Panty etiquette op het werk

Want to read in English? Click here.

Panty’s, het is een hoofdstuk apart. Ik heb er persoonlijk een beetje een haat-en-liefdesverhouding mee. Een goeie panty vinden is een kunst en hem op de juiste manier combineren ook. Tijd voor een gesprek met etiquette expert Anne-Marie van Leggelo over panty etiquette op het werk. Of pantyquette, zoals de ze het zelf noemt.

Panty etiquette op het werkFoto: Pixabay

Wat is de beste panty om te dragen op het werk?

”Bij formele gelegenheden kun je het beste kiezen voor een huidkleurige, zwarte of antraciet panty. Bij een huidkleurige panty is het heel belangrijk dat hij goed past bij jouw natuurlijke huidkleur. Er is niets zo oncharmant als een paar bruinere benen terwijl de rest van het lichaam licht is. Wees dus kritisch. Ook de dikte is hierbij van belang. Een panty mag bij de dresscode business formal niet dikker zijn dan 30 denier en zo min mogelijk glanzen. Eigenlijk mag de aandacht gewoon niet gaan naar de benen.”

En waar moet je op letten wanneer je een zwarte of antraciete panty draagt?

”Wanneer je kiest voor een zwarte of antraciete panty, dan is het ook van belang dat hij niet te dik is. De huid moet er wel doorheen schijnen. Dus in dit geval raad ik ook weer aan om niet hoger te gaan dan 30 denier. Een dikke panty kan je benen bovendien ook nog veel voller maken dan ze zijn.

Kijk altijd goed naar het gehele plaatje: hoe donkerder de kleur van de outfit, des te donkerder mag de panty zijn. Daarbij zijn de schoenen ook belangrijk. Voorkom in ieder geval dat de schoenen lichter zijn dan de panty. Dan krijg je een beetje het effect van color blocking en dat is niet zakelijk. Bij een meer business casual setting kan dit weer wel.”

Wat zijn de etiquettes rondom panty’s met een print of kleur?

”Panty’s met kleuren of prints zou je eigenlijk gewoon niet moeten dragen op het werk. Tenminste, niet wanneer je in een formele setting werkt. Andere kleuren dan nude, zwart en antraciet raad ik sowieso af. Als je écht graag een panty met een print draagt, zorg er dan voor dat het subtiel is. Je zou bijvoorbeeld een zwarte panty met een klein ruitmotief of visgraat kunnen dragen. Dan zie je deze niet op afstand, alleen van dichtbij.

Maar ik raad het nog steeds af. Een panty met een print kan een sexy uitstraling creëren en dat is natuurlijk niet erg gepast. En in een zakelijke setting hoort de aandacht niet naar je benen te gaan.”

Heb je nog tips? Do’s en don’ts?

”Zorg er altijd voor dat je een reserve paar panty’s bij je hebt. Niets is zo lelijk als een gat in je panty. Daarnaast raad ik je ook aan om goed te kijken naar de naad bij het broekje van de panty. Soms is deze erg dik en dan zie je hem door de stof van je kleding heen. Dat is niet zo mooi. Let hier dus goed op.”

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. ik vind zelf panties die iets dikker zijn prettig omdat dat mij het gevoel geeft dat ik wat ‘dikker’ aangekleed ben. waarom passen panties die dikker zijn dan 30 denier niet binnen de etiquette?

  2. Ojee, ik draag altijd 60+ denier. Dit ook omdat ik mijn tatoeages hiermee kan camoufleren.
    Gelukkig zit ik qua kleuren wel goed, hoewel ik ook nog wel eens kies voor bruin of donkerblauw als dat bij de outfit past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge