werk of je bent simpelweg iets te lang blijven liggen. En dan wil je er ook nog netjes en verzorgd uitzien op het werk. Hoe doe je dat? In dit artikel laat ik zien hoe jij op 3 verschillende manieren snel een nette outfit kunt kiezen. En hiervoor gebruik ik zwarte kleding als basis.

 

Zwarte in combinatie met een print 

Collage_Fotor

Het voordeel van zwart is dat het een rustige kleur is en dat je het daarom makkelijk kunt combineren met een drukke print. Hier volgen enkele tips over hoe jij dit kunt doen.

  • Heb je veel haast en geen zin om na te denken over je outfit? Kies dan voor een zwarte pantalon en een blouse met een print. Op de foto hier boven kun je zien hoe ik dit heb gedaan. Als je meer wilt weten over hoe ik precies deze outfit heb samengesteld dan kun je de video bekijken.
  • Als je bang bent dat het geheel er te druk uit gaat zien dan kun je het beste een print kiezen waar zwart in is verwerkt. Op die manier ziet jouw outfit ondanks de print er toch rustig uit. Het is nu meer één geheel dan wanneer de print geen zwart bevat.
  • Kies een print met daarin de kleur van jouw ogen zoals blauw, bruin of groen. Op die manier komt jouw gezicht én print mooi naar voren.

 

Zwart en goud

gouden outfit

Voor een chique zakelijke uitstraling kun je het beste zwart combineren met goud.

  • Goud is mooi maar dit kan snel teveel worden. Zorg ervoor dat goud subtiel is verwerkt in je outfit. Kies bijvoorbeeld niet voor goudkleurige prints, accessoires, make-up en schoenen. Dan zie je er eerder uit alsof je naar een feest gaat in plaats van naar je werk.
  • Verwerk gouden details in je zwarte outfit zoals bijvoorbeeld een horloge of riem. Op bovenstaande foto kun je zien hoe ik deze accessoires heb gecombineerd met een zwarte pantalon en blouse.
  • Voorkom goud in je make-up als deze tint ook al in je outfit is verwerkt. Goud op je ogen staat het mooiste als de rest van je outfit geen opvallende details bevat. En dus kun je deze oogschaduw beter bewaren voor een andere keer.

 

Zwart in combinatie met 1 kleur 

donker paarse outfit

De kracht van zwart is dat het kleuren kan laten stralen. Het geeft ze de mogelijkheid om naar voren te komen en hierdoor accent te leggen op bepaalde delen van jouw outfit.

  • Wil je één gekleurd kledingstuk toevoegen aan je zwarte outfit? Kies dan voor een item met een kleur waarvan je zeker weet dat het je goed staat. Wees je ervan bewust dat deze kleur duidelijk naar voren komt en dan is het belangrijk dat het mooi staat.
  • Denk goed na over de locatie van het gekleurde kledingstuk. Ben je bijvoorbeeld onzeker over je billen? Dan kun je het beste geen gekleurde broek in combinatie met zwarte schoenen en blouse dragen. Dit zal het accent juist extra op jouw billen leggen en dat wil jij niet. Kies dan liever voor een opvallend colbert als jij jouw schouders mooi vindt.
  • Bevat het gekleurde kledingstuk een roze, paarse, rode of bruine tint? Dan kun je ervoor kiezen om een lipstick te dragen in dezelfde kleur. Op die manier zorg jij ervoor dat het kledingstuk nog mooier naar voren komt, net zoals jouw lippen. En ook hierbij geldt: doe dit alleen als jij tevreden bent over jouw lippen. Want ze zullen echt duidelijk naar voren komen.

 

Wil je tips over het dragen van een compleet zwarte outfit op het werk? Lees dan het artikel over zwarte kleding dragen.

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge