Overhemden zonder knopen blijkt gat in de markt

De meeste mannen trekken zonder problemen een overhemd aan. Het is iets waar je niet echt bij stil staat. Maar al die knoopjes stuk voor stuk sluiten, dat kan voor sommige mensen nogal een opgave zijn. Vanwege een lichamelijke beperking of gewoon omdat het veel tijd kost. Mehdi De la Haye vond dat hier een oplossing voor gevonden moest worden en zette zelfstandig het merk NoButtons op.

Het idee

Jarenlang werkte Mehdi bij een organisatie op het gebied van thuiszorg in de omgeving van Heerlen. Ze merkte dagelijks hoe lastig het voor mensen was om met hun beperkingen toch zo zelfstandig mogelijk te blijven leven. Toen haar vader zes jaar geleden de ziekte van Parkinson kreeg, toen kwam de verzorging ineens heel dichtbij. Ze zag hem worstelen met allerlei problemen, waaronder het dagelijkse ritueel van aankleden. Dat werd ineens een stuk lastiger door zijn ziekte. Met name de knoopjes van overhemden waren een probleem. Maar iedere dag een T-shirt dragen, dat wilde hij niet. Mehdi was vastberaden: hier moest een oplossing voor komen.

Overhemden zonder knopen blijkt gat in de markt

Productie van overhemden zonder knopen

Ze ging zelfstandig op onderzoek uit. Al snel kwam ze er achter dat klittenband dé oplossing moest zijn voor dit probleem. De knopen moesten gewoon zichtbaar zijn aan de buitenkant, alleen aan de binnenkant zou het overhemd sluiten door middel van klittenband. 

Ruim twee jaar lang testte ze verschillende soorten overhemden en klittenband. Dat was nog geen makkelijke opgave. De meeste soorten klittenband plakken na een paar keer wassen niet goed meer aan elkaar. In het begin maakte zij de overhemden zelf achter de naaimachine en liet ze deze talloze keren testen door vrienden. Toen ze eenmaal het juiste ontwerp en klittenband had gevonden ging ze op zoek naar een fabriek die de overhemden kon leveren.

Ook dit bleek een uitdaging te zijn. Ze wilde zeker weten dat de overhemden onder goede omstandigheden werden gemaakt, dat ze een kleine oplage konden leveren én ook nog voor een fijne prijs. Want de overhemden moesten wel betaalbaar zijn. Uiteindelijk vond ze een fabriek in Tsjechië die de overhemden kon maken. Ze creëerde een webshop, deed haar eerste bestelling en zo was NoButtons eind 2015 een feit.

Overhemden zonder knopen blijkt gat in de markt

Al snel na de lancering bleek dat de vader van Mehdi niet de enige was die behoefte had aan dit type overhemd. Ze ontving steeds meer bestellingen en mensen waren enthousiast.

Inmiddels bestellen klanten wereldwijd haar overhemden en komt ze regelmatig met nieuwe modellen, prints en kleuren. Ze worden ook niet meer alleen besteld door mensen die het lastig vinden om zichzelf aan te kleden. Nee, er zijn steeds meer mannen die het ook gewoon een prettig systeem vinden. Alle bestellingen verstuurt ze nog steeds zelf vanuit huis. Wanneer iets niet goed is, dan mogen mensen het retourneren en krijgen ze hun geld terug. Maar in al die jaren is er nog nooit een overhemd terug gestuurd vanwege de kwaliteit. Een enkele keer ontvangt ze een retourzending omdat mensen niet de juiste maat hebben besteld.

Van concurrentie heeft ze tot op heden ook weinig last. Er is één bedrijf in Amerika die hetzelfde concept heeft, alleen zijn de overhemden daar veel duurder. Ook zijn er bedrijven die magneten gebruiken, alleen dit is niet zo goed voor de wasmachine én kan lastig zijn bij mensen met een pacemaker. Inmiddels is ze druk bezig met het uitbreiden van haar collectie en de zoektocht naar een tweede fabriek.

 

Benieuwd geworden? Een overhemd kun je vanaf €33,95 (excl verzendkosten) bestellen via de No Buttons webshop.

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness(gesigneerdexemplaar/Ebook) en Bol.com (niet gesigneerd).

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Echt briljant gevonden. Mijn schoonvader heeft ook Parkinson en ik snap hoe moeilijk het is om al die knoopjes dicht te maken. En hij draagt nog iedere dag een overhemd. De thuishulp helpt hem nu met aan- en uitkleden.
    Nooit aan gedacht dat dit bestond, je hebt wel van die hulp- producten, bijvoorbeeld dat je makkelijker sokken kan aantrekken en dergelijke, maar dit is voor mij nieuw en ik denk voor veel mensen. Goed dat je hier aandacht aan besteed!
    Ik deel het op Twitter en hoop dat meer mensen het “ontdekken”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge