Make-up bijwerken op het werk

Iedere vrouw die make-up draagt weet hoe het is als je er halverwege de dag achter komt dat een deel is verdwenen, vervaagd of zelfs is gaan vlekken. En of het nu mascara is dat een beetje is uitgelopen, lippenstift dat compleet is verdwenen, we all know that.

Maar wat doe je dan als je er achter komt terwijl jij op je werk zit? Duik je de toilet in of werk je het snel bij achter je bureau? Of ergens anders? En waar ligt de grens?

 

Etiquette?

Na een zoeksessie met mijn vriend Google kom ik er al snel achter dat de meeste ‘etiquette experts’  het niet gepast vinden om je make-up in het openbaar bij te werken. Waarom is dat eigenlijk zo erg? Op deze vraag wordt helaas niet echt ingegaan. Kennelijk vinden deze experts het zo normaal dat er geen uitleg nodig is. Alleen de website desecretaresse.nl doet een poging om antwoord te geven op deze vraag. ‘Ontneemt de man niet de illusie dat we er van nature zo goed uitzien’, zo luid hun reden. Pardon? Nee, deze informatie stamt niet uit de jaren vijftig maar het gaat om een actieve website, anno 2015. Nou, dit motiveert mij in ieder geval niet om voor een laagje lipstick meteen mijzelf in de toilet op te sluiten.

 

Make-up bijwerken op het werk

 

Grenzen

Persoonlijk ben ik van mening dat de etiquette per werk omgeving verschilt. Net zoals met werk kleding is dit sterk afhankelijk van de bedrijfscultuur. Op mijn werk zie ik geregeld dames een vers laagje lippenstift aanbrengen of (licht) uitgelopen mascara weg wrijven. Persoonlijk probeer ik rekening te houden met de volgende elementen tijdens het bijwerken van make-up:

 

1. Geur

Ik wil mijn collega’s niet lastig vallen wanneer ik mijn make-up bijwerk. En dus vermijd ik cosmetica met een sterke geur. Ik zal om deze reden bijvoorbeeld niet mijn nagels lakken in het openbaar. Ik moet toegeven dat het mij wel eens is overkomen dat ik er achter kwam dat mijn nagels er onverzorgd uit zagen. In verband met ladders in panty’s draag ik altijd een klein potje blanke lak bij mij en dat is toen goed van pas gekomen. Maar op dat moment zat ik alleen op kantoorkamer en heb ik de nagels snel gelakt. Want hoe langer het potje open staat, des te meer het gaat stinken. Maar ik zat gelukkig alleen op een kamertje. In principe verzorg ik mijn nagels gewoon thuis.

 

2. Afval

Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar cosmetica kan wat knoeien en daardoor afval veroorzaken. Denk hierbij aan het slijpen van een (oog of lip) potloot of poeder dat niet goed hecht en dus alle kanten op dwarrelt. Dit is niet erg elegant en vriendelijk voor je collega’s. Voor je het weet ligt jouw poeder op het bureau, toetsenbord en alles daar omheen.

 

3. Tijd

Probeer de tijd in te schatten dat  jij kwijt bent met het bijwerken van je make-up. Een beetje lippenstift aanbrengen is zo gedaan, maar ook je gezicht poederen en je wenkbrauwen bijwerken is wellicht wat veel. Ga dan even naar de toilet en neem dan je tijd om dit goed te doen. De kans is groot dat je dan ook wat beter licht hebt.

 

Mijn eigen grenzen

De keuze die ik maak voor het bijwerken van mijn make-up verschilt per situatie. Lippenstift bijwerken doe ik met gemak achter mijn computer, zoals veel dames dat bij mij op kantoor doen. Nu moet ik zeggen dat ik begin te twijfelen wanneer ik ook een lipliner draag. Soms werk ik deze dan liever bij op de toilet. Dan zit ik vaak letterlijk op de toilet, moet ik toegeven. Geen collega’s die de deur opentrekken en in een open mond staan te kijken. Want ja, we kijken allemaal een beetje raar als we lipliner aanbrengen. Dan doe ik het liever op mijn gemak met een handspiegeltje op de toilet.

Het aanbrengen van poeder op mijn T-zone verschilt ook per situatie. Op een drukke kantoordag gebruik ik hiervoor ook de toilet, maar als het rustiger is dan wil ik dit wel eens achter mijn bureau doen. Het enige wat ik altijd op de toilet aanbreng is de extra foundation op mijn acne huid. Dit komt gelukkig niet veel voor maar zo eens in de week of twee weken is het zo erg dat ik het even moet bijwerken. En dit is dan echt iets dat ik liever privé doe.

 

Waar liggen jullie grenzen?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge