Tips voor een zakelijke, natuurlijke make-uplook in de zomer

De afgelopen weken hebben we alvast kennis kunnen maken met zomerse temperaturen. Heerlijk, maar vaak iets lastiger voor de make-up dragers onder ons. Zeker wanneer je dit op kantoor draagt. Want hoe zorg je ervoor dat je niet teveel draagt waardoor het oncomfortabel aanvoelt, maar net genoeg waardoor je er fris en zomers uitziet? In dit artikel geef ik diverse tips voor een zakelijke, natuurlijke make-uplook in de zomer.

Tips voor een zakelijke, natuurlijke make-uplook in de zomer
Photo by kevin laminto on Unsplash

Foundation: geen dikke laag alsjeblieft

Eén van de lastigste make-up producten in de zomer vind ik toch wel de foundation. Je wilt dat hij goed blijft zitten, er natuurlijk uitziet en geen verstikkend gevoel geeft. Daarom kies ik in de zomer vaak voor een foundation die een lichte tot medium dekking heeft. Momenteel draag ik de Born This Way foundation van Too Faced.

Ik breng eerst een pompje aan op de rug van mijn hand zodat hij even een beetje wordt opgewarmd. Zo went het product alvast aan de warmte van het gezicht. Daarna verdeel ik hem door met mijn vingers een soort stippels te maken op het gezicht. Vervolgens gebruik ik een beauty spons om dit gelijkmatig te verdelen. De spons zuigt een deel van het product op, maar is ideaal wanneer je een natuurlijke make-oplook wilt. Het fijne van de Too Faced foundation is dat je hem makkelijk kunt opbouwen. Ik gebruik vaak één pompje en zodra dit verdeeld is kijk ik welke plekken in mijn gezicht wat meer foundation nodig hebben.

 

Fixerende spray: afdrukken voorkomen

Om te voorkomen dat mijn foundation door de hitte gaat afgeven breng ik een dunne laag poeder aan. Je kunt dit het beste direct doen nadat je klaar bent met de foundation. Ik heb ervaren dat de make-up hierdoor langer en mooier blijft zitten.

Het enige nadeel van poeder is dat je dit vaak ziet zitten op het gezicht en ook nog eens afgeeft. Daarom gebruik ik altijd een fixerende spray. Zo’n spray zorgt ervoor dat alle make-up natuurlijk opdroogt en beter op zijn plek blijft . Ik gebruik al jaren de spray van MAC. De nevel is licht en de basis spray heeft neutrale geur.

 

Wenkbrauwen: naturel graag

In de winter is het wel eens leuk om je wenkbrauwen wat dikker aan te zetten met make-up. Maar met een gebruinde huid is een natuurlijke wenkbrauw vaak wat mooier. Daarom raad ik je aan om in de zomer een gekleurde wenkbrauwgel te gebruiken. Ik ben al jaren fan van de wenkbrauwgel van Anastacia Beverly Hills. Hij zorgt ervoor dat mijn wenkbrauwen mooi in vorm blijven en ondertussen subtiel gekleurd worden. Net zoals de foundation kun je deze kleur door middel van laagjes opbouwen.

 

Lippenstift: blijf even zitten a.u.b.

Ik draag altijd vloeibare, matte lippenstift die lang blijft zitten. De klassieke lipstick is mooi door zijn glans, maar gaat zeker in de zomer snel vervagen. Je drinkt meestal meer water en transpireert sneller. Allemaal factoren die vette lippenstift ruïneren.

De afgelopen jaren heb ik altijd de matte lipstick van Gerard Cosmetics in kleur 1995 gedragen. Een mooie, klassieke rode kleur die goed bij mijn haarkleur past. Maar sinds kort gebruik ik de lipstick van Kylie Cosmetics (op dit moment draag ik kleur 500), die ik je zeker kan aanraden. De kleuren dekken goed en blijven bijzonder mooi zitten. Ook wanneer je veel drinkt en transpireert. Hij voelt wel wat droger aan, maar dat is een kwestie van wennen. Mocht je bang zijn dat je lippen uitdrogen, dan raad ik je aan om iedere nacht lip crème te gebruiken. Sinds ik dit doe heb ik vrijwel nooit meer last van droge lippen. 

 

Altijd tissues

Als laatste adviseer ik je om een pakje met tissues bij je te dragen. Dit is eigenlijk altijd wel handig, ook in de winter. Maar in de zomer is het simpelweg onmisbaar. Want wanneer jij transpireert, dan zijn tissues ideaal om even het gezicht mee af te deppen. Wanneer je niets hebt om te deppen, dan ga je vaak wrijven. En hierdoor verplaats je het mooie kunstwerk op je gezicht.

Wat zijn jouw tips voor een zakelijke, natuurlijke make-uplook in de zomer?

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met De Bijenkorf. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge