Zakelijke panty etiquette in de zomer

Want to read in English? Click here.

Het is inmiddels zomer en dat zorgt ervoor dat veel dames gaan twijfelen over of ze nu wel of geen panty moeten dragen op het werk. Vorig jaar vroeg ik mijn lezers via LinkedIn wat zij hiervan vonden. Destijds hoorde ik dat veel mensen blote benen op het werk geen probleem vinden, mits deze er verzorgd uitzagen. Maar wat zijn nu de officiële, zakelijke etiquette rondom het dragen van panty’s in de zomer? Ik sprak Anne-Marie van Leggelo, eigenaresse van Het Etiquette Bureau, over deze vraag.

Zakelijke panty etiquette in de zomer

Mag je eigenlijk met blote benen op het werk verschijnen in de zomer?

”Bij sommige werkgevers zou dat best mogen, maar bij de dresscode ‘business formal’ is het volgens de officiële etiquette not done. Je hoort in een formele zakelijke setting een panty te dragen. In verband met de warmte kun je het beste kiezen voor een dunne variant. Je hebt al panty’s vanaf acht denier die je tijdens het warme weer kunt dragen.

Maar het allerbelangrijkste, zeker bij een huidkleurige panty’s, is dat hij qua kleur goed past bij jouw huid. Anders valt je panty erg op en daarnaast kan een verkeerde kleur je benen dikker maken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik raad dames daarom altijd aan om de tijd te nemen wanneer ze op zoek gaan naar een panty. Bekijk ze bij voorkeur eerst in de winkel, mocht je de panty liever online willen bestellen. Alleen op die manier kun je de kleur goed inschatten. ”

Hoe kun je het beste omgaan met panty’s wanneer je open schoenen draagt?

”Volgens de officiële, zakelijke etiquette mag je geen open schoenen dragen. Dus geen peeptoe of open hiel. Heb je een werkgever die dit wel toestaat, dan raad ik je aan om in de eerste plaats je nagels en voeten goed te verzorgen. Wil je daarbij een panty dragen, dan kun je het beste een model kiezen met een open teen. Die zie je tegenwoordig steeds vaker. Dit voorkomt dat je zo’n lelijke naad ziet bij de tenen wanneer je een open schoen draagt.”

Waar moeten we verder nog rekening mee houden?

”Eén van de misverstanden rondom panty’s, is dat ze hoofdzakelijk moeten zorgen voor warmte. Vooral in de winter worden ze om deze reden vaak gedragen. Terwijl panty’s daar helemaal niet voor zijn gemaakt. Ze zijn bedoeld om onze benen mooi te maken, te flatteren.

Verder wil ik benadrukken dat het handig is om de etiquette te weten rondom het dragen van een panty. Maar kijk vooral per gelegenheid welke keuze je het beste kunt maken. Wanneer het boven de dertig graden is, dan zullen er bijvoorbeeld genoeg werkgevers zijn die geen probleem maken van pantyloze benen. Kijk in dit geval wel even kritisch naar je benen. Zien ze er verzorgd uit? Dan zou je best een keer je panty thuis kunnen laten. Vind je dat je niet zulke mooie benen hebt? Kies dan alsnog voor een panty. Uiteindelijk is je uitstraling je visitekaartje, en een paar verzorgde benen horen daarbij.”

2 reacties

  1. ‘Huidskleurige’ panty’s zijn vooralsnog zeldzaam geschikt voor mensen met een andere afkomst. Vaak kies ik daarom voor zwarte panty’s (des te warmer, des te minder denier). Dit vind ik echter soms wel erg afdoen aan het geheel.

    Mocht iemand een goed advies hebben voor een merk écht onopvallende panty’s in alle huidskleuren, dan houd ik me van harte aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge